Радо Янков влезе във финала след силно второ спускане

Той се класира за елиминациите с 15-о време
8 фев 2022 07:38, Елка Василева
2
Радо Янков влезе във финала след силно второ спускане
Снимка: БГНЕС

Българският сноубордист Радослав Янков се класира за елиминациите в паралелния гигантски слалом на Олимпийските игри в Пекин.

След много силно второ каране нашият представител достигна до финалите, които започват в 8.48 часа българско време.

За първи път в кариерата си, на своето трето участие на Олимпийски игри, Радослав Янков успява да намери място в преките елиминации на дисциплината с общо време 1:22.48 минути, което му отреди 15-а позиция в квалификациите.

Българският състезател даде 21-о време в първото спускане, но след това успя да навакса по червеното трасе, за да си осигури място в топ 16.

Медалите в дисциплината ще бъдат раздадени още днес.

"Много съм доволен, че успях да вляза във финалите. В първото спускане не направих каквото трябва, не бях много точен, но във второто се мобилизирах и след това направих онова, на което съм способен. Червеното трасе беше по-изчистено, нямаше толкова ребра, а и успях да карам малко по-точно по него", сподели Радослав Янков за БНТ.

1/8-финалите при мъжете са от 8.48 часа, а съперник на българина ще бъде австриецът Бенямин Карл, който даде втори резултат в квалификациите.

 „Бенямин Карл е силен съперник, направи много добри спускания, опитвам да се абстрахирам, това са финали и нищо не се знае. Всичко е топ, близко е всичко, домакините много са се постарали. Днес има и хубаво време, не е и толкова студено", каза още сноубордистът след квалификациите.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Димби Провадия преди 2 години
Другата олимпиЯда - продължаваме напред !