Путин освободи висш генерал, отговарящ за логистиката

Булгаков бе заместник-министър на отбраната
Обновена: 24 сеп 2022 16:49 | 24 сеп 2022 16:47, Александър Попов
34
Путин освободи висш генерал, отговарящ за логистиката
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Русия обяви днес за смяна на отговарящия за логистиката военен с най-висок ранг, извършена в началото на обхватна мобилизационна кампания и в момент, когато офанзивата на Украйна показа, че са налице организационни трудности, предаде Франс прес.

Армейски генерал Дмитрий Булгаков е освободен от длъжността заместник-министър на отбраната на Руската федерация поради преминаване на друга работа, обяви военното ведомство в съобщение, без да дава подробности.

Генерал Булгаков е заменен от генерал полковник Михаил Мизинцев, който до момента ръководеше Националния център за управление на отбраната на Руската федерация. Генерал полковник Мизинцев вече ще отговаря за материално-техническото обезпечаване на въоръжените сили, се казва още в съобщението.

60-годишният Мизинцев е заемал редица ръководни постове в Генералния щаб по време на дългата си военна кариера, отбелязва АФП. Той е обект на западни санкции заради ролята си в обсадата на югоизточния украински пристанищен град Мариупол, превзет през май от руските сили с цената на големи разрушения.

Тази промяна беше предшествана от обявената тази седмица от президента на Русия Владимир Путин мобилизация на стотици хиляди руснаци, за да се даде нов тласък на настъплението в Украйна.

Мобилизацията представлява голямо организационно предизвикателство. Тя изисква резервистите да бъдат свикани от всички краища на огромна територия, да бъдат екипирани, да бъдат транспортирани до центровете за обучение, а след това и до фронта.

Военната интервенция на Русия в Украйна обаче извади наяве значителни трудности по отношение на логистиката. Анализаторите подчертават тези недостатъци като една от причините, обясняващи трудностите, с които руските войски се сблъскаха в началото на офанзивата./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе хора , минаха ли три дни ?
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо руски генерали да уволняват не е ли по добре да се уволни главнокомандуващя на руската армия.
28
3
 
12
 
! Отговори
За Путину, за родину преди 1 година
Каква касапница ще бъде за тези неподготвени и уплашени хора още първия бой! Като тръгнат ковчезите обратно или съобщенията до близките по- вероятно и най-страхливите ще разберат, че няма какво повече да губят и трябва да се разбунтуват срещу онзи злодей, който убива децата им. Какво повече могат да загубят?
27
3
 
5
 
! Отговори
Вангелчо преди 1 година
Тва е луд двойник , който е готов да запали ядрена война !!!
26
12
 
5
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
Русия ще победи. Това дори не може да се съмнява.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо го смениха ли ? защото искаше войските да се изтеглят от Херсон за да предотврати едно унизително за руснаците поражение.
24
5
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
СЕЛСКИТЕ РЕЗЕРВИСТИ, КОЛХОЗНИ ПИЯНКИ И ТРАКТОРИСТИ---ще решат войната с Украна , на стаканчик водка и малко сельодка преди атака --като пред ВСВ....ха,ха,хаааааааа...
23
6
 
11
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 година
При толкова редовна, платена и обучена с години армия , разни частни формирования , като "Вагнер" " Чайковски " и пр., след чеченските главорези на Кадиров ---ПУТИН ОПРЯ ДА ТЪРСИ ПОДКРЕПА И ОТ РЕЗЕРВИСТКИТЕ ПИЯНКИ , КОИТА БЕЗ ЧАША ВОДКА НЕ ЗАСПИВАТ ВЕЧЕР...ха,ха,ха...ТОВА НЕ ВИ ЛИ ГОВОРИ ЗА БЕЗПОМОЩНОСТИ БЕЗИЗХОДИЦА??!!!...
22
7
 
13
 
! Отговори
Генерал преди 1 година
И всички да ни смени, все тая. Войната е загубена за Русия. Никаква мобилизация няма да помогне. Само жертвите на руснаците ще се утроят и толкоз, а след това на Путин ще му остане последната опция - да затрие цялата държава с реалната помощ на НАТО и САЩ. Завеса!
21
8
 
18
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Путинчо пътник си вече ама не искаш да го осъзнаеш......
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тридневната война не върви добре.
19
8
 
17
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Лице на nop и очи като на змия...
18
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече време минава, все повече света се убеждава - В главата на Путин е пълно с майонеза!
17
7
 
23
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
И този ще падне по стълбите или от балкона.Малко да изчакаме.
16
6
 
16
 
! Отговори
Тиловака преди 1 година
Бушоните гърмят, за да не гръмне инсталацията. Наричат се също предпазители, защото изгаряйки, електрическата верига се прекъсва и се предпазва от претоварване и сериозни повреди.Не е доставил навреме макерките и го наказват, а че няма манерки за доставяне, това е съвсем друг въпрос. Важното е да се измие лицето на Путин и някой друг да го отнесе за неговия собствен провал.
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента тече опит за военен преврат в Китай!!! Си Дзинпин е принуден да стои в резиденцията си. Полетите от летището в Пекин и почти всички други летища са спрени и военните поемат контрола над летищата. По непотвърдени данни, военна колона дълга 80км се движи към столицата и не се знае на чия страна е! Става МНОГО, МНОГО интересно!
14
5
 
22
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Тече мощна мобилизация! Втората армия заминава в Украйна! Там ще види какво остана от първата!
13
19
 
2
 
! Отговори
Z преди 1 година
Предателите заслужават смърт
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щайгу още ли е покрай Путин.Да не отишъл да пасе елени в степите.
11
6
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Жужака не разбра ли че той е гнилата ябълка в руската плодова салата, която трябва да бъде отстранена немедлено за да не сплуе и вгорчи съвсем цялата манджа ... !!!