Борбата за Северодонецк навлиза в страховита кулминация

Руските сили превзеха две селища край Лисичанск
Обновена: 23 юни 2022 11:11 | 23 юни 2022 11:08, Елка Василева
194
Борбата за Северодонецк навлиза в страховита кулминация
Снимка: архив, БГНЕС

Руски сили превзеха селищата Лоскутивка и Рай-Олександривка, намиращи се южно от украинските градове Лисичанск и Северодонецк, върху които се фокусира руската офанзива в региона, предаде Ройтерс, като цитира изявление на губернатора на Луганска област Сергий Гайдай.

Още по темата
Украинските сили продължават да защитават Северодонецк и разположените наблизо селища Золоте и Вовчойровка, добави той.

Руските сили, напредващи към Лисичанск, прилагат все по-силен натиск върху околния регион, включително Северодонецк, заяви британското министерство на отбраната.

"От 19 юни руски сили най-вероятно са напреднали над 5 км към южните подстъпи на донбаския град Лисичанск", уточни министерството в Туитър.

Борбата за двата града "навлиза в нещо като страховита кулминация", добави Олексий Арестович, съветник на украинския президент Володимир Зеленски.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
1
 
! Отговори
Капитулация през Юли преди 1 година
Правилно! Путин ще капитулира през Юли! След това разтрел за него! След разстрелът няма да има червеи а балсамация и гушкане с мумията на Ленин в Мавзолея!
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете си направо истината, навлизаме във фаза капитулация през Юли
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северодонецк ПРИКЛЮЧИ !
138
6
 
2
 
! Отговори
Слава Украина преди 1 година
Пълна победа за братска Украйна! Съпротивата ще продължи до елиминирането и на последния руски нацист! Всички нормални българи са с вас господин Зеленски. От името на тази нормална част от българската нация имате пълна подкрепа за героичната съпротива на братска Украйна която води неравна битка като Давид срещу Голият. Скоро украинския Давид ще обезглави кремълския Звяр! Бог е с Украйна срещу руския агресор. Мачкай руските нацисти президент Зеленски, ние нормалните сме с теб! Слава Украина!
137
6
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До БобиНали си наясно, че всеки орлан струва на РФ 100 хиляди долара ? Тези дрони се водят за основнито им военниоразузнавателно средством, а са направено с техника от магазинът. Когато имаш некачествено оборудване не си в добра позиция.
136
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още не са ударили Кримския мост. Трябва да атакуват юга, да разрушат Кримския мост, да превземат обратно Херсон и Мариупол. Да отрежат Крим от Русия.
135
3
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До БобиСтига говори глупости, това не са руски разработки и са минимално количество бройки и тотално зависими от доставката на електроника, която руснаците не произвеждат. Все едно да кажеш, че руснаците имат 500 Армати и 100 Су-57, които чакат да влезат в бой. Видяхме Орланите, че реално са камера от магазина сони и с резервоар от пластмасово бутилка. Руснаците трябва да купуват, но даже китайците им намалиха вносът, така, че дроните са им малко.
134
9
 
2
 
! Отговори
Не ги следя преди 1 година
Руснаците още ли не са превзели тези няколко села около Луганск и Донецк вече 4 месеца?
133
6
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До БобиОт къде си я измисли тая бройка 20 хиляди ? Самите руснаците реват, че нямат достатъчно дрони и че са изкупили всички цивилни дрони в Русия за военни нужди. Вероятно вкарват и китайски, но самите руснаци нямат достатъчно от тяхните. Да не говорим, че именно новите им дрони се изложиха брутално и падаха масово и то от собственото си заглушаване на сигналите. Не, руснаците могат и да имат много артилерия и танкове от старите съветски складове, но новата им техника е малко и доста ценна.
132
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските дронове в 95% са закупени от Алиекспрес. Те за това всеки божи ден Украйна сваля по десетина дрона.
131
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Боби, време е да спреш да залагаш на куция кон Русия.
130
5
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До БобиТочно с дроните руснаците имат огромни проблеми, защото нямат достъчно и заради санцкиите това няма да се оправи скоро.
129
3
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Боби то и съвецките складове не са безкрайни, а и да не говорим, че украинците им удариха да от най-големите в ДНР, в които бяха трупани снаряди с години. А и подобна война не устройва руснаците, защото те би следвало да имат пълно превъзходство и трябваше вече да са на оперативен простор и да пленяват по 5 хиляди украинци на ден.
128
11
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До БобиГовориш глупости отново, руснаците ползват всичко налично, включително и едро калибрената артилерия. Пробваха тая артилерия да разбие укрепленията при Андреевка, но и тя не може да пробие бетонните укрепления. А това, че руснаците избраха да се бият именно в Донбас, си е тяхно политическо и военно решение. Просто издънката пред Киев им струва много, защото подцениха противникът.
127
3
 
12
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 година
британски специални сили участват в боевете в Украйна.:"Невероятно отрезвяваща оценка на борбата за Северодонецк".всичко, което се случва тук, е абсолютно гадно шоу.Имахме двучасов бой, в края на който се оказа, че се бием с украинските специални части. Просто е невъзможно да повярваш на това, което се случва тук. Ако не бяха"парите"нямаше да съм наоколо в тази смехотворна ситуация
126
5
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Като гледам с какво темпо ребятата завземат Северодонецк, ще се окаже, че ''живия шит'' в Мариупол е пречел на украинците.
125
9
 
0
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 година
До Анонимен 149 Първо плашехте с месец Май, сега стана Август. През Август ще стане Декември и т.н. Какво ще стане бе, пиле? Нова партида памперси ли очаквате? Не ти ли става лошо понякога от пропагандата, която ти наливат директво в уcтата? Ще се удавиш, по-полека.
124
2
 
7
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ИНФОТО ВИ Е ПОНЕ ОТ ПРЕДИ 5 ДНИ СТАРА ИНФОРМАЦИЯ. ДА СЕ ПОЗДРАВИМ С ПЕСЕНТА - "ТАНЦУВАЙ РУСИЯ, ПЛАЧИ ЕВРОПА"
123
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Боби, чудя се къде ще се криеш с експертните си мнения през месец август. Най-вероятно ще сложиш край на писането на откровени лъжи за великата Русия. Колкото и да си нагъл все пак трябва да имаш малко чуство за срам. Виж ако беше руснак е друга работа, те са оперирани отчуство за срам. Наассират се но никога няма да чуеш че някой руснак се е изложил. Те по тая безкрайна руска наглост можеш да разбереш от двама рускоезични кой е руснака и кой украинеца.
122
6
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До До 137Тоя същият Ритер предвиждаше 3 дневна война, а после 1 месечни боеве в Донбас. Същият тоя Ритер е известен педофил, e напълно подкупен от Русия, тоест чист лицемер, който говори глупости и то без да има връзка с действителността. По-добре гледайте Гъркин, който си казва нещата както са и за разлика от другите диванни експерти държи връзка с хора на фронта.