Москва ще отвърне, ако НАТО приближи военно до границите й

Русия нямала враждебно отношение към Швеция и Финландия
14 май 2022 13:42, Александър Попов
141
Москва ще отвърне, ако НАТО приближи военно до границите й
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Москва ще вземе адекватни предпазни мерки, ако НАТО разположи ядрени сили и инфраструктура по-близо до руската граница, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, цитиран от Ройтерс.

"Ще трябва да реагираме... като вземем адекватни превантивни мерки, които ще гарантират надеждността на сдържането", каза Грушко, цитиран от информационната агенция Интерфакс.

Москва няма враждебни намерения по отношение на Финландия и Швеция и не вижда истински причини за присъединяването на тези две страни към НАТО, подчерта Грушко.

Той заяви също така, че отговорът на Москва на евентуалното разширяване на НАТО ще зависи от това колко близо до границите на Русия ще се приближи военната инфраструктура на алианса./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: наторусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 82 - Нато да разполага каквото иска... Гарантирано унищожение на двете скандинавски държави ще им секне устрема за война... :)
75
6
 
13
 
! Отговори
Слаби шахматисти преди 1 година
Шахматистите в Кремъл се наиграха ! Накараха дори и неутралните Швеция и Финландия да влизат в НАТО !
74
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландия и Швеция ще влязат в НАТО, когато гущера пръдне. Самото НАТО ще се разпадне, отколкото да се укрепи и заздрави.
73
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин с действията си подтиква още две държави да пожелаят да влязат в НАТО.
72
12
 
5
 
! Отговори
До 84 преди 1 година
Не ти казва това, Путин. Той изразява мнението на руската федерация, държава разполагаща с много специалисти в сферата на сигурността и националната сигурност. Тези експерти са видяли обективни заплахи за съществуването на Русия и затова са се задействали и Путин като лице на руската държава изразява волята на народа им. Приказките от 1001 нощ, как Путин спал на криво и иска да завзема са несериозни. Зад всеки лидер стоят хиляди специалисти във всякакви области.
71
4
 
13
 
! Отговори
Много лъже Русия преди 1 година
Ами тя Русия няма враждебни намерения и срещу Украйна - дори Лавров твърдеше, че въобще не я били нападали . . . .
70
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Русия независимостта и суверенитета на държавите са нищо. Важно е какви територии си владял някога си. Така тълкувам претенциите на Русия. Тогава и Турция може да се разпорежда по нашите земи. Това ни казва Путин.
69
1
 
6
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 1 година
До: номер 81 Ти май си се подмокрил, момче? *** се избърли и пий нещо успокоително, валериана, мента, глог...Имам чайове с бром ако искаш? Че приапизмът е много лошо заболяване...
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами как да му го.обясня по-ясно на инспектор Крюшко? НАТО няма да разполага ядрени.оръжия по границите с Русия, а... само конвенционални. Тоест, гаубици, оръдия, артилерия, танкове, БТР-и, самолети, хеликоптери, дронове-убийци, кораби, подводници... но ядрено оръжие не, няма да има. Сега спокойни ли сте, товарищи?!
67
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не можете да направите----- Moже може о още как -... Ракети и войски близо до САЩ, оръжие за всеки един който е против Нато... Да им държи влага... Нацелване по Швециа и Финландия за 100% унищожение ...
66
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е гениален. С един ход целящ ограничаването на НАТО до границите си, вкара още две държави там... евала молодец.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не можете да направите.
64
2
 
17
 
! Отговори
Ямболия преди 1 година
Кого лъжете руснаци. Вие нахлухте във Финландия,но бяхте изхвърлени набързо. А вашите императори колко са заплашвали Швеция. Но и там бяхте бити от яките скандинавци. Никой съсед не ви обича. Включително Китай и Япония.
63
1
 
7
 
! Отговори
гост преди 1 година
С каво ще отвърне? Да не стане "като в Одеса"?
62
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се сбъдне мечтата на краварите, а тя е да се пусне ядрено оръжие в Европа. Слава Севрюкова и Ванга да предрекли масовото бягство на холандци и белгийци в България. И че през 2025г. Европа ще бъде опустошена. Има и много други предсказания свързани с този период и всичките се сбъдват. Пазете се и взимайте къщи по планините. Там ще е спасението!!!
61
0
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
До Иван.... много ще си тaп ако тръснеш бомба в задния си двор!
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва ще отвърне като се оддупи още повече.
59
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е Русия да отвърне. Когато някой руски представител говори нещо, то не е случайно. Не може да притискаш една държава и да си мислиш, че ще стои и търпи, а на всичкото отгоре Русия. Допуснат ли НАТО да ги обгради означава, че държава Русия няма да съществува, а Путин заяви "Защо ни е този свят, ако Русия я няма?". Ако САЩ и марионетките от НАТО прекрачат границата ще си го получат и може би така е редно.
58
17
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Много сте смели в коментарите, но ако пратя по една ядрена бомба в Финландия и Швеция, което е вероятно да стане, ще ви гледам сеира после.
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви танкове, пич? То не остана. Рудата е по-добрата идея. Наздраве!