Парното за зимата е гарантирано, имало достатъчно газ

Идеята за намаляване на потреблението на горивото била несъстоятелна
32
Парното за зимата е гарантирано, имало достатъчно газ
Снимка: Pixabay

Преди началото на отоплителния сезон не можем да очакваме увеличение на цените на парното и топлата вода - това коментира инж. Кремен Георгиев - председател на Асоциацията на топлофикационните дружества, пред БНТ.

По думите му доста европейски страни са се противопоставили на идеята на ЕК за намаляване на потреблението на природен газ.

Още по темата


"В доста голяма степен тя е несъстоятелна. Технологията, по която се разпространява централизирано топлоподаване, не позволява нещо да се регулира централно. Всяка една топлофикация трябва да подава толкова топлинна енергия, колкото поемат абонатите, регулирането се извършва от абонатите", каза Георгиев.

По договор газът за топлофикациите за предстоящия отоплителен сезон е подсигурен, коментира той.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: парногаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но на каква цена?
25
2
 
3
 
! Отговори
аха преди 1 година
Ако Герб с Борисов се върне на власт ще има газ, както също и инфлацията ще спадне,защото цената на тока за бизнеса и горивата ще паднат цените. Борисов ще покаже на тези некадърници(надявам се,а не с цел печелби) как се прави, ние сме закачени за турски поток, а там си върви газта, за разлика от северен поток ,ще звънне един телефон на Путин и Ердоган и всичко ще се оправи. Ще ограничи и износа на ток докато не се нормализират цените и този проблем също ще е решен.
24
1
 
5
 
! Отговори
Ама друг път преди 1 година
Има, ама друг път. Поредната лъжа. Не се радвайте, че нещо корабите на Кирето ги няма, а азерската е недъстатъчно. Като дойде зимата ще видим колко газ има ..... и на каква цена. Това, че газ ще има да не е обещано от председателя на КЕВР? Или от Киро Истината.
23
0
 
5
 
! Отговори
ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ преди 1 година
"имало достатъчно газ" - ключовата дума е ИМАЛО. Имало едно време ... много неща имало едно време. И газ е ИМАЛО, ама сега няма да има. И после няма да има. После ще има малко, ама скъпо. Скъпо, ама малко. После ще се радвам и на скъпо, ама само и само да го има. После, когато е скъпо, но много, вече ще съм претръпна и няма да ми пука, ще пиша тук коментар как как е трябваЛО да се вдигнем, как е трябваЛО да ни управляват и ... после ще си спра тока, щото ЩЕ трябва да си платя парното.
22
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропадна оппорката на путиномегафоните, че ще "мръзнем". Сега им остава да лъжат, че ще е "непосилно скъпо". Като приказките за "хляба от 50 лева" :)))
21
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
На каква цена?
20
5
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Газ има достатъчно.Само руските четирихилядници бият тупана,че без руска газ не може.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно дружество, има закупен природен газ за 2022 г. в размер на 2,219,700 МВч. За месец май 2022 г. същото дружество е закупило от Булгаргаз определено количество природен газ на цена 161.98 лв./МВч. В същия момент Булгаргаз ЕАД е закупило от това дружество значително количество природен газ на значително по-висока цена.Разликата в цената остава в търговското дружество, като то формира печалба в размер на 6 922 208 лв. само от количествата, които е купило и препродало на Булгаргаз ЕАД
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още от доклада: Осигурените алтернативни доставки от посредници са на значително по-високи от руския газ цени. Следва да се отбележи, че начинът по който са избрани търговците е непрозрачен, с неясни правила и критерии, като само ограничен кръг търговци на природен газ са получили покана за оферта. Констатира се значително оскъпяване на газа, което съществено увеличава тежестта на цените на природния газ за крайните клиенти в периода след спирането на доставките от Газпром.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предоставената информация съдържа данни, че Булгаргаз е представило пред обществото избирателно, непълно и манипулативно информацията относно кореспонденцията с Газпром Експорт във връзка с поискания от руския доставчик нов механизъм на плащане. Доставчикът ясно е отговорил на опасенията за евентуални рискове. Предоставените документи засилват съмненията, че Булгаргаз е търсило повод за отказ от руския газ и искането на руската страна е използвано именно по този начин.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евтиният газ по договора ни Газпром Експорт в хранилището Чирен се замества с двойно по-скъп, което залага ценови риск за българския газов пазар и особено за топлофикационните дружества за предстоящия отоплителен сезон 2022-2023 година. Това е извод от проекто-доклада на временната комисия за проверка на обстоятелствата довели до спиране на природния газ от Газпром Експорт и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от Булгаргаз ЕАД
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има голям ръст на пазара на бойлери есента. Един оракул ми прошепна. Лошото, че ще има проблем с доставките, заради недостига на чипове.
14
1
 
6
 
! Отговори
София преди 1 година
Парното хубаво е гарантирано зимата, но на каква цена? Защото газ има, но никой не знае на каква цена ще бъде. Дали ще има полза да ползваш парно, дали няма да има.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софиянци, че ще стоят на студено, ще стоят. Ако искате да биете Киро, по-добре да побързате, че ще замине за Канада "по работа" и ще му се размине боят.
12
2
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Общи части и тръби си ги плащаш няма как, освен ако целия вход колективно се откажете от парното и тогава спират долу централния кран и сте с 0ст. сметка. Иначе трябва домоуправителя и двам комшии да ти подпишат че са съгласни да се откажеш, идват и ти откачат радиаторите и си ТИ.Последната сметка за парно ми беше 356лв.за март май беше, а миналата зима плащах към 240лв ток месечно,ама там е климатик,печка пералня лампи... Абе родих се без парното
11
4
 
21
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
След като казват че газа е осигурен и има договори, значи истината е че няма такъв. Приятно студуване овце, подсигурявайте дърва. Или си мислите че ще има гориво за АЕЦ-а. Ще има, ама друг път. Тока от АЕЦ-а отива за износ. За нас е скъпия ток от перки, мерки и теглилки.
10
5
 
8
 
! Отговори
Барба Ганиос преди 1 година
ще е пред монитора, дори когато не само топлото, но и тока - спрат! а през Зимата след първата 1 седмица без душ, ще му пари и сърби навсякъде, а студа е дълъг от Септември до Май! само след 1 месец Есента - идва!!
9
3
 
13
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Който вярва на тази глупост е пълен ***. Но не ме учудва. Повечето българи са парапитеци
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма начин това да е така. Няма откъде да дойде този газ. То за Германия няма, пък за нас ли.. Само успокояват народа за да не възроптае. Протести трябват, много протести!!
7
3
 
10
 
! Отговори
до 8% преди 1 година
то и да дойде е само от САЩ на хартия, вноса на Обогатен Уран в САЩ е вече на 100% от Русия, сигурно 10тилетие вече мина от как Зелените, затвориха и последното им предприятие за Обогатяване на Уран!