Украйна атакува Русия на Змийския остров

42 руски войници са били убити
1 май 2022 18:53, Нели Христова
173
Украйна атакува Русия на Змийския остров
Снимка: БГНЕС

Украинските сили казаха, че са нанесли многократни ракетни удари срещу окупирания от Русия Змийски остров в Черно море, предаде ДПА.

При атаките са били унищожени няколко системи за ПВО и комуникации, заяви южното командване на украинската армия и допълни, че 42 руски войници са били убити.

Към момента информацията не може да бъде потвърдена от независим източник и няма съобщения от руска страна за такива удари, отбелязва ДПА.

Змийският остров е отдалечен на около 35 километра от украинския бряг и беше завладян от Русия в края на февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Те да си гледат Киев да не падне още някой блок , а да не сънуват острови !
104
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бaси вица.Що не опитат да пратят някоя ракета към Санкт Петербург.Ще бъдат заличени моментално от някоя тактическа гъба.$еленски дори и да сложи оръжие страната му няма как да остане цяла.Проф.Меършеймър,който оплюха наскоро заради тезите му се оказа прав.Още 2015 каза че руснаците по скоро ще разцепят Украйна отколкото да оставят нато да я погълне.Прав бе също като каза че ако американците искат да нанесат тежък удар на руснаците трябва да ги подтикнат да нападнат урките...
103
10
 
4
 
! Отговори
РУСИЯ - ПОБЕДА преди 1 година
РУСИЯ-ПОБЕДА- "ПОБЕДА"- РАЗПАД РУСИИ - КРАЙ ЗАВИНАГИ НА ТЬОРМАТА НА НАРОДИТЕ.
102
27
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Удри.Бой,бой и още бой за руските фашисти.
101
10
 
22
 
! Отговори
Зелен Фен преди 1 година
Може да е непотвърдено, но звучи добре. Можеха спокойно да кажат че са превзели Змийския остров и че са си върнали Крим и моретата....и че Зеленски е по-висок от Путин.И никой нямаше да ги упрекне- защото е с добри намерения.
100
19
 
25
 
! Отговори
void преди 1 година
Руската армия уж беше втората по сила в света, а се оказа че е втората по сила в Украйна...
99
15
 
22
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Нали помните в началото на военната операция как зеления гном излъга, че 82-мата украински защитници на този остров са загинали геройски в бой с нашeственика!? Е, оказа че всички са се предали и са живи и здрави!
98
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво . Бой по окупатора. Всички в Одеса на оръжие.
97
17
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Разбирам защо путин започна войната и тази война е със САЩ. Но Путин не е мъжкар, защото не се бие директно с Америка. От началото на войната със на страната на путин, въпреки това, защото САЩ са проклети и искат да са господари на света. Обаче в последно време се замислих и ми стана гадно за украинците, не всички там са нацисти. Горките хора, доста кофти. Съсипаха всичко в тая държава. Добре, че по подледна инфо. са евакуирали цивилните от азовстал, дечицата и цивилните. Дано се спре това нещо
96
9
 
18
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимният от БиБиСи --- Това явно са го казали по съветското ББС, предаващо от Останкино. Яко си клъвнал, май.
95
5
 
15
 
! Отговори
BBC преди 1 година
До: 128 Аре стига сте лъгали бе! Нищо подобно не сме казвали!!!
94
44
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и Крим! Слава Украине! Героем слава!
93
23
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера по ББС казаха,че Украинските средства за информация трябва да спазват приличие и да не побликуват неверни неща,или просто казано да спрат да лъжат....
92
32
 
15
 
! Отговори
4689 преди 1 година
Господ ще раздаде правосъдие само Той знае всичко, кой крив, кой прав, Той ще реши кой да победи в тая война! Пуйтин е въплъщение на сатаната така, че изхода от войната е ясен, но ако Господ е решил, че хората са грешни ще има трета световна и човешкия род ще изчезне от лицето на земята!
91
17
 
43
 
! Отговори
ааа преди 1 година
те така казваха и за свойте, че са убити на същия остров... онея палячовци с фразата за руския кораб и накрая бяха върнати от руснаците, па и получиха медали за "геройството" си от наркоса президент краварски слуга
90
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В сагата на Деп и Хърт поне няма трупове. С таз измислена война с която всички си мият ръцете за цени и кризи измират хора. Боли ме шнура на чия страна сте щом се радвате на убити живи същества сте си най обикновнни примитивни ***
89
19
 
37
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До до 120 и 121 --- То тъй, но затова не трябва висша, а тривиална математика, за да с сметне вашето смело виждане за съотношение 1:2, защото ако е вярно смятйки грубо, че два месеца имат 60 дни, ще излезе, че руснаците са навлезли в НАТОвската територия на Полша. Разбирате иронията в математическата ви формулировка. В действителност това е тотален провал на прехвалената съветска машинария, съвецка, защото на снимиките НЕ виждам руска такава.
88
33
 
27
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Да, разрушенията на територията на Украйна са около 15%, но действително превзетата украинска територия където се разпореждат русофашистите е по-малка от 6%. За повече от два месеца с километрична зачезнала колона и 200 000 армия - толкоз. ;)
87
22
 
31
 
! Отговори
до 120 и 121 преди 1 година
Вярвайте си. Руснаците напредват в съотношение 1:2. по най-груби сметки. Но вие си пишете, щом сте на смяна:)
86
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!