4 г. затвор за подсъдимият по делото за убийство на дете в Мездра

Мъжът не е съхранявал правилно оръжието, с което се е случила трагедията
6 юли 2022 17:00, Петя Славова
10
4 г. затвор за подсъдимият по делото за убийство на дете в Мездра
Снимка: БГНЕС

Тричленен състав на Окръжен съд във Враца след ново разглеждане постанови четири години "лишаване от свобода" за Д.Й., подсъдим по дело за убийство на малолетно дете в Мездра, съобщиха от пресцентъра на съда. Новото разглеждане на делото от друг състав на съда бе указано с решение на Софийския апелативен съд.

На 8 януари 2021 г. простреляното тяло на 8-годишното момче е намерено на улицата, недалеч от дома на Д.Й. в Мездра. Разследването на тежкия случай установи, че детето е станало жертва на изстрел при игра с пушка от страна на сина на мъжа, който е на същата възраст.

Още по темата

Пушката, както и още три оръжия и боеприпаси, са законно притежавани от обвинения., но не са съхранявани според изискванията на закона. Били са достъпни, което е довело до смъртта на детето. Заради тежкия инцидент Д.Й. получи обвинение, като той призна вината си.

Районен съд-Мездра постанови, че случаят е особен тежък и постанови след редукция 6-годишна присъда за Д.Й., който обжалва пред Окръжен съд-Враца. Състав на Окръжен съд потвърди присъдата на мездренския районен съд в наказателната част. Защитата на подсъдимия поиска възобновяване на делото пред Софийския апелативен съд.

Софийски апелативен съд отмени решението на Окръжен съд-Враца в наказателно-осъдителната му част, се обяснява в съобщението. Делото бе върнато на врачанския окръжен съд за ново разглеждане от друг състав от стадия на съдебното заседание. При новото разглеждане на делото тричленният състав измени присъдата, постановена по делото пред Районен съд - Мездра, в наказателно осъдителната й част, като постанови по-малка присъда за Д.Й. - от шест на четири години "лишаване от свобода". При постановяване на присъдата съдиите са отчели всички смекчаващи и утежняващи обстоятелства, което е отразено в мотивите към решението, се уточнява в съобщението.

Решението на Врачанския окръжен съд е окончателно. Привеждането в изпълнение на влязла в сила присъда е в правомощията на прокуратурата, уточняват от съда.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
ВИЕ оправихте ли се в ДЖУНГЛАТА на "процедурите,свързани с това дело" ?..Кой какво отсъдил,кой какво протестирал,кой какво отменил,кой къде препратил делото..?!?!?!....Ако сте,то искрено ви завиждам !
4
0
 
1
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 месец
4 г. затвор за подсъдимияТ.. Неграмотни селяни..
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Закривай....
2
0
 
4
 
! Отговори
87год стрелец преди 1 месец
Това като дедо Марин 87год.от Перник "Ралица" 5 стреля по децата и кучета!Зет му Полицая Мишо-гъ.зо му дава разрешително за оръжие!...................Това нормално ли е!?
1
3
 
2
 
! Отговори
ИСТИНСКИ ПАТРИОТ преди 1 месец
турците отново се проявяват ..! Вечен затвор за тях, за всички турци в България!