Лиз Тръс: Путин държи света на издръжка

Според нея президентът се възползва от глада на бедните
26 май 2022 18:00, Йоана Цонева
115
Лиз Тръс: Путин държи света на издръжка
Снимка: БГНЕС

Британският министър на външните работи Лиз Тръс обвини руския президент Владимир Путин, че държи света на издръжка заради храните, в отговор на въпрос дали подкрепя вдигането на санкциите в замяна на износ на зърно от Украйна.

"Напълно ужасяващо е, че Путин се опитва да държи света в състояние на откуп и по същество използва глада и липсата на храна сред най-бедните хора по света", заяви Тръс по време на посещение в Босна в четвъртък.

"Ние просто не можем да позволим това да се случи. Путин трябва да премахне блокадата на украинското зърно.

Още по темата
"В сряда руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, цитиран от агенция Интерфакс, заяви, че Москва е готова да осигури хуманитарен коридор за кораби, превозващи храна, които да напуснат Украйна, в замяна на отмяната на някои санкции.

Западните страни координирано налагат санкции на Русия - от компании и медии до бизнесмени и политици, за да накажат Москва за войната в Украйна.

"Това, което не можем да допуснем, е отмяна на санкциите или умиротворяване, което просто ще направи Путин по-силен в дългосрочен план", каза Тръс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото разбрах става въпрос за около 50 млн. човека предимно от Африка, които ще са обречени на гладна смърт вследствие на САНКЦИИТЕ, да повторим още веднъж САНКЦИИТЕ, а не Спец. Военна Операция. 1) Ако толкова милеете за тези 50 млн. човека не налагайте санкции и 2) Нима богатият Запад не може да изхрани 50 млн. човека, че му трябвата зърното на РФ? Да споменаваме ли пак колко пари харчи богатият Запад за оръжия, въоръжаване и квоти Въглероден Диоксид, от които квоти няма и грам полза за общ
82
0
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 година
По добре си вижте вашите конюшни, че много знаете за другите
81
0
 
4
 
! Отговори
мив преди 1 година
миличката! Те опоскаха половинат свят и ги държаха в мизерия, сега друг виновен!
80
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Булче, ами нали все повтаряте, че Русия била бензиностанция пък сега се оказа, че и 'леп немате. Видяхме как реват чалмосаните британци, че фиш и чипса станал непродаваем. Скоро ще си ядете мъъдете от яд и глад.
79
4
 
22
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Не могли , видите ли да си позволят лукса да направят Русия по - силна в дългосрочен план. Не става въпрос конкретно за Путин и това е кристл клиър , защото както и да се казваше президента на Русия, щом я води към укрепване на позицията и като световна сила, това автоматично е неприемливо за "цивилизованите". Как така ще делят мегдан с тия "плонкери". Не са на тяхното ниво.
78
32
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
путин също е убиец. Като член от кгб е избил много идеологически противници и журналисти, но сега успява да убие десетки до стотици хора само за ден във войната. Това трябва да му доставя голямо удоволствие след като го прави вече почти 100 дена. А със глад ще убива хиляди на ден.
77
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охооо, тази джоф ра ке загрижила за бедните и онеправданите!?!?
76
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 91 Ти си препил с водка, ЕС и НАТО са износители на селскостопанска продукция и поне в 50 пъти повече от Русия .
75
34
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
путин е крадец и иска да предизвика глад по света. Във войната той главно убива руснаци и украинци, но с глад иска да убие и хора от много други държави.
74
3
 
15
 
! Отговори
Линда галопа преди 1 година
толкова ли е богат?
73
3
 
34
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Г-жа Тръс изглежда продължава да си мисли че Ростовска и Воронежка области се намират в Украйна,въпреки че англ.посланик в Русия деликатно и беше обяснил .че греши!?Сега прави нова грешка и си мисли че Украйна е най-големият износител на пшеница...Има нещо гнило в...Дания..
72
3
 
41
 
! Отговори
Ко стана? преди 1 година
Май бензиностанцията с ракети, която била 2% от световната икономика ви нахлузи нещо всичките?
71
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Присвоил си е зърното като газта,петрола и ни го дава ни го продава на неприятелски държави,а само за рубли чрез приятелски настроени,аха малко не така настроени отказва доставки и се преминава на заимозаменяеми родно производство като газогенерсторите и много други така и зърното от Украйна стават руско производство от комунистически времена собственост на комунистическия интернационал на Бернщайн.
70
1
 
4
 
! Отговори
ДО Анонимния 80 преди 1 година
до АНОНИМЕН -80 УКРАИНА НЕ МОЖЕШЕ ДА ИМА ЯО ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА , ЧЕ ДВЕ АЕС ТРЯБВАШЕ ДА РАБОТИНА НА ТАЗИ ТЕХНИКА !!! Катаст-та в Чер -л им скъса мерака ! Тези кото имат лабърэини имат пари и подръжане ! ЯО Е СКЪПО ! А укр-те тръгнаха по руските обекти да работът от Москва до Влад-к а за СИБИР КЪДЕТО СА ОКЛО 3 МЛН МЪЛЧА! Страна която няма работни места няма и икономика -значи и пенсии не може плати и затова остваха дДОНБАС И НЕ САМО БЕЗ ПЕНСИИ
69
1
 
21
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Да потърсят за помощ Дънди крокодила,в момента го дават по една телевизия.
68
0
 
16
 
! Отговори
защо преди 1 година
Надай се .... на пияни жени. Стара българска поговорка.
67
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин не е длъжен нищо да премахва, понеже на някоя юропска тьотка й се прищяло. Ге й ците първи се заиграха със санкции и сега ще берат плодовете на собствената си глупост. Жалко, че ние за пореден път сме с тях, на губещата страна.
66
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Ние просто не можем да позволим това да се случи. Путин трябва да премахне блокадата на украинското зърно." - - Ха-ха-ха! Мязате на лигаво недоучило и невъзпитано хлапе, дето тропа с крак, когато някой му напомня, че когато се държи лошо, ще бъде наказано справедливо в ъгъла!
65
1
 
33
 
! Отговори
Тая е ясна преди 1 година
Не само не разбира от география но и политиката и е зле . Не Путин а те предизвикаха и сътвориха цялата тая огомнена каша и то от 2014 до сега
64
0
 
26
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Гледах днес,дедо Борел,как обясняваше,че не е много препоръчително Европа да се рязка на Русия,щото ако се стигне до война,щели да ни свършат боеприпасите за 2 седмици.Това е такава трагикомедия в поне няколко аспекта,че се смях 10 минути.Ама бива ли да сте толкова жалки бре евроатлантици такива.