WSJ: Санкциите срещу Русия ще засегнат банките, износа и дълга

Няма планове да бъде изключена от системата SWIFT
28 яну 2022 21:15, Александър Попов
31
WSJ: Санкциите срещу Русия ще засегнат банките, износа и дълга
Снимка: БГНЕС

Планираните от САЩ санкции срещу Русия в случай на нахлуване в Украйна, ще засегнат държавните банки, износа на високи технологии и операциите с дълга, съобщи вестник „The Wall Street Journal“.

Според източник на изданието от администрацията на САЩ, сред банките, които може да попаднат под ударите, е ВТБ. Уточнява се, че списъкът не е окончателен и в него може да настъпят изменения. По данни на вестника, подготовката на санкциите се намира на заключителен етап.

Ако информацията на WSJ е достоверна, това означава, че сред обсъжданите санкции няма мерки срещу руските енергийни компании, включително и срещу газопровода „Северен поток-2“. Няма също планове Русия да бъде изключена от системата за международни плащания SWIFT, въпреки че редица западни медии неведнъж твърдяха, че се обсъждат такива стъпки. Освен това в момента Русия е по-добре подготвена да се противопостави на санкциите, отколкото през 2014 г., тъй като разчита в по-малка степен на външни заеми и демонстрира достатъчно високо ниво на икономически ръст, подчертава вестникът. Устойчивостта на руската икономика също поддържа високите цени на енергоносителите.

По-рано американската администрация многократно обявяваше, че ще наложи изключително строги санкции в случай на нахлуване на Русия в Украйна. В същото време на повечето въпроси относно конкретни възможни мерки представителите на Белия дом отговориха, че не изключват нищо, но не са правили конкретни изявления./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Русиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така. Планът на Хюсейн Обонго беше така измислен, че след пиндостанските умни, мощни и унищожителни санкции, руската икономика ще се разхвърчи на парчета и Путин щеше да започне да моли за милост и помощи ..., Но... Устойчивостта на руската икономика, реформирана, модернизирана и укрепена под мъдрото ръководство на президента на РФ, поддържа високите цени на енергоносителите и създава невиждани проблеми в енергетическия сектор на санкциониращия колективен запад.
18
1
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Благодаря ви за коректното, компетентно, изчерпателно становище, явяващо се пълноценно въплъщение на интелектуалният Ви облик и духовен кръгозор.Опитът ме учи ,че когато на въпрос се отвръща с обиди, то отговорът е изненадващо неприятен.
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия клати сащ сериозно, като приключи сащ ще приличат на оглозган кокал.
16
1
 
0
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Ss trqbva da izmete samo na noj ili s tiha nosht. Agresiqta poragda agresiq.
15
1
 
3
 
! Отговори
Поздрав от Банкя преди 2 години
До Анонимен 3 Защото АЕЦ Белене и гьол ! И Южен поток излишен .Анадъмму ?
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тия на снимката с тия огромни топузи върху камионите какво ще засегнат.Мисла си че няма да има нужда от банки ако бъдат изтреляни.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А има ли Русия способност да разклати петродолара, като обяви че няма да приема $ за газ ,петрол,уран и т.н суровини?
12
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сещам се как при въвеждането на първите санкции, руснаците също заплашиха с ответни санкции! Смях!Светът си може без руската икономика, а обратното е доста съмнително!
11
4
 
20
 
! Отговори
TRUE преди 2 години
"Санкциите срещу Русия ще засегнат банките, износа и дълга" - НО на запада.
10
7
 
24
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Русия няма да загуби нито копейка от санкциите.Просто ще си вдигнат цената на газта и петрола за да компенсират загубите и ние всички дружно ще платим за това
9
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е ВЕЛИК.Да живее Русия.
8
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите трябва да са срещу Путин , а не срещу Русия ! Защото той докара Русия до това положение !
7
4
 
4
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Защо не пишете най- важното за днес - а именно, че ПОЛИЦИЯТА НА РАШКОВ Е ВЛЯЗЛА В ДОМА НА ШЕФА НА БУЛГАРГАЗ - НИКОЛАЙ ПАВЛОВ, КОЙТО БЕШЕ ЕНЕРГИЕН МИНИСТЪР В ПЪРВОТО СЛУЖЕБНО НА РАДЕВ?! Заповедта за Обиск е била на Хвърчащо листче, подписано от МВР шефът - БОЙКО РАШКОВ!!!
6
17
 
6
 
! Отговори
Не-Киндзадза преди 2 години
Добре ги каканижеш путинските опорки. Да беше добавил и за мракобесието с 30 000 построени църкви, за мъжете, които масово не доживяват 65 - новата пенсионна възраст, за 1,5 милиона със СПИН, за дивата наркомания - знаеш ли какво означава новият жаргонен термин "закладки" и по колко мулета ловят на ден, но те край нямат? Кажи и за заплатките в дълбоката провинция, които по днешния курс май са около 200 до 300 евро, а? Още колко можеш да кажеш, ама не дават пари за това.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Краварите ще им кажа Българската приказка останала от прадедите ни. Който гроб копае други му сам пада в него.
4
8
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Ами питайте Радев?!! По- добре ли живеем сега както той ни лъжеше?!
3
1
 
11
 
! Отговори
йгх преди 2 години
а санкциониращите ще прекарват въздух през газопровода в украйна!!! цялата работа е заради газа бе хора!!!!
2
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така като гледам на Путин няма да му е трудно да вдигне още малко цената на газта и да фалира ЕС. Така че едва ли се притеснява от евроджендърски санкции.
1
2
 
20
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
ЗА КАКВО СА ВИ БАНКИ В ЕДНА ЯДРЕНА ЗИМА