Москва ще отвърне, ако НАТО приближи военно до границите й

Русия нямала враждебно отношение към Швеция и Финландия
14 май 2022 13:42, Александър Попов
141
Москва ще отвърне, ако НАТО приближи военно до границите й
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Москва ще вземе адекватни предпазни мерки, ако НАТО разположи ядрени сили и инфраструктура по-близо до руската граница, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, цитиран от Ройтерс.

"Ще трябва да реагираме... като вземем адекватни превантивни мерки, които ще гарантират надеждността на сдържането", каза Грушко, цитиран от информационната агенция Интерфакс.

Москва няма враждебни намерения по отношение на Финландия и Швеция и не вижда истински причини за присъединяването на тези две страни към НАТО, подчерта Грушко.

Той заяви също така, че отговорът на Москва на евентуалното разширяване на НАТО ще зависи от това колко близо до границите на Русия ще се приближи военната инфраструктура на алианса./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: НАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
С какво ще отвърне масква? С кораба масква ли? Упс, но кораба стана подводница. Хахахахаха
35
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия вече не съществува! За какви " предпазни мерки" говори москва? Памперси???
34
4
 
24
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Будапещенският миморандум от 1994 НЕ СЕ СПАЗИ ИМЕННО ОТ РУСИЯ. ТАМ ТЯ ПОДПИСВА ДА НЕ НАПАДА УК СЛЕД КАТО ТЯ СЕ ЛИШАВА ОТ ЯДРЕНИТЕ СИ ОРЪЖИЯ. ТАКА ЧЕ НАРУШИТЕЛЯТ Е ПАК РУСИЯ.
33
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда така говорихте и за Украйна. Учение провеждахте... Никой нормален не ви вярва вече... Сърбайте си попарата
32
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жертви сме на сговор между щатите и Русия за унищожаване на ЕС. Защо се спира газа, защо се протака войната, та Хитлер смле Украйна за два месеца август и септември 41. Защо жалко Великобритания напусна ЕС. Защо арабели и африканци населиха Европа. Защо досега НАТО не направи учения в близост. Защо Русия не показа подводници до статуята. Защото са се разбрали, затова
31
19
 
6
 
! Отговори
Сатана преди 1 година
Аз мисля , че НАТО също има огромна нужда от гориво и природни ресурси!Русия има най много от всички ресурси , но някой членки на НАТО нямат никакви природни ресурси на гориво , злато , плутоний и др...САЩ е най наглия крадец на природни ресурси от рода на злато , диаманти и горива...САЩ има огромна армия която за да се подържа и трябва гориво , и природни ресурси за стомана и злато...Войната на този етап е неизбежна , ако САЩ не свали Джо Байдън!
30
10
 
2
 
! Отговори
Много ваксинирани преди 1 година
Досега предадените от престъпници на власт в Москва през 1989 година источно европейски страни заедно с ударените от същите ваксинирани СССР републики след 1991 година са загубили стотици милиони неродени човешки деца.. От САЩ в Источна Европа са получени само три - КОЛорадски бръмбари,Американска пеперуда и СЗТУДЕНА ВОЙНА>>
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ СА ЗАПАЧНАЛИ НАСТЪПЛЕНИЕ И НА ИЗЮМСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ, УШАНКИТЕ БЕГАТ!!!
28
26
 
7
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Национален референдум за напускане на ЕС и НАТО!!
27
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя е Русия, че ще казва кой да членува в дадена организация?
26
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е почнала да струпва войски до финландската граница. Някой учуден?
25
4
 
17
 
! Отговори
Gorskio преди 1 година
Не е имала вражебно отношение нито към Афганистан, Чечня, Осетия, Украйна... Освен това казаха, че провеждат само учения, после режимът в Киев ще падне за 3 дни, след това ще правят денацификация и демилитаризация, после само ще гарантират живота на гражданите в ДНР и ЛНР, после ще присъединят Херсон... Като ти кажат добър ден трябва да гледаш къде е слънцето...
24
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не ви вярва, нагли фалират разгромени голтаци! И Украйна нямаше да нападате. Останаха ви само допотопните ядрени глави, с които плашите гаргите.
23
5
 
28
 
! Отговори
999 преди 1 година
Путин няма право да ограничава свободния избор на Съседите си!!! Това е крайно обидно и Дискриминационно спрямо тях! Това са свободни страни, а Не Руски губернии!!! Отвратително , имперско мислене!
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ мащ африка кви ги блещите.Атакуват 40 милионна държава ей така кАто 10 пъти казаха че няма кво очаквате от другите държави до тях?Ест че ще потърсят сигорност.Да слагат бази в мексико русия ако се разберар с мексиканците. Да не бяха нападали нямаше се разширява нато нищо сащ щяха мачкат парата от оръжия
21
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия можеше да струпва войски до Украйна на нейна територия и това не било заплаха за самата Украйна?? Всички видяхме последствията.
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При загуба на създадения анванс на НАТО Украйна , е нормално да се опитаме да компенсираме загубения аванс , по добре е това да стане чрез Финландия отколкото чрез България. Проблема е, че финландците се колебаят дали да играят следващата пешка на НАТО,Все пак пешката Финландия е на по добра позиция, отколкото пешката на руснаците в края или както ги наричаме ние украинци.
19
17
 
5
 
! Отговори
искат преди 1 година
До Пустиняк И още как!Оная краварка,дето умря преди месеци,казваше,че не може една държава да притежава Урал и Сибир!Те трябва да са международни-разбирай на САЩ!Неслучайно Русия нахлу в Украйна!
18
11
 
8
 
! Отговори
Ми555 преди 1 година
Войната започна от НЕспазването на Минските споразумения, за които ГАРАНТИ БЯХА МЕРКЕЛ И МАКРОН. И НЯМА СВЪРШВАНЕ...ДОКАТО НЕ СЕ СПРЕ СП1.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страшно само при ваша атака ще се намеси нато.