Зеленски: Знаех още миналата есен, че Русия ще ни нападне

Украинският президент не искал да всява паника
17 авг 2022 12:49, Елка Василева
180
Зеленски: Знаех още миналата есен, че Русия ще ни нападне
Снимка: архив, БГНЕС

Още миналата есен САЩ са предупредили Украйна, че Путин ще нападне страната. Но екипът на Зеленски не го е съобщил открито, за да избегне паниката и хаоса, пише "Вашингтон пост".

Още по темата
Още от есента на 2021 година САЩ са предупреждавали Украйна, че президентът Путин готви инвазия в страната, призна Володимир Зеленски пред "Вашингтон пост". Украинският президент обясни още, че не е разпоредил открита подготовка за война, защото е искал да избегне паниката. Целта е била да се предотврати икономически крах и масова емиграция, посочва Дойче веле.

Една от целите е била украинците да останат в страната

Ако се беше обърнал към народа си и беше казал да се снабдят с пари и провизии, "тогава щях да губя по седем милиарда долара всеки месец от миналия октомври насам".

Зеленски защитава действията си: "Като цяло вътрешното ни усещане беше правилно: ако посеем хаос сред народа преди нахлуването, руснаците ще ни изядат. Защото в ситуацията на хаос хората бягат от страната".

Според него ключът към защитата на страната е украинците да останат на територията ѝ.

Критиците обвиняват Зеленски, че въпреки предупрежденията не е подготвил по-добре Украйна за инвазията.

"Вашингтон пост" проследява как през есента на 2021 г. ръководството на американския президент Джо Байдън е стигнало до извода, че Русия със сигурност ще нападне съседната страна. Констатациите се основават на сателитни снимки, прехванати съобщения и информатори. След това разузнавателната информация постепенно е била споделена със съюзниците, Украйна и обществеността.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
16
 
! Отговори
Stefan преди 1 година
Наркоман смотан , като Украинската армия убиваше деца с калашници в Донбас докато си играеха на пясъчника с кофички и лопатки , ти какво очакваше ? Русия и Путин да търпят и да ви тъкопляскат , от 2014 до 2022 избихте 50 000 невинни деца и хора само защото някой чул , че говори на Руски , всички знаехме че Русия ще ви нападне , че повече няма да търпинарочно го организирахте това нападение , Вие фашистите от Киев и вашите господари от САЩ
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 79 "Как се нарича сега нахлуването в Йемен ?????" Как се нарича използването на 10 годишни деца за войници от Йемен?
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 76 "Какви "русофили" ви гонят бре" От същата семка, която вече 140 години слугуват на руснаците срещу интересите на България.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен--72 ,--- Е да де , то и във Виетнам -20г. , налЕ ?"Хуманни'' войни , ''Операции'' , ''приятелски'' ракети !!Нещо друго , по-''хуманно'' , няма ли да измислиш и ти !Как се нарича сега нахлуването в Йемен ?????
61
2
 
5
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Пустинна буря беше да гепят Садам, и го гепиха! Руснаците що не гепиха Зеленски?
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски явно ЗНАЕ И кой ще е победителя в тази война , ама за сега не казва , за да прибере още парици , от ЕС и САЩ !Ще му останат и от заплатите на АЗОВЦИТЕ , които нарочно оставиха в АЗОВ-СТАЛ , да бъдат пленени или убити / по предложение на финансовият му министър / ... И за какво си дадоха живота АЗОВЦИТЕ , ни заплати , ни живот ...
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеле, като видиш мечка бягай, но ако може не се крий в детска градина, завод за стомана или ядрена елеткроцентрала!
58
4
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Явно в укрофашагите схвашат, че запада скоро ще ги нулира и започват да оправдават планираният и подготвян геноцид в ДНР и ЛНР.
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
льпльо пустинна буря се проведе за освождението на Кувейт от окупацията на Ирак. май трябва НАТО да направи операция украинска буря нещастен лузър.
56
7
 
8
 
! Отговори
Разбира се преди 1 година
ЧЕ си мишок на ФАЩ УКРАИНСКИ БО...К.ЛУ.К НАДРУСАН.АКО НЕ ВИ ДАВАХА ОРЪЖИЯ И ПАРИ ДО СЕГА ДА СТЕ СТАНАЛИ РУСИЯ.МОМЕНТАЛНО НАПУСКАНЕ ОТ НАТО,ЕС И ФАЩ ТОВА СА УБИЙЦИТЕ НА 21ВИ ВЕК.НИТО ЕДНА МЕРКА ЗА КОВИД НЯМА ДА СПАЗВАМ КАЩТО И ДО СЕГА.ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА СИ ГИ ЗНАМ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ТЕХНИТЕ НАГЛАСЕНИ ПЛАНДЕМИИ ТЕ СА ЗА СТРАХ НЕ ЗА ЗДРАВЕ.ФАШИСТИИИ
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77Загубил войната? Та той с 5 думи съсипа цяла Европа за години напредТепърва ще му лапаме на Путин.Хубаво ,че се спря да не удари Киев рано още в началото, тогава всичко щеше да свърши, ама се спря само над Донбас и Луганск, иначе нямаше да има оправдание. Тотално ни съсипа Путин наистина нз какво е загубил, но хората като теб са си загубили здравия разум!
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега какво ще рече това? Че е врачка или че ония с плана са го написали още преди година, но им е трябвало клоун, който да подпали фитила? Я малко превод, моля!
53
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите разчитат на толкова елементарни подходи, че не осъзнават, че само четейки ги човек вече е наясно каква е РЕАЛНАТА им цел. А така ефекта е точно обратния на това, което се опитват да постигнат. :)))))
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски , как е нашио Брендо ?
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако върнем лентата назад , в "ПУСТИННА БУРЯ'' на щатите , ''операция'' ли се наричаше , или война !?По спомени май беше ''ОПЕРАЦИЯ'' , а И войните пък са им ''ХУМАННИ'' ,с ''ПРИЯТЕЛСКИ РАКЕТИ'' ...
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шойбле / бивш финансов министър на Германия/ :"НАТО е отживелица , на нас ни трябва ОБЩО ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ '' , ама кой да го чуе , защо ЕС отделяше милиарди на година за въоръжаване , а накрая се оказа БЕЗ АРМИЯ . ''КОЙ'' прибИраше милиардите на ЕС , Путин ли ?И с търговията какво се получи , щатите и Англия ИЗМЕСТИХА ЕС от руските пазари , като заеха / и сега / тяхното място , за ЕС санкции , а за Англия и щатите , няма санкции !!!Къде виждаме ''ЕДИНСТВОТО'' в НАТО и ЕС ?
49
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе знаел не знаел,важното е че Путин загуби тази война както и всички останали който подхвана.Така се развенчава мита за непобедимата славна руска армия,който е въздух под налягане!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистическо-хитлеристки игри кой знаел,че кой пръв ще нападне,че войната за кой да изглежда нападателна и за кой отбранителна,че да има оправдание за нея и воденето й с настроения,а по същество са едни същи от Коминтерна създатели на такива държави под управлението на техни парти с разтуряне на старите по течения както разтуриха Соц.Интернационала 2 продължение на 1 произлезли от народните движения организирани в тях под настроенията за свободно развитие на отношенията с държавна отговорност.
47
4
 
12
 
! Отговори
Някой , нещо ? преди 1 година
Още преди да започне войната в Украйна , Англия и щатите сринаха не само ЕС , но И цяла Европа , не случайно Англия се измъкна от ЕС , за да правят с щатите кавото си поискат !
46
1
 
2
 
! Отговори
Змей Горянин преди 1 година
Помислих да не е тролица... Затова питах. Да не се излагам пред чужденците...