Руските войски продължават настъплението в Украйна, но търпят загуби

Окупаторите се страхуват от нас, заяви украинският генщаб
28 фев 2022 11:07, Елка Василева
142
Руските войски продължават настъплението в Украйна, но търпят загуби
Снимка: архив, БГНЕС

От полунощ руските войски продължават опитите да пробият отбраната на Киев; техни войскови колони неведнъж се опитаха да щурмуват предградия на украинската столица, но без да постигнат успех. Ситуацията в Киев е под контрол. Това съобщиха Сухопътните войски на Украйна, предаде агенция УНИАН.

Още по темата
Унищожени са колони от бойна техника на окупаторите, които търпят и значителни загуби в жива сила. Руските войски са деморализирани и изтощени. Показахме, че знаем как да защитим своя дом от неканени гости, заяви командващият Сухопътните войски и отбраната на Киев ген.-полк. Олександър Сирски.

Окупационните войски на Руската федерация в Украйна намалиха темпото на своето настъпление. Това посочва в оперативна информация по данни към 06:00 ч. Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Руските окупатори продължават обаче да развиват успеха си по някои направления, нанасят въздушни удари по военни и граждански летища в Украйна, командни пунктове на войските, обекти от противовъздушната отбрана, критични инфраструктурни обекти, селища и подразделения от украинските войски.

"Нарушавайки нормите на международното право, окупаторите коварно нанесоха ракетен удар по жилищни сгради в градовете Житомир и Чернигов", се казва в съобщението.

Всички опити на руските завоеватели да постигнат целта на военната си операция остават безуспешни. Украинските войски успешно отразяват атаките на батальонно-тактически групи и карат врага да се отказва от настъплението. Окупаторите се страхуват от нас, добавя Генщабът.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 128: партизанската война е война на идеи. Която и да е война е неприятна. Но има кой да я спечели. Дали смяташ че нашествениците , фашистите на Путин, имат шанс да я спечелят? Местното население ще може да избере своята съдба и да отхвърли окупаторите. Дай му седмица, дай му две, дай му месец. Окупационните войски има да се връщат и дома си.
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 129: ако слушаме ТАСС, цялата армия на Русия е изправена пред футболен фен клуб. Ако слушаме техните комюникета, нямат нито една загуба. Ако слушаме ТАСС, на всеки град посрещат с цвята и рози идващите войници. Дали даже и в близкия до границата Харков е така? Защо тогава в руско езичния Харков стрелят руски ракети по него? Защо руската армия, която временно там, ще се занимава да стреля ракети по жилищни блокове?
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се приготви за малка операция, за ден-два. Една седмица да покори цялата страна. Ще изчака сега седмица и очаква Киев да падне без бой. Ами ако Киев продължи да отстоява стояха независимост? Дали неговите войски имат куршуми за идвашите два дни? За две седмици напред? За два месеца напред? За две години напред? Дали руските майки ще си траят, чакайки да дойде ковчег? Дали живота в Русия няма да бъде хаос. Цялата армия на Русия е ангажирана. Ако някъде другаде ѝ потрябва?
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако слушаме украинците, те са на 5 км от Москва едва ли не.
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партизанската война е най лоша но и никой не може да я спечели
102
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците са номер едно, запалиха пожара в Европа и тактично се отдръпнаха като миротворци. Евала! После само ще трупат дивиденти от целия този хаос. Европа е отново тяхна. Винаги са знаели как да обърнат нещата в тяхна полза.
101
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нападнаха ги оттам където не очакваха на дата особена,която много от тях зачитаха,като ден на защитнците на родината отечеството,която руснаците си присвоиха как за само тяхна от туй че поели уж дълговата част на СССР на всички републики и те останалите са им длъжни понеже се внасяли от името на техната родина и в дългове влезли-1.от участието и 2. от излизането,че 3. от подставени обвързани от заемащите региона по части от тяхна територии,що каза Путин не им оставиха никаква възможност за живот
100
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 120: ти нещо съвсем се омота. Като са дошли момчета с калашници, те са изгонили управата. Главатарите в Донецк искат да имат контрол над местното население. Те Не им позволяват да имат повече от Пре-избран човек на местните им избори. А от Донецк да се включат в изборите за управа на Украйна, са го забранили от ФСБ. Когато Донецк почне да участва като част от Украйна, главатарите в Доценк губят своята сила.
99
4
 
19
 
! Отговори
До 117 преди 2 години
Къде видя Велика българска армия! Дано не се налага да воюваме, че реално нямаме армия. На сравнявай нашата с украинската! Ние нямаме никаккво техника.
98
16
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
Дават загуби и напредват.
97
12
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Изперкалия Жужак си направи нов Афганистан.
96
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 109: Кремъл са натстроили жители на Донецк, за да им отнемат от ресурсите. Когато е станала оранжевата революция, олигарси от Донецк са се изплашили че мафиотските им номера ще излезнат наяве. И така , олигарси от Донецк поробват хората и ги лишават от техния глас. Защо Донецк да не е част от Украйна? Ако е част от Украйна, жителите му ще имат глас и ще имат надежда за бъдеще. Това е причината за страх на ФСБ.
95
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 115 - Как така главатарите в Донбас са отнели правото на глас на Украинците в Донбас, като всъщност НАТО и Украйна забраняват вота в източна Украйна и Донбас и Луганск се отцепват след като фашистите от Майдана им забраняват да участват в изборите?
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 117 Надявам се само да не спрат интернета, иначе оставаш без оръжие...велик български войне!
93
16
 
30
 
! Отговори
До Веселинъ 71121368 преди 2 години
Като толкова искаш да си едно с Русия продавай тук всичко и заминавай. За без пари ще си купиш къща и си сей картофи и си вари самогон. Русофилите сте едни 100-200 хиляди промити мозъци в България не говорете от името на останалите 6 милиона! iди ***!
92
12
 
21
 
! Отговори
До 108 преди 2 години
Ако влезнат и тука ще им се случи същото каквото и в Украйна на блядоветте. Блядоветте ще направят на сила отново Велика българската армия, както успяха да обединят цяла Европа и свят срещу тях. А тебе ще ти вкараме един стингър в гАза докато посрещаш с хляб и сол танковете, барабар с тях ще летиш разпарчосан във въздуха.
91
18
 
11
 
! Отговори
До 105 преди 2 години
А като говориш за липса на производство и индустрия в двете области се надявам, че знаеш, че Азов изпозастреляха един куп работници и целите мини са обляни в куршуми. А ако Украйна бе влязла в ЕС така или иначе щяха да бъдат принудени да затворят мините както ЕС ни принуждава и нас. Колониалната политика на НАТО е отвратителна и това го гледаме вече 20 години по цял свят.
90
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 109: мнението на глас им бе отнето от марионетни части на Кремъл. Нали знаеш че е трябвало да има избори след като се отцепили? Местните главатари не позволили на никой да потвърди за честността на следващите избори. Местните главатари, поставени със и от Кремъл, са взели правото на глас на Донбасци. Затова където стъпи окупационен крак , останлите граждани настръхват - дали Кремъл ще постави следващата марионетка и при нас и ще отнеме и моя глас?
89
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До няколко часа Украйна ще бъде член на НАТО. Изтеглят се всички американски граждани от Русия. Два американски самолетоносача се позиционират в Средиземно море, европейски авиобази се подготвят за мощен съвместен удар по Русия от Баренцево море. Дойде краят на руската империя. С смелите украински войници умело използват жилищните квартали като отбранителни съоръжения и оттам смело атакуват в гръб окупаторите. СВОБОДА ЗА УКРАЙНА. ОБИЧАМ САЩ!!!
88
5
 
4
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
О така ли бе? А като си бил офицер на коя армия си бил? Силно се надявам да не е на българската, защото спокойно могат да те вкарат в затвора за държавна измяна в момент на война за тоя коментар. "офицерре" - вчера се прие закон - можеш влезнеш в затвора до 3 години за този коментар. да си знаеш