Русия унищожила американско и европейско въоръжение в Донбас

Украинската ПВО свалила руски бомбардировач Су-34
Обновена: 13 юни 2022 14:48 | 13 юни 2022 14:48, Елка Василева
72
Русия унищожила американско и европейско въоръжение в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи, че при руски ракетен удар в Донбас е унищожено голямо количество оръжие и друго военно оборудване, предаде Ройтерс.

Още по темата
Според военното ведомство на Москва сред унищоженото въоръжение е имало и такова, доставено на украинските войски от САЩ и европейски страни.

Министерството уточни, че ударът е нанесен от въздуха с високоточни ракети в района на жп гара Удачне.

Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила руски бомбардировач Су-34 в Харковска област, предаде Укринформ, позовавайки се на съобщение в Телеграм на командването на украинските военновъздушни сили. Посочва се, че това е станало в района на град Изюм.

Самолетът е летял заедно с още един Су-34, който обаче за разлика от сваления е променил курса си и не е попаднал в обсега на украинската ПВО, заявиха украинските ВВС и допълниха, че двата бомбардировача са атакували позиции на украински военни.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Анонимен 54 казва: <<< - "В Австралия марулите са от $7 до $12 бройката .. .това и вас ви чака ама в евро." - >>> /// "Австралиецът", напиши в лентата на гуугл, следното: Australia Lettuce Prices и чети, преди да изпляскаш поредната уйдурма. Дай да се разберем, щото има най-различни чешити маруля, ако си в Авсралия, де, щото марулките са около 15 вида. Със здраве от Швейцария.
45
13
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Я, изтрещяли още един супер-дупер съветски бомбаНдировач. Браво на укрите. Още, още и още, докато започнат да падат боНби и връз путинската дебела кратуна.
44
11
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Мдааа! Типична путинофилия! Тя русия не е виновна! Тя няма да нападне украйна! То путин не е виновен, че нападна украйна! Принидуха го да нападне украйна! Те руснаците предпазват цивилното население! По хуманен начин! Също както в чечня сущо както в грузия също както в афганистан! Където м/у другото ставаха огромни кланета и избиване на цивилно население! Та това което казваш не е вярно! Руснаците никога не са целели да пазят цивилното население! Видяхме го и сега в украйна!
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им наложат санкции, да ги изключат от СУИФТ ... .да ги ... да ги ... да ги .... Е свършиха се санкциите сега е ред на Запада да си плати ... :)В Австралия марулите са от $7 до $12 бройката .. .това и вас ви чака ама в евро.
42
3
 
4
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Много се съмнявам, че знаеш нещо от химията! Но как да кажа използването на отровни газове в сирия беше доказано! По един от най-старите възможни начини а именно аутопсия на телата на умрелите цивилни граждани! Та виж малко прочети тогавашните новини! Та после тез газове бяха дадени на сирия от РФ! Прди време! Но това което казваш, че си ОЗ нямак си не издържа защото инак щеше да знаеш кое как! Та заатова казвам, че и от химия не разбираш! :)
41
4
 
6
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Значи Боби първо виж какво стана с руските модерни танкове Т90! Има много клипчета как тез танкове гърмят като пиратки в украйна! Сега не знам какво ми казваш, но май май си за заспалия моряк на борда! Та да речем че ти вярвам! Та я ми кажи тогава къв е тоз кораб дето от една цигара се пали и гори и потъва! Значи армията ич я нема! И аз ако бях на путин щях да кажа, че украйнците са го потопили! Щото инак е по зле!!! Мдам!!! Замисли се!
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче, украинците не могат да потаърдят къде е сваленият самолет. Атакувал техни позиции, но го няма при тях?
39
9
 
12
 
! Отговори
до 43 преди 1 година
ами я ми кажи 1 супероръжие с изключение на циркон и кинжал, което руснаците да използват ?! просто руснаците не искат масово унищожение на населението, щото не са като американците в сирия, ирак, афганистан, а по-преди във виетнам
38
4
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Значи боби ти и казваш, че или украйнците са потопили кораба или пиян заспал моряк на борда със запалена цигара е запалил пожар на кораба който пожар никой моряк на кораба не е успял да потуши! Та се чудя кое е по-зле!? Не за друго ми и двете показват на какво дередже е армията на русия! *** замисли се преди да пишеш бре! Москва си е срам дето както и да го погледнеш няма как да се отсрамиш!!!
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГОЧО - а най-лошото е ще е , ако ес приеме укрите за член - тогава всички ние/разбирай обикновените хора/ ще плащаме на големите банки и производители на оръжия "помощта, която дават на укрите4 - щото тая помощ е ЗАЕМ , а не безвъзмездна ни "некой требе да връща" - то и на гърците всички им платихме кредитите, така че сме свикнали
36
1
 
6
 
! Отговори
До БАЧКАТОР преди 1 година
А къде е руския флот сега знаеш ли? :)
35
11
 
9
 
! Отговори
До Татул преди 1 година
Значи викаш 2-рата най-голяма армия в света не може да победи коя беше украйна по ред на армиите в света!? Знаеш ли!? После в началото украйна почти нямаше уръжия дето да им бяха давани от нато! Украйнците си бяха купили байрактари от руция! После как така втората най-голяма световна армия се оака и не можа нищо да направи!? С всичките си модерни ултрамодерни и пост модерни уружия? Колкото до натовци дали е имало в украйна, та спомняш ли си защо украйна върна на русия атомните си бомби? А?
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер.
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предизвикват западняците да им отговори с високоточни ракети,че да унищожават оръжието им доставено за групите които се числят към техните военни сили,които без доставки не могат при това нападение след толкова предизвиквания от западняците,че руснаците щели да нападнат украинците и взеха,че нападнаха всички по Украйна каквито има украинци,но повече руснаци и други каквито има в тези райони които си харесали като за техни,а от там се изнесоха предимно техни бежанци руснаци с украински паспорти.
32
5
 
13
 
! Отговори
Татул преди 1 година
До 35 айде бе, нямали никакво оръжие, то нямаше и натовци при тях. А, забравих то сега им викат инструктори. Нямаха 2014 година. Последните години яко се наливаше натовско оръжие в Украйна.
31
5
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Добре де украинците потопиха един руски крайцер, голямо хвалене падна. А къде е украинския флот, някой знае ли? Те имаха много бойни кораби наследени от СССР. Не се чува нищо за тях, защото със сигурност са на дъното всичките.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От два месеца районът на град Изюм е под руски контрол. Руските войски са толкова делеч на юг от град Изюм, че по-близо до град Славинск. Диверсант ли свали Су-34?
29
12
 
6
 
! Отговори
До Татул преди 1 година
Ама пит ти сериозно ли!!?? Значи не знам дали знаеш, но се води, че русия има 2-рата по големина армия в света! Та!? После не знам дали знаеш, но в началото на офанзивата украйна нямаше никакво оръжие от запада! И въпреки това отблъснаха руснаците! След това продължиха да ги бият! Уръдията украйнците ги получиха преди 3 седмци! А ракетите харпун чак сега им ги дават! А кораба москва го потопиха преди харпуните! Отделно, че уръдията М777 въобще не са давани със системата за прецизна стрелба!
28
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще изчерпи оръжието на Путин и Запада ще влезе като победител и освободител в Москва. Путин ще бъде осъден и обесен от Донецката народна република преди закриването и за престъпления срещу донецкия народ.
27
8
 
7
 
! Отговори
бай Геро преди 1 година
Унищожили са чебуРашките на макя си шyндpaта