Референдумите продължават, руски войници обикалят домовете

В Херсон се гласува в урна на площада
24 сеп 2022 17:30, Александър Попов
115

Втори ден продължава гласуването на референдумите в окупираните от Русия райони в Източна и Южна Украйна.

Въоръжени руски войници обикалят от врата на врата и събират гласовете на останалите украинци в областите Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка.

"Аз съм против референдума, аз мисля, че градът ми и областта напълно принадлежат към Украйна", смята жена в един от окупираните райони.

Украинските власти съобщават, че на хората е забранено да напускат окупираните територии, докато върви допитването, а служители са заплашвани с уволнение, ако не участват във вота.

Още по темата
В Южен Херсон руски военни застанаха с урна насред града, за да събират гласовете на хората, съобщава Bulgaria ON AIR. Появиха се обаче видеа на опашки от гласуващи, които радостно размахват руските знамена. Украинският президент Володимир Зеленски призова света да осъди допитванията.

"Светът ще реагира абсолютно справедливо на псевдореферендумите - те ще бъдат категорично осъдени, както и на престъпната мобилизация. Това не са просто престъпления срещу международното право и законите на Украйна. Това са престъпления срещу конкретни хора, срещу нацията", заяви Зеленски.

"Референдумите, организирани от Русия, са пародия, лъжовен претекст, с който да бъде направен опит за насилственото анексиране на части от Украйна", твърди Байдън.

Лидерите на държавите от Г-7 призоваха всички да "отхвърлят категорично тези псевдореферендуми". И ги определиха като нарушение на международното право.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее демокрацията.
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се прави, защото силата е в народа. Нека сега всички европейски и пр. кукли на конци да обясняват как не го признават. Но да отнеме правото на народа, от тук насетне трябва да го унищожиш, при това ако е суверенен то това трябва да се случи физически. А срещу опита за физическо унищожение, реципрочния отговор няма да закъснее. Къде ще свършим не е ясно, но ако не свърши с пълно унищожение, къде ще се скрият елитите които доведоха нещата до това?
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята не помни случаи някои от предишните вождове да са се сетили да провеждат референдуми в нападнати и окупирани територии по време на граждански войни,специални военни операции докъдето стигнат войските им навлезли на не техни територии,че не редовните войски на авторитарните диктатори на тоталитарните държавни структури,а някои си охранителни формирования военнизирани групи придобили покрай някои си права за охрана на олигарси и техни материални обекти и това да окупират чужди територии.
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно Руската армия трябва да стъпи и на наша земя, за да проведем референдум За или Против ЕС и НАТО!!
40
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не е като в САЩ да фалшифицират дори изборите за президент. Друго си е да изхвърлиш демократично стотици камиони с бюлетини на сметищeто
39
8
 
6
 
! Отговори
питанка преди 1 година
Па то в демакратичная Рассия като се знае, че всеки вотт приключва още преди да е запонал с над 95% подкрепа, защо изобщо си губят времето??? Знае се , че всички са влюбени в *** и со. и са готови да им отрежат и двете ръце(или крака) в тяхна просслава. Да пишат там , че с 98% всички са "За" и да не ни занимават и без това съ измисления вот. Да обличат после рубашките, по един ръждясал АК47 и на фронта да ги пукат с Хаймарс-ите. То това е и за рашистанските тролща налазили БГ-сайтове.
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Национален референдум за излизане от НАТО и ЕС!
37
2
 
7
 
! Отговори
Стъпало преди 1 година
При нас нищо не значат референдумите, а изборите се купуват и армия нямаме.
36
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето това е демокрация. Дори в случай на война пак се допитват до хората а тук в мирно време никой не ще и да чуе за референдум. Русия е велика държава! Слава!
35
3
 
5
 
! Отговори
До Възраждане преди 1 година
*** нема нужда от референдум. Директно с шутове ще ви изпратим до там сичките.
34
5
 
9
 
! Отговори
Пример преди 1 година
Придружават ги, иначе могат да ги убият и да кажат, че руснаците са ги убили. И без това Зеленски е постановил 15 години затвор, ако гласуват.
33
11
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!!
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли нещо по въпроса да изскимти ЛГБТ, педероджендърската, oбратна партия на мизеррника грантояд Хр. Иванофф - небългарина.
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията победи.
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е демокрация а не като при диктаторите Борисов, Петков и Радев.
29
7
 
5
 
! Отговори
Кадировско гласуване преди 1 година
Каквито са винаги резултатите в Чечня при поредния "свободен избор" на главореза, такива ще бъдат и на "референдумите".
28
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американо-британската иззмет гледа тъпо и си бършше потеклите сопполи. Сега видяха че Русия може да им разбие мутррите с едно решение.
27
4
 
13
 
! Отговори
? преди 1 година
Не разбирам как има хора, които се радват, ако в крайна сметка Русия загуби? Много семейства ще плачат от мобилизация по света... продължавайте да се радвате в същият дух.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така трябва!
25
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук даже не си правят труда да ни питат за каквото и да било, а реално с повече референдуми щяха да се избегнат много от свинщиините на политиците не само в БЪлгария, но и глобално.