Войната няма да свърши скоро, Одеса ли е целта на Русия?

Бивши военни министри предвиждат война поне до края на 2022 г.
23 май 2022 09:48, Александър Попов
60
Войната няма да свърши скоро, Одеса ли е целта на Русия?
Снимка: GettyImages

Едва ли някой може да каже със сигурност кога ще приключи конфликтът между Русия и Украйна. Според бившите военни министри проф. Тодор Тагарев и Ангел Найденов той ще продължи дълго и едва ли ще приключи до края на годината.

"Очевидно, че към момента се върви по-скоро към насищане с жива сила и с техника. При всички случаи Путин иска нови територии. 90% от Луганска област вече е в ръцете на руските бойни части. С такива темпове върви настъплението в Донецка област.

Още по темата
Имаме една пълзяща агресия, която включва по нататъшно развитие на бойните действия по южните територии на Украйна – в Запорожието, в Николаевска и в Херсонска област. Очевидно, че се върви по-нататък и към подготовка за десант и съответно блокада на Одеса", каза Найденов.

По думите на проф. Тагарев със сигурност Кремъл се стреми към създаване на сухопътен коридор и удържане на този коридор към Крим и завладяване на колкото се може по-голяма част от територията на изброените украински области.

"Евентуално, ако успее в това си начинание, наистина може да тръгне към Одеса и да се опита да изолира Украйна от Черноморското крайбрежие", допълни професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
12
 
20
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
Нашите дивани експерти знаят повече от генералният щаб на Русия.Който гледа Руска тв.знае кой какво прави и къде.
3
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната ще свърши , когато руснаците загубят всичко заграбено. Нямат капацитета да са подредена държава на територията си, немогат да живеят градивно, немогат без заплаха да подържат реда в държавата си.
2
17
 
8
 
! Отговори
извод преди 1 година
Колкото повече територия завладее Русия, толкова повече ресурси ще и трябват, толкова повече ще се изтощи държавата на путин.....всеки сам да си направи извод....
1
28
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Целите на путин са ясни - възвръщане на границите на сесерето, както и бившите соц-страни !!!___Приказките за денацификация са залъгалки за русУфилите ...путин ще се бие до последния руснак !___Ако победи в Украйнам рано или късно България ще му стане следващата цел ... Затова дано Украйна победи и на рашистите им се избият войнолюбивите мисли и идеи !!!