Дрогирали с наркотици на изнасилвача участнички в празненство на ГСДП

До момента се знае за девет пострадали
70
Дрогирали с наркотици на изнасилвача участнички в празненство на ГСДП
Снимка: Dnes.bg, архив

Най-малко девет жени, участвали в празненство на Германската социалдемократична партия в присъствието на канцлера Олаф Шолц, са били дрогирани с вещества, известни като "наркотици на изнасилвача". Това съобщи днес ГСДП за Франс прес.

"Хората са доста смутени", заяви пред АФП говорител на парламентарната група на социалдемократите, потвърдил информация на всекидневника "Тагесшпигел".

"Препоръчвам на всички засегнати да подадат иск", написа в Туитър Катя Маст от ръководството на групата.

До момента се знае за девет пострадали, но говорителят не изключи възможността да са повече.

В имейли до участниците в празненството, състояло се в сряда вечерта близо до канцлерския офис, ГСДП осъди "този чудовищен акт", за който партията незабавно подала сигнал в полицията на Бундестага.

Полицията на Бундестага не отговори на запитване от АФП.

В традиционното лятно празненство на ГСДП преди парламентарната ваканция тази година са участвали близо хиляда души, сред които освен канцлер имало редица депутати и техни сътрудници.

"Това беше вътрешно събитие. Влизаше се само с покани", уточни говорителят. "Все още има много неясноти, полицията разследва", добави той.

"Наркотиците на изнасилвача", които предизвикват най-често гадене и зашеметеност, представляват различни психотропни вещества; най-често те се използват, като се слагат в чашата на набелязана жертва, която извършителят смята да ограби или да подложи на сексуални посегателства.

През 2021 г. в Берлин, известен с организирането на всевъзможни партита, полицията е регистрирала 22 случая на агресия, в които са използвани подобни наркотични средства, сочат данни на в. „Берлинер цайтунг“.

Фактически жертвите вероятно са много повече, тъй като немалко от тях нямат ясни спомени за случилото се или изпитват срам и се отказват да подадат жалба, добавя АФП./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: наркотициГСДП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олаф Шолц и другарчетата му са решили да боцкат момиченца та на ли те са запада,демокрацията,силата доброто,но само пред очите на такива невежи евроатлантици като нашите тука.Цялата мръсотия на западният свят лека полека започва да се разбулва.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ROOFIE e ужасен наркотик, в световен мащаб има увеличаване на броя на жертвите. В нощните клубове е ад, започнаха кампании да си слагаш капачки на чашите и предопреждения да не се взимат напитки ако не си видял как се сипват
57
1
 
8
 
! Отговори
И сега преди 1 година
Тия като почнат да плещят колко била корумпирана България...А па те-сто пъти повече корупция и мерзост,която сега е облечена във фразата- "европейски ценности"...Всичките им лидери-психично болни или ***-бай Дън,Саркози,Меркел,Б.Джонсън-един няма за пред хората! Люксембурския президент/все едно нещо зависи от него- пък заяви,че ако го канят на партитя без неговия приятел-педа-л,нямал да иде,щото се чувствал обиден...
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Наркотиците на изнасилвача" предизвикват гадене, зашеметеност и загуба на памет. Най-малко една от пострадалите жени свидетелства, че не е пила алкохол - само храна и лимонада.
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така наречените социалдемократически партии всичките в европа са под опеката на шорош- това е стратегия още от образуването на социалистическите партии на франция и италия през 60-те години на миналия век в противовес на комунистическите партии които в това време са много силни- тактиката е успешна- прибират електората на компартиите и са управлявани от шоро-со.*** - митеран както и днешния макрон са бивши служители на американски банки- нищо социалистическо няма в тия партии - само името
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айде бе путин е виновен- утре нови санкции
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
м дааа евроценности - време да се появят и у нас- такава гн.ил.оч се е заформила в европата че излизането ще е много трудно - а нас още ни бутат да влезнем тоя см.ра.длив казан от който те се опитват да излязат
52
0
 
8
 
! Отговори
камелиооооооо преди 1 година
оправи си заглавието,мила!Човек 5 минути не може да го асимилира.Виж колко е по-просто-Резил за германия!
51
10
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ОТ КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ВСИЧКО ! ТОВА СА БЕЗБОЖНИЦИ БЕЗ НИКАКВИ СКРУПУЛИ!
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислех,че поне при немците има ред и дисциплинен.Май и те са развалена стока....
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ааа, не!- Може да е имало и героични украйнски представители от кабинета на Зеленски. Просто са почерпили момичетата, но са им дали по погрешка от дозата на Зеленски. 100% чисто.
48
1
 
10
 
! Отговори
Ааа, не! преди 1 година
Некви кифли от ГСДП са се предозирали на партийното парти и са станали за резил. Работата яко се е размърдяла! И тъй като трябва да се замаже историята и хоп, било видите ли "наркотик на изнасилвача". Ами имало ли е изнасилени от тях или ограбени? Кажете де! Явно не! А и цяла оправдателна статия за да ни поучавате! За балами ли ни взимате? Та нали само партийци с покани е имало там.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече ме е страх от този....П...н,
46
3
 
9
 
! Отговори
верваме преди 1 година
Само за Орбан няма да излезе копромат.Да се готвят всички останали.
45
17
 
7
 
! Отговори
Война е преди 1 година
Айдее, след Борис Джонсън и Кирил Петков, Путин се насочи към Щолц.Тая практика с кошаревски свидетели явно е от Русия.Много станаха съвпаденията, за да нямаме съмнения.Ами и с Макрон опита.Ами в Щатите?
44
0
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Шолца, участничка ли е бил?
43
0
 
19
 
! Отговори
Донки Хот преди 1 година
Заглавието кърти... Супер е, няма кавички, или скобки и т. н. Викам какви са тези "на изнасилвача участнички", дето, някой ги дрогирал с наркотици. Мил роден език. Коментара е излишен...
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дългата ръка на Путин ! Да не си мислите, че само с Новичок разполагат ? Ха ха ха !
41
0
 
27
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Ами то днес лудите се оказват най- нормалните хора на света, а партиите и членовете им - тъкмо обратното. Не мога да повярвам в какъв ад ще живеят децата ни!
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И случайно в същия ден на украинския посланник Мелник бият шута?Случайност?Не мисля!Вероятно е осигурил наркотиците за партито,за да има после компромати,с които да изнудва управляващите.