Семерджиев, убил две момичета в катастрофата, е бил сам в колата

Трагичният инцидент стана на бул. "Черни връх"
10 авг 2022 09:43, Петя Славова
95
Семерджиев, убил две момичета в катастрофата, е бил сам в колата
Снимка: БГНЕС

Обвиняемият за смъртта на две млади момичета при катастрофата на бул. "Черни връх"  е бил сам в автомобила. Това е установило разследването на тежкия инцидент, който отне живота на две млади жени, съобщи за "Сега" говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Още по темата

На записите от камерите на мястото на трагедията се вижда силуетът на един човек, който напуска катастрофата. Не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи, но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата", обясни Петрова. Разследването, което се води от Националната следствена служба под надзора на СГП, е установило още, че непосредствено след произшествието покрай автомобила на Семерджиев са минали две жени - случайни минувачи, които са оглеждали мястото. Самоличността им обаче не е ясна.

Първоначално след катастрофата се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков заяви пред журналисти, че е установена жената, за която се предполага, че е била със Семерджиев по време на катастрофата, като намекна, че тя е полицейски служител. Преди две седмици обаче следователят Ясен Тодоров заяви, че не може да се каже със сигурност дали е имало или нямало пътник в катастрофиралия автомобил.

Към настоящия момент обвиняемия Георги Семерджиев се намира в ареста. Срещу него вече се повдигнати 5 обвинения - за тежкия инцидент с две жертви, управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка, както и за притежание на наркотици, намерени в жабката на колата. Пред съда Семерджиев се защити, че няма общо с автомобила и че в деня на катастрофата е бил отвлечен.

Част от материалите по делото за катастрофата бяха отделени в отделно досъдебно производство на Софийската градска прокуратура. Според нея в периода 2021 г. до деня на катастрофата при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
42
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
След време, ще се докаже, че не е бил и той в жипа !
37
2
 
22
 
! Отговори
българка преди 1 година
Този е крайно време да го оправдаят и да го пускат - стига са го мъчили горкия човек. Тя колата сама се ударила, момичетата нарочно били там под колата и тя ги затиснала. Пускайте те го да го линчуваме и да се приключва тази мъка ! Иначе няма оправия в тази държава с това "правосъдие" !!!!
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми как полицията да докаже че е имало полицайка .. конфликт на интереси от всякъде ..
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ... Имаше онлайн кампания, къдеот го харасваха хора, когато го видят. Даже му споделяха локацията, че да се събира тълпа и да го мери с яйца и ***, ама я спряха ... иначе ДЕМОКРАЦИЯ!!!
34
0
 
9
 
! Отговори
от НЛО _то преди 1 година
тоя още ли не се е самоубил ? ако ме разбирате .
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
знаех си аз че джипът е бил на автопилот а силиконовата милиционерка е изпълнявала задълженията си опитвайки се да спре престъпление !
32
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре ще кажат, че и той не е бил в колата ми е минавал отстрани.
31
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако погледнете криминалните случаи в България за последните 30 години, ще видите, че е практика прокуратурата да прикрива заможни и възвисени престъпници, и да ги оправдава. Примери- бол!
30
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек на гешев, военен прокурор пристига на място минути след катастрофата. След 2 месеца ще го изкарат невинен. Ще кажат че автопилота е ускорил сам, и че се е надрусал след катастрофата, от шока от преживяното. Та толкова с правосъдието ни, оглавявано все още от ГЕРБ-ДПС.
29
2
 
23
 
! Отговори
Добре дошли в БГ преди 1 година
Как да сме сигурни за безопасността ни, като имаме подобно МВР и подобна прокуратура, та и следствие?! От твзи три органа зависи сигурността ни! А не от съда! Защото, за да стигне един случай до съда, първо първите три органа трябва да задействат нещата! Но както виждаме - прикриват и мамят! Тогава как да имаме доверие в тях?! Как да сме сигурно за нашата безопасност, с какво ще я оправдаят?! Думи нямам! Връзкарство е навсякъде!
28
1
 
28
 
! Отговори
... преди 1 година
И след като изчетох статията само един въпрос остава да се зададе! И той е дали този ще го наградят със орден стара планина или ще го пуснат да си върви по живо по здраво! казвам го това понеже същото нещо вече го гледахме с Милен Цветков! Убиецът на Милен Цветков вече е на свобода и си гледа кефа и се друса и шофира и ... абе ясно ви е! Та орден стара планина или само ше го пуснат пак да трепе по пътищата???? това е единствения неоточнен въпрос тука по тия прокълнати земи!!!!
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народе пак извъртяха нещата .Защо продължаваме да ги търпим.Жалко за децата.
26
2
 
18
 
! Отговори
Ирония преди 1 година
Гешев и Боеко работят в синхрон! Браво!
25
1
 
26
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 1 година
Той Семерджиев каза че бил отвлечен по онова време и не е бил в колата!Извънземните са я карали!Остава следствието само да потвърди това!Мухаха!
24
0
 
21
 
! Отговори
зоро преди 1 година
Смях отвлечен бил от кой от белите човечета и извънземните.Стига лъга трябва да си понесеш последствията.
23
1
 
30
 
! Отговори
Хмммм преди 1 година
накрая да не се окаже онази напомпаната, че не е била в България по време на катастрофата? А този е бил в дом за стари хора и им е изнасял концерт за да ги развесели?
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак като не изкараха, че двете момичета са отвлякли Серсеминджиев, добре
21
2
 
24
 
! Отговори
УУУУ преди 1 година
Абсурдистан бе..Абсурдистан!Най загубената територия в цялото Северно полукълбо!Пък искат чак да правят македонците българи!Те да не са луди!?
20
0
 
30
 
! Отговори
Силиконова Джука преди 1 година
А доблестната полицайка която на десетата минута била на разположение за да носи стълбата по която Дрогирания се прибрал в дома си през прозореца просто излълнявала служебния си дълг да помага на гражданите в беда ....
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, много ясно! Как ще я съдят, нали все пак е млада, красива, човек на МВР, наш човек! Нито имаме прокуратура, нито съд! За полиция да не говорим! Абсурдна държава! Закривай!