Първи случай на маймунска шарка при дете

Той е регистриран в Нидерландия
19
Първи случай на маймунска шарка при дете
Снимка: БГНЕС/ЕПА

За първи път в света бе открит случай на маймунска шарка при дете. Националния здравен институт на Нидерландия откри 64 нови случая на инфекция с маймунска шарка, включително при дете в училищна възраст, съобщи ANP.

Все още не е установено как детето се е заразило с маймунска шарка, но здравните власти предполагат, че това се дължи на контакт с кожата на вече заразен човек.

Останалите нови случаи включват мъже, повечето от които правят секс с други мъже. Това вероятно се дължи на събитията по време на месеца, в който се провеждат гей паради в Амстердам и други големи градове в страната.

Общо 352 случая на маймунска шарка са открити в Нидерландия.

Маймунската шарка е рядко вирусно заболяване, предавано на хората от животни. Среща се често в Западна и Централна Африка.

Симптомите на заболяването са висока температура, главоболие и обрив по кожата, който започва от лицето и се разпространява в останалата част от тялото.

Случаи на инфекция с маймунска шарка през последните седмици са докладвани извън Африка - по-специално в Германия, Швейцария, Испания, Белгия, Италия, Португалия, Обединеното кралство, Австрия и Швеция.


19
Още по темата: маймунска шарка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
интергрираните имат странни обичаи
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аиде сега всяка шарка ще е маймунска шарка.
3
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Вирусите не бива да се подценяват, но от многото говорене за тях, ще причините стрес на хората и ще им докарате рак и диабет. Проблеми със сърцето ще имат. От коронавируса смъртността не беше никак ниска, но някои не умират. От маймунската шарка не се умира или се умира в много редки случаи. От рак, диабет и инфаркт се умира в 90% от случаите. В медиите убийци ли работят?!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И България.
1
7
 
12
 
! Отговори
От Берлин преди 1 месец
Др. Водарг, един от първите изправил се срещу Корона Пландемията, сподели преди две седмици, че гадовете сега прехвърляли последствията от,, ваксината" и като маймунка шарка... А, да не забравяме и, че се при тестване за СПИН на част от,, сиропираните", те се оказват заразени... Това знаехте ли го?