Емилиян Гебрев: Няма как боеприпасите да са се запалили сами

В склада е имало боеприпаси с отпаднала необходимост
64
Емилиян Гебрев: Няма как боеприпасите да са се запалили сами
Снимка: БГНЕС

„Към момента разполагам с информацията, която охранителите на базата, присъствали там по време на пожара, на взрива и след това, са дали. Имало е взрив и след това пожар. Охранителите са получили сигнал за нарушаване на обекта, тръгнали са да проверяват какво е станало и слава Богу, че не са стигнали до обекта. Той се е взривил и по този начин е щастие, че те са останали живи, здрави и невредими”, заяви за Нова телевизия Емилиян Гебрев, собственик оръжейните складове край Крайнобат.

„Няма загинал човек, нямаме ранен човек. Базата се охранява, има направени алармени системи. Те се задействат при нарушение, тръгват хората да проверяват какво е станало и достигат до мястото, където е инициирано нарушението. Изводите – хората трябва да си ги правят”, добави той.

Още по темата

По думите му той е твърдо убеден, че няма как да се случи самовъзпламеняване, защото има определени изисквания, които трябва да се спазят и когато се спазени – „просто няма как да се случи такова нещо”.

„Все едно чешмата ви да е затворена, а вкъщи да стане наводнение”, коментира Гебрев.

Запитан дали има хора, които имат интерес от това, което се случва в момента, той отговори: „След като се случва – значи имат интерес. То така от самосебе си няма как да се случи. Аз мога да имам подозрения до безкрай, но те реални ли са, не са ли истински… Поради това има разследващи, на които това им е работата – да го свършат, да го завършат, след това да дадат гласност и да знае обществото какво се случва”.

„Абсолютно всичко е овладяно, чакат се часовете да минат, след които се дава право да се влезе в района и вече да се запознават разследващите какво се е случило там. Хората са извън района, всички са изведени, няма никой вътре, защото има определени правила, които трябва да се спазват и недай си Боже се случва такова нещо – то е предварително проиграно и се знае какво се прави и хората са си изпълнили стриктно задълженията”, съобщи още Емилиян Гебрев.

И обясни, че става въпрос за боеприпаси, които са с „отпаднала фирмена необходимост”. „Ние сме ги произвели за дадена фирма, която поради разпадане на външнотърговски договор или невъзможност да ги платят, те остават при нас. Ние сме хората, които сме ги произвели, ние сме хората, които трябва да ги пазим. Базата напълно отговаря на всички изисквания за съхранение – всеки месец се проверява от съответните служби, които имат задължение това да правят – това е полиция и пожарна и абсолютно всичко е наред”, категоричен бе той.

„Ако проследите всички събития от 2010 година, ще видите, че това е едно системно явление в нашата страна. Защо е така – аз не съм човекът, който да даде обяснение. Аз лично не очаквам резултати от разследването, защото до този момент е имало много по-големи такива, та дори и с жертви и наранявания, но всичко отива някъде в мъглявината”, коментира Гебрев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Хахаха, артист... преди 1 година
На всички е ясна схемата, гербаФ! За 12 години видяхме доста такива "случаЕности" :)
46
1
 
4
 
! Отговори
Към Гебрев преди 1 година
Е то няма как и боеприпасите да се продадат сами на Украйна. Нали Емилиянчо ? Не ти ли омръзна да занимаваш цяла България с твоите лични проблеми ? Че някой те бил набил, или напръскал или те заплашил. Ти си най важният в тая държава. Защо нас не ни бият поливат и заплашват ? Да бе мирно седял, не би чудо видял !
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е скъсал пагоните на Федотов, Чепига и Петров в яда си че през 2015 не са отровили както трябва Имилиян Гебрев.
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин: Ех ако можехме да се доберем до складовете с ракети за Химарс сега нямаше да се крием като мишки в Украйна.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гепнати са и после са запалили склада! Това може да е дело само на Острото и Кокорин - продали са ги на Украйна и са прибрали парътъ
42
2
 
2
 
! Отговори
Хепи Чикън преди 1 година
Подводничарите диверсанти слезнали на българският бряг където ги очаквали свръзките,и започнали да агитират населението което било по-ляво ориентирано.Питали ги: ,,А германците лошо ли се държат с вас?,Аааа неее германците са си много добри с българите. Ами не закачат ли жените и дъщерите ви? Ааа неее никой не е посегнал нито на мома,нито на жена. Ами капиталистите дават ли ви да ядете хляб редовно? Аааа ние си имаме и ниви,имаме и жива стока,гладни не сме оставали."Та и тук така.Диверсии.
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерал решетников какво ще каже по този въпрос?
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Братушките не спят.Те ги могат тези работи.Иначе, нещо да направят,градивно,не ги търси..
39
0
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Доста удобно оправдание с диверсия. Навремето пак ли диверсия бяха гръмналите складове и военни заводи? Или викате Путин е действал с предварение, хаха. Не се излагайте, тия заводи винаги са гърмели и палели като бенгалски огън по простата причина, че се раздадоха на мафиоти.
38
0
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
"Все едно чешмата ви да е затворена, а вкъщи да стане наводнение, коментира Гебрев." Миналото лято не само стана, но и комшията го нямаше два дена за спре теча. Просто въпреки затворената чешма, тръбите протекли заради скапн ремонт :) Та Гербев нека не бъде сигурен, че всичко е наред. То вярно, има една приказка за пушката, дето гърмяла веднъж празна...
37
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгонихме 70 руски шпиони,но явно повече е трябвало, защото продължават руските диверсионни мероприятия
36
2
 
11
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Тоя дядка от Кинтекс и човек на ДС няма ли да гушва букета вече?! Продавал е оръжие в половин свят-Етиопия,Еритрея,Кот Д'ивоар,Пакистан,Сирия и т.н.Оглозга половината поделения и изнесе оръжието и пак му се пали склад.Ае стига ве дядка, вчера още следователите не бяха отишли,а тоя вече сигурен че руснаците му запалили склада.От *** стана седесар,после царист абе все е на масата тоя продавач на смъртт.ада те зове дедко.
35
2
 
11
 
! Отговори
Има има преди 1 година
Така няма ка да стане ясно колко са изнесени тихомълком преди така наречения пожар. Схемата е стара
34
2
 
3
 
! Отговори
Абе ясно е преди 1 година
Забелязал ги е Гербев ония двамата смутители на Европа в т.ч. и у нас Петров и Баширов от ГРУ дегизирани кат украинки лично Путин ги е возил и дето тровят наред, но все с АНГЛИчок (английско менте на новичок) и при толкова случаи един нема да се е споминал... това ако беше руския новичок с пръст да го барне и честито, ОЙДЕ КОНЬО У РЕКАТА!!!
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
може и да имат висока застраховка като са с отпаднала необходимаст
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе тоя десар , уж го бяха тровили руснаците сега пак същата версия айде стига , все им се палят на мутрите заводите с военна продукция
31
0
 
1
 
! Отговори
А преди 1 година
Кои не са руснаци
30
0
 
1
 
! Отговори
Водка преди 1 година
Дийп пази се от тоя вампир и дьртата то
29
4
 
7
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Московитска работа
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах как мразя търговци на оръжие!