Разгневен пациент застреля лекар в Турция

Днес и утре се очакват стачки на лекари в цялата страна
7 юли 2022 11:26, Елка Василева
34
Разгневен пациент застреля лекар в Турция
Снимка: архив, БГНЕС

Голям протест бе организиран след убийството на известен кардиолог в Турция, предаде турският в. "Джумхуриет".

Д-р Екрем Каракая, работещ в болница в централния турски град Коня, бе застрелян вчера от разгневен пациент, който след убийството се самоуби.

Според разследващите основният мотив на нападателя за извършеното е фактът, че майка му е починала миналия месец, след като била оперирана от д-р Каракая.

Убийството на д-р Каракая е поредното посегателство срещу лекар в Турция. В последно време в страната са регистрирани много случаи на нападения на пациенти срещу медици.

След убийството на кардиолога всички лекари от болницата, както и много други служители, прекратиха работата си и излязоха на протест. Медиците скандираха "Не искаме да умираме".

Днес и утре се очакват стачки на лекари в цялата страна, информира Хабертюрк.

По данни на Турския лекарски съюз заради лошите условия на труд, недостатъчно доброто възнаграждение и липсата на сигурност от началото на годината 229 лекари са напуснали страната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Не ставайте лекари! Нека хората сами се лекуват!Не можаха да разберат,че и Господ не може понякога да им помогне, а какво остава за лекар-човек!!?
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво лекуват в Турция не знам ама имам 10 познати и всички ги върнаха мъртви, а дадоха по 50-60 хиляди евро всеки от тях. Искате ли качество - Лондон, Мюнхенм Берлин, Мадрид, Атина, а не Истанбул, Анкара, Балъкесир, Трабзон и Газиантеп. Колкото и да са ми симпатични братята турци, това е истината, и затова продължителността на живота в Бг и турция е по 73 години, ама ние поне пушим, пием, свинско ядем, в пъти повече и накрая същата работа, при уж "доброто" здравеопазване в Турция
26
2
 
1
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 1 година
Вай вай!! Нали най- добрите болници и лекари бяха в Турция бе аркадашлър???Там " излекуваха " рак и какво ли не още!!!
25
3
 
3
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Ашколсун кьопоолар! Турската работа бетер атсинганска работа!
24
0
 
3
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Уви, проблема е глобален, в Щатите убийството на лекари от пациенти или близки на пациентите не е рядко явление, в Европа за сега е по-спокойно..., за сега!
23
1
 
9
 
! Отговори
един преди 1 година
До до 22 ... - нищо не се лекувало - стига сте преувеличавали, защото доста болести се лекуват. Живее се много повече от преди, не само заради медицината, разбира се. Само злонамерен меко казано, може да твърди как нищо не се лекувало. като ти се спука язвата, тогава ще видиш, иначе нищо няма да проумееш.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тука така, само че го правят ромите, не турци... Но наистина е отвратително, че съжителстваме с толкова много хора от изток. Трябва да си отвоюваме държавата от тези ***, за да докажем, че ги превъзхождаме, и за да има бъдеще за децата ни.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай сега, всеки работещ каквото и да е може да бъде застрелян от някой друг- касиерка, банкер, охранител, строител, търговец. Защо ни занимавате само с медицинските фашисти, да не са хванали оня отгоре за шлифера? Не ме занимавайте с проблемите на докторята моля, в България има видеа как лекуват.!
20
7
 
4
 
! Отговори
Мустафа преди 1 година
до 20, аз съм кюрд, и мога да ти кажа , че кюрдите сме много по-честни от вас, турците, които само за да лапате пари, се гъзите на всички и на руснаци, и на украинци, и на всички, за да обирате туристите им и да си продавате там долнопробните турски стоки . В Европа има много кюрди, но турците са поне 10-15 пъти повече , да знаеш. Турците се образовайте само, защото 80 % от успелите турски граждани са кюрди, като Нусрет Гиокче известен като Солт Бей или Бея на Солта, мога да ти кажа още 100
19
4
 
2
 
! Отговори
до 22 от славянин преди 1 година
С тази медицина, говоря за глобален мащаб, почти нищо не се лекува, точно обратното - почти всичко се разболява, а разболелите се се поддържат такива доживот, това е и смисълът на тази медицина! Супер- хипер- хай модерна медицина, а болните и болестите постоянно растат! Едно древно тибетско пророчество казва че ще дойде време когато всички ще са болни!
18
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До критикарите - да не би всичко да се лекува, а? Да не би физиката и химията да са стигнали мах си развитие, та искате такова за медицината и да няма починал? Защо почина Стив Джобс на петдесет и няколко, пък и не само той? Че има виновни има, но никой не е безгрешен, затова се работи в екипи, за да се избягват грешките, затова има застраховки и т.н., и т.н.
17
3
 
11
 
! Отговори
турчин преди 1 година
аз съм бг турчин, имам роднини в Бурса емигрирали през 1989 г. зарасди смяната на имената, мога да ви кажа, че за съжаление положението в Турция е много лошо последнте 5-6 години - заплатите са смешни, има над 140 % инфлация , моите роднини от бурса около 10 човека всички вече бачкат в Германия,Англия и Франция и децата им, с изключение само на дама възрастни над 70, но те вземат за 30 години стаж в Турция по 120 евро пенсии или около 3 800 лири, Не говорете глупости, в Турция е много зле
16
2
 
4
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 1 година
И на мен това ми прави впечатление - в т. нар. ''бели'' държави постоянно емигрират лекари от цял свят и постоянно има недостиг на такива! Изводът който се налага от това е че там има толкова много болни, че колкото и лекари да емигрират никога няма да бъдат достатъчно!
15
3
 
9
 
! Отговори
адвокат преди 1 година
не говорете глупости, в Европа има поне 40 милиона турски гастербайтери, живеят по 10 човека на квартира, събират пари и накрая в Тюркието с една кола и правят къща в Тюркието, а стандарта им в Германия кат на кучета, кат нашите ***, едно към едно, нямало имигранти последните години от Турция, поне 5 милиона турци за 10 години са отишли в Германия и Англия . Ако Турция беше добре, нямаше 40-50 милиона за 50 години да се махнат и заплатите в Турция са по 250 евро чисто масово
14
2
 
5
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
А защо никой не задава въпроса дали лекарят действително е допуснал професионална грешка и е причинил смъртта на пациента..защо няма разследване в тая насока..Не защитавам убийството, което си е престъпление, но все пак ако ще ще говорим за правосъдие би трябвало да започнем оттам...
13
3
 
6
 
! Отговори
Годжи преди 1 година
Еми и то нашите са за разстрел,особено ония от НОЩ
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес по телевизията казаха, че масово лекарите завършващи в Турция емигрират в Германия както нашите. В Германия и без това има недостиг на работници и там уважават труда особено на медиците.
11
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 1 година
''Медик'' и ''лекар'' са различни неща, както и ''медицина'' и ''здравеопазване''! Медици има много - лекари малко,741137 медицина има много - здравеопазване на практика няма!
10
4
 
15
 
! Отговори
Диньо Халембака преди 1 година
Досега не съм чул лекар да е поел отговорност за нещо, или поне да се е извинил. Например- за измислените от докторите извращения по време на т.нар. пандемия. Затова ще се множат коментари от рода "Боят е малко, трябвало е и другото" при новини за бит т.нар. роми доктор.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За разлика от България, където след векове унижения у народа не е останало достойнство да отстоява честта си, в Турция, Албания и дори в Германия все още има хора, готови да умрат за честта си, като вземат със себе си някой и друг отговорен. Но докторите не са Господ да съживяват пътниците. Те само им помагат да починат с лекарска помощ.