43% от служителите биха напуснали за по-висока заплата

Това показва ново проучване
14 юни 2022 17:30, Росен Стойчев
18
43% от служителите биха напуснали за по-висока заплата
Снимка: БГНЕС

Много от служителите обявяват, че биха напуснали работа, ако им предлагат по-висока заплата на друго място.

Ново проучване показва това.

Още по темата
То е на EY-Work Reimagined и има за цел да покаже как компаниите в световен мащаб отговарят на продължаващата трансформация на начина, по-който работим и надпреварата за таланти, като същевременно продължават да следват своите бизнес цели.

То обхваща повече от 1500 бизнес лидери и над 17 000 служители в 22 страни и 26 индустриални сектора, което го превръща в едно от най-големите в световен мащаб проучвания на пазара на труда.

Служителите имат все по-доминираща роля на глобалния пазар на труда. 43% от тях споделят, че е вероятно да напуснат настоящата си работа през следващите 12 месеца, водени най-вече от желание за по-високо възнаграждение, по-добри кариерни възможности и гъвкавост.

Проучването показва, че е налице разминаване между приоритетите на работодателите и тези на служителите.

42% от служителите участвали в проучването заявяват, че е необходимо увеличение на възнагражденията, за да се намали текучеството на персонал, докато само 18% от работодателите са съгласни с тази теза;
    
22% от работодателите споделят, че искат служителите да се върнат в офиса пет дни в седмицата, докато 80% от служителите очакват да работят дистанционно поне два дни седмично;
    
32% от работодателите са успели да повишат производителността и корпоративната култура, чрез хибриден модел на работа и инвестиция в удобства и технологии на работното място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: фирмислужителидоходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фирмичка от 2 души шеф и работник много ясно че 50 % бачкатора ще иска да бяга, а другия 50 % шефа си клати краката и е добре.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се очаква лоялност от служители, към които няма такава, има да чакат. Бягаме бързо.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2, '***.йка ти и баща ти , горките!' ---- ко знаеш ти за тях бе, наведен склададжио с газифициран голф и 50 г панелка? Я гледай си ориста и не давай акъл на останалите!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би за това и България намалява. Минимална тука 720лв., минимална в Германия 4000лв. Скоро фирмаджиите, сами ще работят.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бачкам за 800 лв, а друго место нема къде да бачкам. Не живея в Сф кво да права?----->>> Ако си 40+ се изнасяй в Софето, ако си под 40 - се изнасяй от държавата.
7
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
До Анонимен и накрая всичко спечелено си заложил на luna . а тя взе че фалира . а бре мани мани . Такива като тебе .
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората с LinkedIn профили знаят какво е квалифицираният труд у нас. Всеки ти предлага постоянно повече, защото кадри няма. Ако напусках всеки път за всекиго, който ми предлага 1000-1500лв. отгоре, нямаше да работя и 3 месеца някъде. Ежеседмично имам примамливи оферти и винаги може повече. Еми, няма да си продам спокойствието. В общия случай отивам с офертата при мениджъра си и всичко ми се мачва. Почти всичко. Затова и едно време започнах работа за 1500лв., а сега само удръжките са ми двойни.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зависи колко по високи, ако е 70% по високи, от 43 скачаме на 93?
4
2
 
6
 
! Отговори
dmx преди 1 година
А ако попитат компаниите "бихте ли си продали стоката/услугата за повече пари" какъв ли бил отговорът? 39 процента са малко, а не много. Хората живеят в илюзии и наивизъм, далеч от прагматизма на работодателите
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплащането като цяло ще расте в близките години. Това е не толкова резултата от някакви изключителни постижения, колкото на факта, че заради Ковид, се напечатаха и изляха в иконимиката огромно количество нови и с нищо необезпечени пари. Тоест ше се движим с неизбежната инфлация. Пак ще можем да си купуваме същите неща, но на по-високи цени. Файда няма да има от повишаването на заплатите. Дано само не продължат с печатницата, защото ще е ужасно тъпо.
2
0
 
12
 
! Отговори
divna преди 1 година
До АнонименМайка ти и баща ти , горките.
1
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
32 г не уча, не работя и не гласувам. някой нещо да ми е дал или помислил за мен?