Южнокорейската столица Сеул под вода, има жертви

Прекъснат е токът, наводнени пътища и подлези
9 авг 2022 09:49, Елка Василева
16

Най-малко седем души са загинали в и около южнокорейската столица Сеул през нощта, съобщиха властите, след като проливен дъжд прекъсна електрозахранването, наводни пътища и подлези, предаде Ройтерс.

В южната част на Сеул са паднали повече от 100 мм валеж на час в края на понеделник, като в някои части на града е имало валеж от 141,5 мм, което е най-големият валеж по данни на Корейската метеорологична администрация (KMA).

Кумулативно валежите в Сеул от полунощ в понеделник възлизат на 420 мм към 5 ч. сутринта във вторник, като прогнозите са за още дъждове.

В бляскавия квартал Гангнам с висока концентрация на хора, сгради и магазини бяха наводнени и останаха без ток, а автомобили, автобуси и метростанции бяха под вода, а хората в безизходица.

Най-малко петима души загинаха в Сеул, а други двама – в съседната провинция Кьонги до днес сутринта, съобщиха от щаба за борба с бедствията и мерките за безопасност. Четирима са загинали, след като са попаднали в капан в наводнени сгради, а за един се смята, че е бил ударен от ток, една жертва е бил открита под развалините на автобусна спирка, а друг е загинал при свлачище.

Най-малко девет души са били ранени, а шестима са в неизвестност.

Президентът Юн Сук Йол проведе извънредно заседание, на което нареди властите да се концентрират върху избягването на жертви и бързо да възстановят контрола и възстановяването на наводнените райони.

От КМА очакват проливните дъждове да продължат в централната част на страната поне до сряда.

/БТА/

Снимка: БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
нн преди 1 година
Климатът се променя. Катаклизми ще има по целия свят. Човекът замърсява природата, и тя реагира, това са законите на физиката, една промяна води до друга.
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нищо на света не ми дреме толкова слабо, колкото за корейците. Да се давят, все ми е тая. Без бежанци, моля!
9
2
 
0
 
! Отговори
ЧИстят Сеул с вода преди 1 година
От видео репортажа се засича че при тази проверка с наводненив по асфалтовите пътища има огромни петна от опасни мутафицирани,патогенизирани........ зарази.. У нас подобни зарази може да се появят в увреждани зони с черно чумни активатори и генератори подобни се формират около тол камери..При диверсията с макро фаги вижте африканска по свинете опасни петна от полу активни макрофаги засякохме по асфалта около свинеферми и по подметки на обувки..чак в Англия идваха такива Българи и румънци..
8
3
 
0
 
! Отговори
ПАЗЕТЕ ЛУНАТА преди 1 година
Внимание да не се допуска кацането на Южно корейска и други станции на ЛУНАТА..ИЗпращаната техника се контролира от НЕдопустима за слънчевата ни система вражеска цивилзиация през произведени под техен обемен контрол дигитално холограмни оръжия и черно чумни генератори..Сваляни данни в момента дават лек стрес засечени са оръжия с мощност над 19 G ..
7
1
 
2
 
! Отговори
Бойко е виновен преди 1 година
Той е източил нарочно някой язовир близо до Сеул, като предварително е запушил градската канализация и е задръстил речните корита!!!
6
6
 
2
 
! Отговори
цон кай хой преди 1 година
случайно да има нещо общо с официалните "тестови профилактики" на братския американски ХААРП в събота или няма такава информация? Света трябва да се обедини и да измете руснаците и американците за да може всички останали да си живеем спокойно...
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С 52 часова работна седмица и милион лопати дар от големия брат Ким, ще се оправят.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимус преди 1 година
А с кобида,какво стана?Или там вече няма,водата го отми сякаш...Идва една трагедия,идва друга и забравеяме за измислицата на онези бездетни пендеx0sи,нали така?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"какво се случва на 10-тата секунда, една жена просто легна във водата и не се и опитва да излезе?" - не я разбираш ти к-поп културата. При тях да мязаш на парцaл и да се движиш по течението е модно.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво се случва на 10-тата секунда, една жена просто легна във водата и не се и опитва да излезе? Много странно изглежда
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там сега започва сезона на дъждовете.