Зеленски: Знаех още миналата есен, че Русия ще ни нападне

Украинският президент не искал да всява паника
17 авг 2022 12:49, Елка Василева
180
Зеленски: Знаех още миналата есен, че Русия ще ни нападне
Снимка: архив, БГНЕС

Още миналата есен САЩ са предупредили Украйна, че Путин ще нападне страната. Но екипът на Зеленски не го е съобщил открито, за да избегне паниката и хаоса, пише "Вашингтон пост".

Още по темата
Още от есента на 2021 година САЩ са предупреждавали Украйна, че президентът Путин готви инвазия в страната, призна Володимир Зеленски пред "Вашингтон пост". Украинският президент обясни още, че не е разпоредил открита подготовка за война, защото е искал да избегне паниката. Целта е била да се предотврати икономически крах и масова емиграция, посочва Дойче веле.

Една от целите е била украинците да останат в страната

Ако се беше обърнал към народа си и беше казал да се снабдят с пари и провизии, "тогава щях да губя по седем милиарда долара всеки месец от миналия октомври насам".

Зеленски защитава действията си: "Като цяло вътрешното ни усещане беше правилно: ако посеем хаос сред народа преди нахлуването, руснаците ще ни изядат. Защото в ситуацията на хаос хората бягат от страната".

Според него ключът към защитата на страната е украинците да останат на територията ѝ.

Критиците обвиняват Зеленски, че въпреки предупрежденията не е подготвил по-добре Украйна за инвазията.

"Вашингтон пост" проследява как през есента на 2021 г. ръководството на американския президент Джо Байдън е стигнало до извода, че Русия със сигурност ще нападне съседната страна. Констатациите се основават на сателитни снимки, прехванати съобщения и информатори. След това разузнавателната информация постепенно е била споделена със съюзниците, Украйна и обществеността.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
13
 
! Отговори
Джо Байдън преди 1 година
Зеленче, ти душко не знаеш какво си закусвал а говориш за причините за това да ти пари опашката сега..... Защо говориш неподготвен и си измисляш а не оставиш господаря ти да каже истината??
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 69 Друго си е да си отгледан в КомунизЪма, и да приемаш като ЛИЧЕН провал, че децата и внуците ти не искат да имат нищо общо с престъпната идеология, която и до днес, къде по-явно, къде по-скрито, изповядваш. :))) Поне портрета на Бай Тошо махнал ли си от стената? :)))))
43
4
 
10
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Украйският слави трифонов пръска с интелект ежедневно ;)Слава кокаине!Героям яма!
42
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да затова сега 10 милиона избягаха в чужбина! Зеле скоро ще те сготвят! Само да дойде зимата глад и студ!
41
4
 
6
 
! Отговори
stan преди 1 година
Чудя се кой ли е виновният в случая. Зеленски че се и е мълчал и подготвял тайно страната за война( както се вижда има частични успехи в това) или Путин че е започнал войната? За Z-каджиите ще има джокер. Винове е агресора винаги.
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурен съм, че украинците ще ти простят, че си знаел и си мълчал! С един куршум ще ти простят всичко!
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ти си подписваш смъртната присъда Зеле. Украинците може да не вярват че си предизвикал войната, но чеят ли че си знаел и нищо не клси направил!
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо тогава Байдън каза, че те предуппеждавал Януари, а ти не си искалда чуеш??
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 60 Хахахаха. Няма да има рубли за теб днес ....
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 Аз те питах, ако Путин има опция да вкара много по-безопасен вариант, защо нарочно праща на заколение руснаци, с ясното съзнание, че тези жертви могат да бъдат предотвратени, ако наистина има на разположение по-добри опции? Искаш да кажеш, че нарочно ги праща на смърт ли?
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 57 Обясни ми, какво ти е направила ЛИЧНО на теб.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53 Брей, и откъде тая животинска злоба към нация, която нищо не ти е направила?
33
0
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
Как е женски род на т.р.о.л.?
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 44 "Това еврейче,да се моли с 2 ръце,в неговата Украйна Путин да Не вкара Редовната Руска Армия" Искаш да кажеш, че Путин нарочно праща на заколение руснаци, при положение, че има на разположение много по-ефективна и безопасна за Русия опция ли? :)))))
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и какво, знае пък нищо не направил. Ако някой знае че ще дойде съседа да го бие ще направи няколко неща, а не да претендира че нищо не знае. Смях, и поредното доказателсвто че този нищо не знае.
30
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От отчаяните и не особено умни русофили... всеки ден едни и същи глупости по адрес на Зеленски... Така ли нямате желание да свършите нещо полезно в къщи вместо да се излагате тук?
29
1
 
2
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
До до Тенгри КанКато не ти харесва написаното, чафи;))), апострофирай го съдържателно и не бери грижа какъв съм, защото съм в пъти повече от тебе?! Ясен ли съм? Имаш ли умствен багаж да апострофираш или нямаш? Ако нямаш, бъди така добър да си затвориш джуките;))) Инак аз умело зашивам джуки с рибарски конец;)))
28
8
 
13
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Да се чете: "правех всичко възможно Русия да ни нападне още миналата есен".
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ ЧОВЕК Е ХАЗАРИН. Украинските славяни са глу паците реализиращи проекта Нова Хазария чрез пожертване на християнския си живот. Моллох със сигурност е доволен.
26
13
 
9
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
С една дума, Зеленски е подложил на унищожение населението, което управлява! Предпочел е парите пред него;))) Абе, типичен евреин! А сега, гледайте наживо, кво значи евреин да ви управлява!;))) Населението щяло да избяга, той щел да губи пари, Украйна щела да фалира..., обаче не подготвил добре страната, за да отблъсне руснаците още на границата!;))) И САЩ зад него. открито признава, че САЩ го направляват!;))) Мушморок;))) Какво ли ще излезе за наште управляващи един ден, щом за този, това?;))))