Полицията откри бебе сред купчина... кокаин

Акцията и находката започнала съвсем случайно
30 юни 2022 13:31, Александър Попов
10
Полицията откри бебе сред купчина... кокаин
Снимка: БГНЕС

Полицията в Брюксел се натъкна на разтърсваща гледка в рамките на разследване за наркотици. В една от спалните на претърсвана къща е открито бебе на едва четири месеца, което лежи сред купчина кокаин.

Освен че откриват 4,650 кг кокаин, разпръснат по пода на спалнята и в кутия с инструменти, полицията открива три яйца "Киндер сюрприз", пълни с кокаин, прецизни везни и опаковъчен материал, съобщава сайтът „The Brussels Times”.

„По време на претърсване на къща сред купчината наркотици открихме, че в тази среда е растяло бебе", се казва в изявление на местния отдел за криминални разследвания в Брюксел.

Заподозреният е предаден на разследващия магистрат, който го арестува за престъпления, свързани с притежание и продажба на наркотици в контекста на по-голяма банда.

По искане на прокуратурата е съставен и официален доклад за непълнолетно лице в опасност.

В хола полицията открила още 16 295 евро в брой и иззела два автомобила, телевизор и няколко луксозни часовника. Освен малкото бебе, в къщата са присъствали тъщата и съпругата на заподозрения. Последната също била арестувана, но след разпита била освободена.

Неправилно паркиране довело до ареста за наркотици

Откриването на наркотиците от страна на полицията е по-скоро случайно, отколкото планирано, тъй като нарушение на правилата за движение е предизвикало намесата на местните разследващи органи.

Един автомобил е бил неправилно паркиран два пъти подред и след проверка на регистрационния номер на автомобила полицията установява, че автомобилът и най-вече шофьорът са били част от разследване за продажба на кокаин и че от известно време той пребивава в Белгия незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: бебекокаин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A кокаин сред купчина бебета
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелята има пръст в тая работа !
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В хола полицията открила още 16 295 евро в брой и иззела два автомобила, телевизор и няколко луксозни часовника." За две детски колички ли говорим или за един огромен хол?
2
1
 
11
 
! Отговори
Брендо преди 1 година
Кокаин, та кокаин. Къв кокаин бе, това е хумана. Разрежда се с вода.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще стане супергерой като порасне, като Хълк или дебелака Обиликс