Убиецът на хасковския бизнесмен влязъл у нас преди 4 дни

Гилза от колата му го свързва с убийството
Обновена: 14 фев 2022 19:38 | 14 фев 2022 19:32, Александър Попов
46

42-годишният мексиканец, който е арестуван за убийството на хасковския бизнесмен Тургай Сали, е влязъл в страната ни 4 дни.

33-годишният мъж беше прострелян в събота срещу неделя пред дома му, а веднага след това градът беше поставен под блокада. Тази сутрин той почина в болницата.

До разплитането на случая се стига след открити гилзи и разпита на простреляният мъж, който преди да почине е дал описание на стрелеца, съобщава Bulgaria ON AIR.

"При извършения оглед на местопроизшествието са иззети 2 гилзи. Калибър 9.19. Иззети са и други вещи, които сочат и доказват престъплението", заяви окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

"Стигнахме до един кръг от лица, които бяха разпитани за алибита, за движението им през последните 24 часа, за да конкретизираме. Така се стига и до ареста, извършен тази сутрин в София. Задържаният е 42-годишен мексиканец с испанска шофьорска книжка", уточни директорът на ОД МВР Недан Хаджиев.

Според данните на полицията, мексиканецът влязъл в България на 10 февруари с автобус.

"Той не съдейства с нищо, даже се опита да възпрепятства разследването. Не е правил опит да избяга, но направи опит да си счупи телефона, преди това помоли да отпуснат белезниците му", заяви свидетел на ареста.

В столицата е намерена и колата, взета под наем от мексиканеца, а в нея полицията е открила още следи.

"Същият автомобил е установен и иззет. Направено е претърсване и изземване, иззета е една гилза със същия калибър", уточни прокурор Стоянов.

Работи се по различни версии за стрелбата. От лични и любовни взаимоотношения до разпространение на дрога. От полицията разследват също и връзка между простреляния Тургай Сали и убийство в Гърция преди 3 години. По непотвърдена информация Тургай е бил свидетел на екзекуцията на бизнесмена Янис Макрис.

"Не мога да твърдя дали е бил свидетел, защото това разследване не се е провеждало в България. Една от версиите, по която работим и сме полагали максимални усилия, е тази", коментира директорът на полицията в Хасково Недан Хаджиев.

Тургай Сали е познат в спортните среди в Хасково. От години тренира смесени бойни изкуства. Работел е като охрана, а последно се е занимавал с дистрибуция на хранителни добавки.

"Беше добро момче. Никога не сме имали проблеми с него. Много неща се говорят, чак да е бил в криминалния контингент, ми е силно казано. При подобни момчета, той работеше и като охрана, това ги свързва с подобни среди. Аз не мисля, че отговаряше на профила на криминален тип", каза треньорът по ММА Петьо Сурчев.

Ако вината на мексиканеца бъде доказана, той може да получи присъди между 15 и 20 години затвора, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 2 години
Светна ги що Турц не е платил някъде да мине хероина дето залавяха наскоро, и Мексико го прибра. Новина за чужденци в България
33
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Класическо разчистване на сметки в наркотърговията.Тургай Сали е откраднал от дрогата и си е получил наказанието.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу всички мма са "добри момчета" Особено простреляните. *** мутрагенска хапирана и надрусана! Всичките трябва да ви избият.
31
0
 
16
 
! Отговори
Румен Рашков преди 2 години
Нещо много ме съмнява: изпращат професионалист от чужбина, а той чист аматьор. МВР го хваща за отрицателно време, а толкова време нищят мата Хари/ама тя е класа/. Нещо не се връзва.
30
0
 
20
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Браво на мексиканеца, очистил нарко дилър
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е наречен "бизнесмен" от гешевата прокуратура.
28
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нaзoбен *** тръгнал да си мери патладжана с мексиканската мафия. Онези са истински убийци, на които не им пука от абсолютно нищо.
27
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селските момченца явно не знаят, че отдавна мексиканския картел е най силния и страшен в света. Пипалата му са стигнали и до България.
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мексиканеца само с шофьорска книжка ли се е добрал до Хасково,че до София,че даже паспорта не са му открили от толкоз проследяване и претърсване сякаш са му го вдигнали или задигнали.
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата трябва да внесе поне пет искания за задържане под стража, но в строг режим за убиеца! Да го съсипят..
24
1
 
45
 
! Отговори
Извод преди 2 години
Наркотрафик. Неизплатени сметки. Двама бoклyкa по-малко - единия директно при Сатаната, а другия в затвора.
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Гилза от колата му ..." няма да се приеме като доказателство в съда. Ако е от пистолета му, по-става.
22
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мексиканец застрелял турчин. Статистика.
21
3
 
33
 
! Отговори
Гу60 преди 2 години
През дедовия ми е за гръмнатия ***!
20
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не заслужава да му бъде отнет живота по такъв начин, независимо какъв си! Нека преди всичко бъдем хора!
19
1
 
14
 
! Отговори
пффф преди 2 години
xaxaxa, мамуни
18
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какъв точно му е бил "бизнеса" ?! - Търговия с клечки за зъби или паста за зъби ?!
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото в България редовно се вкарва една мексиканска паста дето блещуща като дребни стъкълца. Меша се с лидокаин (изтръпва ти носоглътката) и ефедрин (стеснява кръвоносните съдове, по принцип се използва за събуждане от упойка). Мешаницата я продават вместо кокаин и балъчорите си купуват на поразия, познавам двама, които продават такива в София, единия се казваше Георги Кара-нещо си, а другия Володя. И двамата ушета на куките. Просто пресещанка като чух за мексиканец в България.
16
1
 
38
 
! Отговори
Милицията преди 2 години
То така неволно стана в България , че " бизнесмен" , "политик " и "бандит" някак си се изравниха по стойност и се размиха в демократичния преход - И единия и другия и третия - не са читави ! Още от първото изречение щом се спомена " бизнесмен" потърсен от мексиканец , пък с Испанска книжка , и всичко се изясни , мнооого преди да намерите гилзите , а тези мантри колко добро момче бил , ги отавете за погребението !
15
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рано или късно всеки един дилър получава заслуженото.