Референдумите продължават, руски войници обикалят домовете

В Херсон се гласува в урна на площада
24 сеп 2022 17:30, Александър Попов
115

Втори ден продължава гласуването на референдумите в окупираните от Русия райони в Източна и Южна Украйна.

Въоръжени руски войници обикалят от врата на врата и събират гласовете на останалите украинци в областите Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка.

"Аз съм против референдума, аз мисля, че градът ми и областта напълно принадлежат към Украйна", смята жена в един от окупираните райони.

Украинските власти съобщават, че на хората е забранено да напускат окупираните територии, докато върви допитването, а служители са заплашвани с уволнение, ако не участват във вота.

Още по темата
В Южен Херсон руски военни застанаха с урна насред града, за да събират гласовете на хората, съобщава Bulgaria ON AIR. Появиха се обаче видеа на опашки от гласуващи, които радостно размахват руските знамена. Украинският президент Володимир Зеленски призова света да осъди допитванията.

"Светът ще реагира абсолютно справедливо на псевдореферендумите - те ще бъдат категорично осъдени, както и на престъпната мобилизация. Това не са просто престъпления срещу международното право и законите на Украйна. Това са престъпления срещу конкретни хора, срещу нацията", заяви Зеленски.

"Референдумите, организирани от Русия, са пародия, лъжовен претекст, с който да бъде направен опит за насилственото анексиране на части от Украйна", твърди Байдън.

Лидерите на държавите от Г-7 призоваха всички да "отхвърлят категорично тези псевдореферендуми". И ги определиха като нарушение на международното право.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
4
 
! Отговори
Аферим бе кьопек! преди 1 година
*** на хамериканите в Афганистан е бетер Зеленския на 3-но бело!
3
12
 
9
 
! Отговори
Православен Българин преди 1 година
Глас народен, глас божии!!
2
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашизмът ще бъде победен ***/SolovievLive/129104
1
8
 
19
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Ашколсун кьопоолар! Руската работа бетер турска работа.!.