Семерджиев, убил две момичета в катастрофата, е бил сам в колата

Трагичният инцидент стана на бул. "Черни връх"
10 авг 2022 09:43, Петя Славова
95
Семерджиев, убил две момичета в катастрофата, е бил сам в колата
Снимка: БГНЕС

Обвиняемият за смъртта на две млади момичета при катастрофата на бул. "Черни връх"  е бил сам в автомобила. Това е установило разследването на тежкия инцидент, който отне живота на две млади жени, съобщи за "Сега" говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Още по темата

На записите от камерите на мястото на трагедията се вижда силуетът на един човек, който напуска катастрофата. Не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи, но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата", обясни Петрова. Разследването, което се води от Националната следствена служба под надзора на СГП, е установило още, че непосредствено след произшествието покрай автомобила на Семерджиев са минали две жени - случайни минувачи, които са оглеждали мястото. Самоличността им обаче не е ясна.

Първоначално след катастрофата се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков заяви пред журналисти, че е установена жената, за която се предполага, че е била със Семерджиев по време на катастрофата, като намекна, че тя е полицейски служител. Преди две седмици обаче следователят Ясен Тодоров заяви, че не може да се каже със сигурност дали е имало или нямало пътник в катастрофиралия автомобил.

Към настоящия момент обвиняемия Георги Семерджиев се намира в ареста. Срещу него вече се повдигнати 5 обвинения - за тежкия инцидент с две жертви, управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка, както и за притежание на наркотици, намерени в жабката на колата. Пред съда Семерджиев се защити, че няма общо с автомобила и че в деня на катастрофата е бил отвлечен.

Част от материалите по делото за катастрофата бяха отделени в отделно досъдебно производство на Софийската градска прокуратура. Според нея в периода 2021 г. до деня на катастрофата при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Както се очакваше ,организираната престъпна антинародна групировка МВР прикри Джуклестата безморална своя служителка!
17
0
 
36
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ 99 км/ч преди 1 година
Там има поне двадесет камери в района бе!!! Един месец ли ви отне да "откриете" сам ли е бил? Или ви отне толкова време да замажете доказателствата че не е бил сам?
16
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язък, че очернихте момичето! Знаех, че е невинна
15
0
 
30
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 1 година
Ауууу светица е тя. Доказано е помагала на престъпник ама пак ще и се размине.
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милицайската мурветина къде е била? Събирала е с мъжа си , рогоносеца от четвърто рушветчийно,пакетите с дрога които са се разпиляли,така говорят хората. Като цяло очаквам съседа ченгесай скоро да започне пак да си мие колата по два пъти на ден,че вече месец водичка не е виждала есовицата, купена с ниската заплатка.
13
1
 
20
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
На Боко хората
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквам на следващ етап прокуратурата да установи, че джипът се е движил сам без водач, а Семерджиев е спал на задната седалка и няма никаква вина за инцидента. Бил е жестоко надрусан, като резултат от необходими за здравето му медикаменти.
11
0
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
И ДАЛИ НАГЛАТА ПРЕСТЪПНА ПОЛИЦАЙКА Е БИЛА ВЪВ КОЛАТА ИЛИ САМО СА МУ НОСИЛИ СТЪЛБА ПОСЛЕ ДА МУ ПОМАГАТ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ТЯ Е ПРЕСТЪПНИЦА ПРИКРИВАЩА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И Е ЗА ОБВИНЕНИЕ СЪЩО! МОМЕНТАЛНО ДА СЕ УВОЛНЯТ ДИСЦИПЛИНАРНО ЗАМЕСЕНИТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА СУБЕКТИ ПРЕСТЪПНИ!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Серсеменджиев
9
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващото съобщение ще е, че колата е била сама.
8
0
 
40
 
! Отговори
ама разбира се преди 1 година
изпрахте полицайката която доказано е помагала и му е осигурявала чадър срешу заплащане. Досега трябваше да е в ареста само за това. Но се оказа че майка и има връзка с виш полицейски началник нали..
7
0
 
37
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ОТ ОТВЛЕЧЕН СЕГА СТАНА НА САМ В КОЛАТА! ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА ЧАКАХА ДА ВИДЯТ ДАЛИ НЯМА ДА СЕ ПОЯВИ НЯКОЙ СВИДЕТЕЛ ДА КАЖЕ, ЧЕ СА БИЛИ ТОЙ И ПОЛИЦАЙКАТА В КОЛАТА! НО ТЪЙ КАТО НЕ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ НЕЙНОТО ПРИСЪСТВИЕ , ЗАЩОТО ТЯ ОТКАЗВА ДА ДАВА ПОКАЗАНИЯ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ СИГА ЩЕ ПРОБУТАТ ТАЯ ВЕРСИЯ! И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ 1-ВО РАЙОННО СА ЗА ЗАТВОРА ЩОТО ПОКАЗАХА, ЧЕ ТОЙ БИЛ ПОДАЛ ЖАЛБА ЗА ОТКРАДНАТАТА МУ КОЛА - ХА ХА ХА - ЖАЛБАТА Е ПИСАНА СЛЕД ИНЦИДЕНТА
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семерджиев не е бил в колата, а е тичал след нея за да я спре, ама не е успял и заради гузна съвест е избягал.
5
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А набедихте онова момиче, полицайката та и съсипахте живота. Много е възможно да няма никаква вина.
4
1
 
48
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
След седмица и този няма да е бил в колата. Тя ще е била управлявана, от кон
3
6
 
23
 
! Отговори
Пародия на държава преди 1 година
Няма такъв смях и пародия като прикриватурата. Що ли са покрили убийците. Па Киро се бил борил с Каскета. Борил се дръжки.
2
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така, така накрая ще се окаже, че в колата не е имало никой докато си бръмчи из улиците.
1
42
 
1
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Да се извинят публично на полицайката и да я върнат на служба, както и солидно повишение.