Кличко: Русия фактически обяви война на Украйна

Украйна е избрала своя път и своето бъдеще, заяви той
22 фев 2022 14:30, Нели Христова
119
Кличко: Русия фактически обяви война на Украйна
Снимка: БГНЕС

Ние сме си у дома и ние трябва да решаваме как да се развива страната ни. Затова ще продължим да се борим, заяви кметът на Киев Виталий Кличко в обръщение към украинските граждани. Той припомни, че Рус е била Киевска още по времето, когато на мястото на Москва е имало блата, съобщи сайтът УНИАН.

„Русия фактически обяви война на Украйна. В Донецк и Луганск има купища руски войски, които са се придвижвали натам цяла нощ. Оперативно след изявлението на Путин и признаването на абревиатурните образувания нахлу орда, която нарича себе си "миротворци". Агресорите са миротворци? Нелепо е. И пренебрегването на международното право и на суверенитета на независими държави. Цинично и неадекватно управникът на Русия постави под съмнение съществуването на украинската държава и на украинския народ. Подчертавам: Рус е била Киевска, а Киев – величествен град още по времето, когато някъде са били брата и никой не си е представял, че върху тях някога ще се появи Москва“, заяви Кличко.

Той подчерта, че Украйна е избрала своя път и своето бъдеще. И то е свързано не с Руската империя, а с цивилизованата демократична общност от държави.

„За този избор платихме висока цена. И го отстояваме вече 8 години, отразявайки руската агресия. Ние не се страхуваме и ще продължим да се борим. Ние вярваме в нашите Въоръжени сили. Ще създадем териториална отбрана. Ще се обединим срещу заплахата. Ще се обединим, независимо от политическите си убеждения, симпатии или емоции. Длъжни сме да бъдем в единен фронт. Справедливостта и правото са на наша страна. Ние сме си у дома и ние решаваме как ще продължи да се развива страната ни. Това са изпитания, през които трябва да преминем. Решително, всички заедно, хладнокръвно и сдържано. За да запазим държавата. За да стане Украйна силна и успешна“, заяви кметът на Киев и лидер на партия „УДАР“ Виталий Кличко.

Той подчерта,че партньорите на Украйна трябва да въведат целия възможен пакет санкции срещу агресора, който беше съгласуван между държавите от ЕС и НАТО.

„Благодарни сме на лидерите на тези държави, които вече заявиха готовност да наложат санкции. Няма време за разговори. Тази пълзяща окупация, кръвопролитие, окупация и лъжи, имперски амбиции трябва да бъдат спрени. Защото апетитът на агресора ще продължи да се увеличава. И не само спрямо Украйна“, подчерта Кличко.

Той припомни, че се побеждава не само със сила, но и с дух. А украинците са го доказвали неведнъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
3
 
! Отговори
По-скоро преди 2 години
Днес юридически я приключи, зеер геерте хер Кличко!
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76: Руснаците също смятат украинците за приятни хора. Тях управлението на Украйна не ги устройва, а не украинците.
80
0
 
0
 
! Отговори
Човек от народа преди 2 години
И Истанбул е бил Константинопол...
79
0
 
5
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
КЛИЧКО ДА продължава да се надява на бай ДАН , а после какво ще обяснява на народа ........????
78
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато задигнеш пари от една банка това е тежко престъпление което се наказва. Когато откраднеш от територията на една държава това също е тежко престъпление и единственото възмездие в тоя случай е война.
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не трябваше ли вече да е на първа линия, а не да плямпа от Киев?
76
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До лъжеш се Ти описа Русия на Путин до най-малката подробност :))))) Егати, и да искаше нямаше как да стане по-добре. Страната разграбена освен шепа облажили се олигарси около Путин, младите масово искат да емигрират от Русия и го правят, за сметка на това въоръжена до зъби. Русофилите не осъзнавате какви автоголове си вкарвате.
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кличко за политическата историята си само една семка, която скоро ще бъде изcpaнa. Даже и собствения ви народ не ви вярва вече. Най много самоубиства на военнослужещи в цял свят. Какво сте се раздрънкали. Всичко е за газопровода който минва през украйна без него никой няма да го *** за вас
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киевската Рус е викингско княжество поставило основите на държава, с която България сме имали вземане-даване в наш ущърб преди векове. Поради многобройността на българите по това време сме се пропили и в тяхната държава и се знае за княгиня Олга, после по турско много добре се знае за Евтимиевата книшнина къде е отишла. От друга страна за Московията се знае, че е тръгнала наистина от едни блата и е завладяла цветущи държави, но култура там - не, само военщина.
73
1
 
5
 
! Отговори
Хайде преди 2 години
и спортистите почнаха да се изказват ''умно'', особенно този е от наи мъдрите
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вощвайте. Дадохме ви пари и безплатно оръжие. Джавелините трябва да се използват. Автоматичните миномети да мятат.
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kaто те бият достатъчно много по главата и ти измрат всички мозъчни клетки без 2-3 , явно вече ставаш за политик!
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците се подведоха от мисълта за светлото бъдеще в ЕС. Ако знаеха само каква корупция и деградация ги чака с тези еврофондове. И жалките остатъци от правовата им държава ще си заминат за отрицателно време.
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ли избра или продажниците, които превзеха властта през 2014 г.? И ние си ги имаме същите - Антикорупционния фонд, който вместо да се бори с корупцията, бълва всякакви компромати и плаща организирани протести.
68
1
 
7
 
! Отговори
Д. Песков преди 2 години
Искам да ви уверя, че Путин ще прочете много внимателно всички коментари в ДНЕС и ще си го премести.
67
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна всъщност е доста приятна държава и хората там - също. Не хейтвайте без да ги познавате. Проблемът им е, че са наивни като нас и се вързаха на новия голям брат. Ние не сме повече стока.
66
3
 
1
 
! Отговори
ЖОСИ Е НА ТАТИ преди 2 години
Гърч за герберунгела трябва ,не трогайте Русия .
65
7
 
3
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Ще има пет пъти по-малко руски и украински труженички туристки лятото, но за сметка на това ще са озверели след инфлацията там и ще дават мило и драго, за да се закачат за някой и останат у нас.
64
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 години
Прав е, само че това няма значение. Украйна реши да се гушка със Запада като не отчете че в ЕС винаги ще е буфер и никога няма да има право на глас (както стана с Унгария, Полша, Румъния, България и други). Сега Украйна ще получи "много изгодно" помощ от ЕС и НАТО, после децата и внуците ще връщат заемите
63
4
 
3
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Не съм видял днес гербер да квичииии и да се гърчииии,Рашков показвай някоя кражба на Тиквата, да го видя да квичиии до довечера.