Киев: Без спиране на огъня, докато руските войски не се изтеглят

Изявлението отразява все по-уверената позиция на Украйна
19 май 2022 13:00, Елка Василева
104
Киев: Без спиране на огъня, докато руските войски не се изтеглят
Снимка: архив, БГНЕС

Съветник на украинския президент Володимир Зеленски заяви, че страната му няма да приеме каквото и да било прекратяване на огъня, докато всички руски войски не се изтеглят, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Днешното изявление на Михайло Подоляк, който взе участие в няколко кръга разговори с Русия, отразява все по-уверената позиция на Украйна, след като тя на практика спря руската офанзива, отбелязва АП.

"Не ни предлагайте прекратяване на огъня - това е невъзможно без пълно оттегляне на руските военни", написа Подоляк в "Туитър". Визирайки мирно споразумение за Източна Украйна от 2015 г., което беше договорено с посредничеството на Франция и Германия и подписано в беларуската столица Минск, Подоляк добави: "Украйна не е заинтересована от нов "Минск" и подновяване на войната след няколко години".

Няколко официални представители на властта в Украйна наскоро направиха подобни изявления. Подоляк не уточни какво би представлявало "пълно оттегляне". "Докато Русия не стане готова напълно да освободи окупираните територии, нашият преговарящ екип ще са оръжията, санкциите и парите", добави той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
3
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Трябва да бъде премахнат силово !!!
70
9
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Украйна вече разби носа на Руснята, скоро на ринга излиза и НАТО и ще има тотално изкъртване на Фашиска Просия и физическо затриване на Лукашенко. Надявам се въртележката да замете и нашите прости тиуращи русофили - от Президента, до Копейкин.
69
8
 
17
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Разбира се, че така ще говори този не.год.ник - украинските политици влагат всичко възможно в усилията си да влезнат в ЕС! За съжаление техните познания и възможности се ограничават до мръсотии, лъжи, манипулации..Стана известно, че украинската армия сама атакувала своите селища за да натопи в това руснаците и да поддържа гнева на Запада и помощта му за тях, както и да разпалва антируските настроения в страната..Докъде ли ще стигне тяхната трагедия..Не е безизвестно е как свършват лу.ди.те..
68
21
 
12
 
! Отговори
do 79 преди 1 година
И кои са истинските оръжия? Дето ги разхождат по манифестациите ли? Те ако имаха такива, до сега да са ги пуснали. Няма танк Армата, няма Т-90, страшния "Слънцепек", украинците им ги взеха и ги ползват рещу тях, самолети няма вече, стари ракети, които поразяват с точност километри, дроновете им с фотоапарат Канон вътре и бутилка кока-кола за резвервар, молят се да си изкупят обратно хеликоптери от Индия... пародия
67
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей как на чужд гръб му се ще! Не му пука за убитите и за това че всичко е за тяхна сметка! И защо толкова ли му е скъп Бандера!
66
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде Русия вече да си включи истинските оръжия и да приключва с Украйна Украйна винаги е била руска имало е там едно киевско княжество и толкоз Крим е руски затова се нарича Кримска война с Турция даже те го прознават Но вече ми писна един платен от САЩ човецец да разсипе цяла Европа
65
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 77За 20 години след перестройката Русия е дала безвъзмездно 200 милиарда долара на Украйна)))))))Нищо не пречи и да са 500 млрда. само където не е истина.Правата на рускоезичните в Украйна се бранят от са ите рускоезичните срещу ор.ките от Русия, нахлули държавата им.
64
1
 
16
 
! Отговори
свещеник преди 1 година
До АнонименЗа кого е свещена Украинската земя, че не разбрах?
63
8
 
25
 
! Отговори
Апокалипто преди 1 година
Когато земята ти е подарена,построена и изхранвана от тези които плюеш и срещу които ставаш да се биеш,не заслужаваш нито уважение,нито милост! За 20 години след перестройката Русия е дала безвъзмездно 200 милиарда долара на Украйна,в замяна поиска да не се нарушават правата на рускоезичното население и да се запази неутралитет...резултата го виждаме всички.
62
3
 
22
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Що направо не влезете в Москва, напр. чрез евакуация:):):):)
61
4
 
30
 
! Отговори
защо преди 1 година
"нашият преговарящ екип ще са оръжията, санкциите и парите", добави той." Съвсем се обърках. Може ли някой да ми помогне? Кое от изброените е Украинско?
60
6
 
23
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Русия удари 169 учебен център на ВСУ в гр.Десна пълен с чужди воени и наемници....сметката е платена между 150-200.жертви.
59
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като най-Великата държава в света САЩ, достави суперкачествено оръжие на смелите украйнци, то преговорите са безмислени. Другият месец руските прош ляци ги чака хем бой, хем секс, докато се махнат от свещената украйнската земя.
58
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската напаст може да се сравни единствено с ковид, който беше руско- китайска разработка!
57
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британските политици пречат на дипломатическото регулиране на украинската криза, пише Bloomberg.Премиерът Борис Джонсън, външният министър Лиз Тръс и министърът на отбраната Бен Уолъс се опитват да повишат рейтинга си с помощта на конфликта в Украйна, пише изданието.Тръс и Уолъс са като футболни фенове, крещящи от трибуните, а не министри на външните работи и отбраната на сериозна държава, цитира авторът на статията колегата си от Bloomberg Макс Хейстингс.
56
10
 
36
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Тия образи живеят в паралелна вселена.Руснаците едва смогват да извозват пленници и дезертьори,тоя и клоуна победи сънуват.
55
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой до последен укрофашист...
54
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав беше макрон, че заради манталитета на руснаците е много важно как ще излязат от това положение. Да не стане накрая в изарз на безсилие да хвърлят АБ. А това че украинците ще си върнат териториите е въпрос на време. От руснаците зависи колко жертви ще има. Ако се махнат веднага, би било най-добрия вариант за всички - света ще отдъхне от продоволственаат криза, а на русия все пак ще и остане някаква армия.
53
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
толкова е уверна позицията на Урките че до сега се предадоха 2000 от Азов или общо над 6000 до сега. Загубите им са около 20000 убити и изчезнали, над 7 млн избягаха на запад (което е добре дошло за тях, от кога го чакат), 60000 на Черно море на почивка. Даааа, Урките се насрахаа якоо
52
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не видех да се борите, видех да се предавате, но може би сте осъзнали, че за да станеш народ, не требва да отстъпваш :)) Нация не се създава от нищото урки, нация се създава с много борба и кръв :))