Сеул: КНДР е изстреляла "неидентифициран снаряд"

Това е шестият опит на страната с ядрено оръжие тази година
27 яну 2022 08:20, Красимир Ангелов
32
Сеул: КНДР е изстреляла "неидентифициран снаряд"
Снимка: БГНЕС

Северна Корея е изстреляла "неидентифициран снаряд" в четвъртък сутринта, съобщиха представители на министерството на отбраната на Южна Корея. Това е шестият опит на страната с ядрено оръжие тази година.

"Северна Корея изстреля неидентифициран снаряд в Източно море", казаха от Обединения началник-щаб на Сеул, имайки предвид Японско море.

Последният път, когато Северна Корея тества толкова много оръжия за един месец, беше през 2019 г., след като преговорите на високо ниво между лидера Ким Чен Ун и тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп се сринаха, отбелязва БГНЕС.

Икономиката на страната е опустошена от международни санкции и самоналожен локдаун заради коронавируса.

Пхенян изстреля две предполагаеми крилати ракети във вторник и проведе поне четири допълнителни оръжейни теста този месец - включително с хиперзвукови ракети, на 5 и 11 януари.

Миналата седмица Северна Корея намекна, че може да възобнови изпитанията на ядрени и далекобойни оръжия, които бяха отложени от 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Северна КореяКНДРСеул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
Първоначално САЩ ги наричаха междуконтинентални ракети с ядрен заряд,после крилати ракети,по после хиперзвукови ракети и накрая ги квалифицираха като СНАРЯД....???УПсьььь...има нещо гнило в Дания...!
28
1
 
1
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Тея пак голям глад ги е подгонил, щом изстрелват през ден ракети. Белким, американците пак им се вържат и им отпуснат папо. Ама лъжливо севернокорейско овчарче!
27
0
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Какво значи "неидентифициран"? Намерили са го някъде и са го изстреляли?
26
1
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Глупсоти, това е космическата им програма и стрелят ракети към луната ... ахахахаха
25
0
 
4
 
! Отговори
неуки новинари преди 2 години
"Това е шестият опит на страната с ядрено оръжие тази година" кво? Всеки носител, всяка ракета тогава по тази дефиниция е "ядрено оръжие". Абе ей неграмотници!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що така не са го идентифицирали "високотехнологичните" южнокорейски военни? Щото е фалшива новина на DW най-вероятно.
23
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 Севернокорейците нямат никаква "технология". НЕ могат да си произведат сами дори камионите, от които правят част от пусковете. Южнокорейците са технологични лидери в производството на едни от най-сложните технологии за производство на чипове - дори и Китай не могат да ги настигнат. Северна Корея е съсед и подкрепяна от Китай. Мизерията им не е резултат от санкциите, а от управлението на режима на Ким.
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам колеги, приятели и бизнес партньори от Южна Корея (накратко и викаме Корея, защото ... другот не е по-скоро открит конц. лагер, отколкото "страна"). Та тези хора си живеят около 5 пъти по-добре от средностатистическия българин, имат си кариери, пътуват по света, имат си култура, имат си технологии и развитеи. Какво има Ким? 10000 главореза, дето му тормозят народа, а наскоро изнася речи, да се готвели за голям глад ... пффф.
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 - Прости ми, драги, но какво по дяволите означава пендостанинстка или каквато дивотия изръси там? Моля те, придържай се към официален, книжовен български език.
20
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 16 - ХАХАХАХА - Колко забавно,. Същото беше и в гимназията - 2-3 се бяха пръкнали от селата, деца на "земеделски производители" и само кличаха, клко важно било, че бащите им работели земите, как се трудили. Ок ... И какво? Ние си живеем живота, докато балъците като баите ви и работниците им, по цял ден се гнат по полетата. Пфффф ... Ама ни хейтят. Ем ... Да са живи и здрави. Дет се вика - някой трябва д аоре, друг да чисти ...
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"същевременно Южно Корея е технологичен лидер в редица области, а населението живее средно 10 години по-дълго (тръгнали са от една и съща позиция при разделянето на двете Кореи ----------------------- Същевременно проектирането, конструирането и производството на МБР и хиперзвукови крилати ракети е свръхвисока технологичност в доста области на науката, икономиката и производството. Разликата в комфорта на живот на двете Кореи е обословена от 70-годишните пиндостанска "спирачка"- тотални санкции.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 - Драги господине, госпожо или госпожице - Тук говорим за съпоставяме две държави, с общ народ, с обща история, с общо бъдеще (независимо дали е светло или тъмно за едната или двете от тях), така че намесата на трети страни, несвързани със спора е неумстна и не допринася с НИЩО за него, освен да обърква и извръща темата. А иначе, ще Ви отговря и то само този път - Изобщо НЕ МИ ПУКА, какво правят в тези терторазрядни развъдници на терористи!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало ракетата сама по себе си не е ядрено оръжие стига лъжи.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как разбраха, че неидентифицирания снаряд е ядрено оръжие?
15
4
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
СуПсидирай си образованието малко че вие соцаджиите много ги разбирате нещата а все сте неграмотни и само диктатури са ви в бляновете да си ви гледат като овце, да ви е спокойно и да сте равни всички.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16 В Ю.Корея са наляти милиарди долари- там е супсидирана икономика. Я кажи как се забавляват в Ирак Либия и Египет... Дали си "друсат задниците"?
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 Две дикататури, които се захранват от продажбата на природни ресусри, си менкат оръжия, които само те си ги хвалят. Смях в залата.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 "На Кимчо не му се ходи при Кадафи и Садам и го разбирам." А същевременно Южно Корея е технологичен лидер в редица области, а населението живее средно 10 години по-дълго (тръгнали са от една и съща позиция при разделянето на двете Кореи. Дава перспектива за какво "живеят" двете държави - едната, за да се развива и населението й да живее добре, а другата, диктатора й да "оцелява", докато тъне в разхош, докато населението бедства.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Персия (Иран) им бъркат в очите на ционистите, ама засега освен санкции друго не смеят да им причинят"------------------------------------------------------------------------------------ Патриотите перси разменят с удоволствие, но не ракети за McDonald's и западни дрешки, а високоефективни ирански дронове за най-добрия авиационен комплекс в света в момента - Су-35С. Направиха го само преди седмица при посещението на новия ирански президент в Кремъл.
10
0
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
В С. Корея дали им спират уличното осветление?