Кличко: Не изпадаме в паника, но сме готови за всякакъв сценарий

Киев е готов за извънредна ситуация от военен характер
14 фев 2022 22:15, Нели Христова
88
Кличко: Не изпадаме в паника, но сме готови за всякакъв сценарий
Снимка: БГНЕС

Градските служби на Киев са получили инструкции и се подготвят да предотвратят възможни рискове в случай на извънредна ситуация от военен характер. Това съобщи днес по време на брифинг кметът на Киев Виталий Кличко.

В момента е осигурено допълнително производство на електроенергия, което дава възможност да се осигури непрекъснато снабдяване с електричество при усложнена ситуация. Предприятията са подсигурени с гарантирана непрекъсната връзка в случай на изключване на мобилните комуникации и интернет. Усъвършенства се системата за оповестяване на населението и служителите на службите в града. Сформирана е комисия по въпросите на евакуацията на населението на ниво градска администрация и във всеки отделен район на столицата. Градските служби са получили инструкции и работят в условия на предотвратяване на извънредна ситуация от военен характер”, каза Кличко.

Според него, цялата система за осигуряване на нормалното функциониране на живота в Киев работи без проблеми. Усилията на властите в града са насочени към предотвратяване на евентуални провокации и към това как да се справят в случай на нападение. Туй увери, че властите в столицата действат в съответствие с ясен план, а всички органи работят в тясна координация.

В момента в Киев има над 500 хранилища, разположени до обекти от критичната инфраструктура, и почти 4 500 съоръжения за двойна употреба, където в случай на извънредна ситуация могат да се укрият жителите на столицата.

„Това са подземни паркинги, топли връзки, метро, мазета и сутерени”, уточни Кличко. „Не изпадаме в паника и не се страхуваме, но сме готови за всякакъв сценарий на събитията”, каза кметът на Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
украинец преди 2 години
има едни сценарий ако още не са разбрали -нови кредити от приятелите ,инфлация ,никкави инвестиции и блокиран ена икономиката.след това ако с едържи същия1 курс н аконфротация и 2024г без газ само едни тръби
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците ще плащат за предателството, неспазването на договорите и заигравката със САЩ и опитите им за военна база в Крим. Една шепа престъпници унищожиха цяла страна.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кличко ръси по-големи бисери от Божинката.
39
3
 
3
 
! Отговори
Три шага вперед преди 2 години
Песков заявил, что Путин "готов к переговорам" относно ситуацията около Украйна. Високомерието на колективния запад силно падна. БайДжо и слугуващите му пудели забравиха втръсналите мантри за унищожителни санкции и онзи ден в паника приканваха своите граждани спешно да напуснат територията на Украйна, а тази нощ в паника приканват своите граждани дпешно да напуснат територийте на Белорусия и Молдова с Приднестровието
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тозо на терминатор ли се вживява?
37
6
 
2
 
! Отговори
Шаг назад преди 2 години
В Кремле заявили, что Путин "готов к переговорам" с Западом
36
6
 
6
 
! Отговори
74 рушките курви преди 2 години
стават нервни пред истината.
35
11
 
8
 
! Отговори
До Herr Muller: преди 2 години
Да ти сeрa в yстaта ypод. Най-големият тъпaнap си тук, който пише коментар след коментар в защита на мутрата Борисов. Ти си грешка на природата. Вземи се хвърли от най-високата сграда за да прекратиш мъките си ypoдлив пpocтак.
34
2
 
3
 
! Отговори
Къде може да се зало преди 2 години
жи, кога ще нападнат руснаците и къде кога ще се откажат да нападат? А също и къде се залага, коя е по смотана държава, рб, рр или рукраина ?
33
14
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ЖАЛКИ !!! Дано господин Путин като анексира украйна да направи същото и с клета майка българия, клетница нещастница !!!!!!!!!!!!
32
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Дай Боже война ! По скоро !
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Сценарият му е изнасяне за Израел ,като правилегирован по линия на майка си .
30
5
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Успокоително е да видиш,че има и други с промити мозъци освен македонците.
29
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още когато превзеха Крим,Русия всъщност загубиха окончателно Украйна.
28
1
 
12
 
! Отговори
Клецан преди 2 години
Срещу невъоръжени жени и деца, старци и беззащитни е лесно да воюваш. Срещу бащи и синове, борещи се за живота и бъдещето на децата си няма начин платеният, макар и обучен башибозук да победи. Закани, зверства, бруталности няма да помогнат, възмездието идва и е неизбежно. ВСВ показа това. Мутро-чалгопитеците, основните войнолюбци, скоро ще отидат при черните души... Така е било и така ще бъде...С чужда кръв и животи оттук насетне, войни няма да има, ще плащате за делата си, лично, калтаци
27
20
 
6
 
! Отговори
нокаут преди 2 години
Кличко ще бие два шамара на Путин и войната ще приключи преди да е започнала
26
6
 
19
 
! Отговори
Клечков преди 2 години
Кличко и Зеленски е крайно време да се ориентират правилно и да заявят желание и действия за обявяване на неутралитет. Украйна ще я бъде, ако се откажат от всякакви военни и политически съюзи. От това ще спечелят те, Европа, Русия и целия свят. Мир, мир и пак мир!!! Деескалация и демилитаризация. Човечеството желае мир и любов, а Не война.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нане Половината ще останем тука, за да въздадем справедливост на такива като тебе. Когато му дойде времето (а то иде скоро)
24
15
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
България ви подкрепя, братя украинци!
23
1
 
6
 
! Отговори
До 58: преди 2 години
Този е другият Кличко. Неговият брат игра с Пулев.