Финландия отново е най-щастливата страна, ние в златната среда

На последно място са Афганистан и Ливан
18 мар 2022 17:45, Нели Христова
16
Финландия отново е най-щастливата страна, ние в златната среда
Снимка: Pixabay/JillWellington

България е на 85-то място сред 146 страни в света в класацията на Световния доклад за щастието за най-щастливите страни, публикувана днес. Страната ни е с 5,371 точки от 10 максимални.

Финландия оглави класацията на Световния доклад за щастието за пети пореден път с 7,821 точки.

Световният доклад за щастието се изготвя ежегодно от отдела за решения за устойчиво развитие на ООН. Той оценява 146 държави по света и взема предвид показатели като продължителност на живота, социална подкрепа, корупция и други. Световният доклад за щастието е публикуван за първи път през 2012 г.

Дания, Исландия, Швейцария, Нидерландия, Люксембург, Швеция, Норвегия, Израел и Нова Зеландия също са сред десетте най-щастливи страни. Съединените щати са на 16-о място (14-о през 2021 г.), Великобритания е на 17-о място (18-о през 2021 г.), а Франция е на 20-о място (без промяна). Русия е на 80-то място (60-то място през 2021 г.).

Според ООН най-нещастните страни са Афганистан (на последно място в класацията с 2,404 точки) и Ливан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
Да финландците са най-щастливите на планетата. Портокаловият сок на Капи се изстисква грижливо и с обич специално за вас. А пък кюфтетата и каймата в магазина е от щастливи прасета. А яйцата в магазина са от свободни кокошки.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Класация за най-лицемерна нация. :-)
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Високата заплата не е достатъчна за щастие. А висок стандарт означава и висока покупателна способност. Виж 12 . Ако можеш да схванеш.
12
1
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Сигурно затова скандинавците са първенци по психични разстройства...Попрочети малко статистики...В днешно време висок стандарт означава и високи цени,не само заплати...И става танто за кукуригу....
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не се тревожиш за утрешния ден, не събираш пари за черни дни, защото знаеш, че ще се погрижат за теб. Свобода на словото, на самоопределянето, имаш работа, и най-ниската заплата стига да си купиш къща и да ходиш на ваканция в чужбина, децата ти учат безплатно дори в университетите, ако се разболееш, имаш отлично здравеопазване и болнични, с които няма да се превърнеш аутсайдер, а ще живееш нормално. Не е прието да се караш, да влизаш в конфликти. Усмивки и благодарност, любов даваш.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не се тревожи за утрешния ден, не събираш пари за мерти дни, защото знаеш, че ще се погрижат за теб. Свобода на словото, на самоопределянето, имаш работа, и вай-ниската заплата стига да си купиш къща и да ходиш на ваканция в чужбина, децата ти учат безплатно дори в университетите, ако се разболееш, имаш отлично здравеопазване и болнични, с които няма да се превърнеш аутсайдер, а ще живееш нормално. Не е прието да се караш, да влизаш в конфликти. Усмивки и благодарност раздаваш. Затова!!!
9
3
 
3
 
! Отговори
Егати показателите преди 2 години
Що не питате хората какво ги прави щастливи, а изреждате глупости като продължителност на живота, социална подкрепа, корупция???... и други... Ако ще живея до 100 г. в инвалидна количка и социални работници ще ми сменят памперсите и ще ми носят манджата в канче, мерси. И хич няма да ми дреме на кой държавен чиновник колко пари се дават, за да си свърши работата. Даже няма да мога да се самоубия, но това според вашите показатели ще ме прави щастлива...
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да разрешат хората да си отглеждат и потребяват без проблем маррихуана и ще скочим с едни поне 30 места нагоре в класацията. Напушените нямат грижи.
7
7
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
До 3. Лъжа! Всъщност най-много самоубийства има в Унгария, Япония, Южна Корея. Щвеция е далеч след Полша, Русия, България.
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено скандинавците са винаги най-щастливи, уверени, спокойни, осигурени. Ние сме вечно мърморещи, завистливи, нападателни. И бедни.
5
5
 
10
 
! Отговори
То щастие,то чудо преди 2 години
Идва в Русия за евтина водка и доде се прибере у къщи я излочи по пътя.После се закандилка в близката горичка и се заоглежда за някое по-клонесто дърво.Шампионите по разни депресии..На туй ли му викате "щастие"??
4
2
 
10
 
! Отговори
Костадин Иванов преди 2 години
Не съм особено щастлив. Претоварен съм, почти не насмогвам с работата, живея във време на пандемия и война.В същото време трябва да призная, че съм в относително добро здраве, като се има предвид, че не съм млад, нямам никакви материални затруднения и в обозримо бъдеще няма да имам. Е, въпрос на светоусещане.
3
3
 
22
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Пффф... Когато видя щастливи финландци, може и да го повярвам. То само ако видиш членовете на Найтуиш какви са депресанти и вече ти става ясно :) А какво да кажем за Швеция - страна с най-голям брой самоубийства на глава от населението? Или Исландия, дето слънце не огрява? Изобщо цялата класация ме развесели. За останалите държави в 10-ката няма да се изкавам - нека българите живеещи там да дадат по-достоверно мнение.
2
4
 
6
 
! Отговори
Men преди 2 години
Ooooo,pak ste preuvelicili v dokladite. Pochi sme sled 100 mesto.
1
9
 
16
 
! Отговори
Финландия преди 2 години
е на второ място по самоубийства!!!