Колите на Google Street View с нова обиколка по пътищата на България

Тя ще стартира на 24 март, ето кои градове ще са с нов облик
Обновена: 23 мар 2022 10:25 | 23 мар 2022 10:23, Красимир Ангелов
44
Колите на Google Street View с нова обиколка по пътищата на България

Автомобилите на Google Street View отново ще снимат по българските пътища тази пролет. През следващите дни те ще тръгнат на път, посещавайки много градове и маршрути из цялата страна. Целта е да се актуализират Google Street View изображенията на градове, пътища и магистрали в Google Maps.

Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности. Първите кадри от пътищата на България бяха заснети през 2012 г., а услугата стартира малко по-късно през март 2013 г.

Повечето български градове, както и редица архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове и много от природните ни забележителности са достъпни за разглеждане благодарение на Google Street View. Постоянно променящата се с течение на времето инфраструктура не само в градовете, но и между тях обаче е причината Google редовно да актуализира изображенията, за да помогне на потребителите да се ориентират още по-добре при посещение на различни дестинации.

Сред градовете, чиито изображения ще бъдат обновени тази година, са Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Бургас, Карнобат, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Севлиево, Шипка, Трявна, Дряново, Добрич, Кърджали, Ардино, Момчилград, Кюстендил, Дупница, Ловеч, Априлци, Монтана, Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Перник, Плевен, Ловеч, Луковит, Пловдид, Хисаря, Асеновград, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Рудозем, Мадан, Девин, София, Елин Пелин, Равно поле, Костинброд, Ихтиман, Стара Загора, Търговище, Хасково, Харманли, Свиленград, Шумен, Ямбол, Елхово.

В допълнение към улиците и пътищата, Google представя и панорами от пешеходни зони, както и други места недостъпни за коли. Благодарение на това потребителите могат да направят виртуална разходка до Седемте рилски езера, Белоградчишките скали, да разгледат архитектурния резерват Старинен Пловдив, Ботаническата градина в Балчик, и много други.

Заради защитата на личните данни, преди публикуването на събраните изображения те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани и по този начин тяхната поверителност е защитена.

Обиколката ще стартира на 24 март.

Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите може да намерите на: https://www.google.com/streetview/understand/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
God преди 2 години
До АнонименЯвно и Русия е американска колония, защото и оттам има доста снимки в Street view.
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де ама кой им е дал право да снимат? Ако това не е риск за националната сигурност - да дадеш на чуждестранна компания да снима всяко кътче, не знам кое е. И защо трябва такова нещо да е американско? Нали уж сме в ЕС? Все въпроси без отговор. Всичко така и накрая не сме били колония .
35
2
 
6
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Поне една добра новина. Тази услуга ми е помагала доста пъти да се ориентирам.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не публикувайте свои снимки в нета. Не включвайте гласово разкодиране, набиране и подобни. Изключете Гугъл услуги когато пътувате.
33
1
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Човек не може да отиде по нужда на спокойствие до пътя...
32
2
 
12
 
! Отговори
емигрант преди 2 години
ща ви снимат на опашките за олио, буха хааа.
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нека Нека "Нека да снимат - да се види долу горе какво сме имали преди оня откчалка Путинчо да е почнал специална военна операция в България - демек изравняваме всичко със земята с ракети и оръдия." --- хахахаха това в коя вселена? Дори и в момента никой не изравнява със земята на общо основание! А ако дрогираното актьорче не се беше правил на вървежен всичко да е приключило отдавна! Хубавото е, че това няма как да се случи в БГ! Нашата американска кукла ще бъде елиминирана веднага от хората!
30
10
 
4
 
! Отговори
Нека Нека преди 2 години
Нека да снимат - да се види долу горе какво сме имали преди оня откчалка Путинчо да е почнал специална военна операция в България - демек изравняваме всичко със земята с ракети и оръдия.
29
2
 
9
 
! Отговори
Таня преди 2 години
УЖАС начи ши ми снимат дибелия гьз а аз от днеска диета почвам начи напрау ши чупа нещо
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
27
2
 
24
 
! Отговори
Юлия преди 2 години
Любимата ми услуга на гугъл. Нямам възможност за екскурзии, но пак се разхождам из градове по целия свят.
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, гадно е че снимат когато няма зеленина. Трябва някой да направи забележка и да каже за това....да изпратим писма на Google да го имат в предвид. Миналата година бяха обновили голяма част от картата в България но заснета в периода Април-Юли когато вече е зелено. В горния ляв ъгъл на екрана на "Streeet View" има една скала с която можете да се върнете назад във времето и да видите как е изглеждало дадено място при предишни заснемания. В България досега са снимали 3 пъти.
25
3
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Да правиш спокойно бизнес в Русия си е истинско предизвикателство. Горе-долу същото е като в България. Не е случайно, че мултимилиардни бизнеси, различни от добива на суровини в Русия почти няма.
24
6
 
17
 
! Отговори
Ок преди 2 години
Ако Путтян имаше малко акъл в главата, сега Гугъл щеше да е руски, а Сергей Брин нямаше да заминава за САЩ. Ок? Ок.
23
6
 
14
 
! Отговори
Иванко преди 2 години
Българите като чуят за технологии и се побъркват от страх. Успокойте се, няма опасност за данните ви. Те много отдавна изтекоха. Всъщност няколко пъти е се продават за жълти стотинки из нета. Купувачи почти липсват, защото никой няма идея какво да прави с маса необразовани, зомбирани, нископроизводителни кърлежи, чиято мантра и основен житейски въпрос е "КОЙ ЩЕ НИ ДАДЕ?"
22
6
 
12
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Чета коментарите и ме втриса колко умствено изостанал е народа ни.....
21
5
 
20
 
! Отговори
Инжерен преди 2 години
Google със сигурно ще събират и други "НЕЩА" като данни. Термокареми, Магнитни сензори и друго оборудване с което да класифицират сгради и дори подземни съоръжение като бомбоубежища, подземи тунели, складове, Тоест всякакъв вид данни от географски, бизнес, демографски данни чак до инфраструктура държавна и военна. Всичко каквото могат да събират като данни ще го правят без да се съобразяват с никого.
20
9
 
14
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Шпиони !Махайте се!
19
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това го правят по поръчка на Пентагона
18
2
 
11
 
! Отговори
Момо преди 2 години
До Google update Майтапиш се ама си е баш така. Във всеки смартфон има GPS модул за позициониране, за да ползваш смартфон и да инсталираш апове ти искат да си имат профил и регистрация имейл и тел номер, който е като ЕГН. Сертификата е Електронен и записан в смартфона и по навик дресирани хора услужливо може и да са си сложили Covid19 приложение за по-удобно следене.