Любенов пред съда: Съжалявам за близките ми, свидетелите излъгаха

Експертиза доказа, че той е карал със 195 км/ч
Обновена: 27 сеп 2022 14:40 | 27 сеп 2022 14:35, Нели Христова
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Димитър Любенов, който пиян и дрогиран уби с поршето си французин на Околовръстното шосе в столицата, заяви преди заседанието на съда, където гледат мярката му за неотклонение: "Съжалявам много. Съжалявам за моите близки, които изложих. Никога не съм се качвал да карам пиян или дрогиран".

Съпругата на загиналия мъж е с тежки травми в болница, пострада и шофьорът, който карал семейството от Банско към софийското летище. Според очевидци Любенов викал към притеклите се на мястото на сблъсъка "Какво ви пука за французин".

Със 195 км/ч е карал луксозното си возило Любенов, когато е блъснал форда с французите на столичното околовръстно в неделя сутринта. Това е показала експертиза, назначена от прокуратурата, стана ясно в Софийския градски съд.

Там, точно в 14 часа, Любенов бе докаран с белезници в 19-а зала на Съдебната палата. 39-годишният мъж има 29 глоби от Пътна полиция, съобщават от "24 часа".

"Стана ми обидно от новините, там чух, че не съм се притекъл на помощ на пострадалия автомобил. Аз бях зашеметен, бях в шок, но отидох да помогна. Заедно със свидетелите, които излъгаха по телевизията, се опитах да отворя другата кола, но не успях", каза през сълзи Любенов.

"Вижте, виновен съм, искам да си гледам семейството. Давам на майка ми пари за лекарства, тя не може да се обгрижва сама. Това е, вие преценете какво да става оттук насетне", каза плачейки Любенов в последната си дума пред съда.

В залата се разбра, че има 2 готови експертизи. Едната сочи, че Любенов е карал с 1,73 промила алкохол в кръвта и дрогиран с кокаин. Другата показала скоростта от 195 км/ч. На околовръстното, където стана катастрофата, ограничението е 80 км/ч.

Адвокатката на Любенов посочи, че това е инцидент в живота на Димитър, който има чисто досие. Но от прокуратурата контрираха, че той може да извърши ново престъпление, тъй като е хванат в 3 закононарушения.

На свой ред Софийски градски съд определи мярка за неотклонение “задържане под стража” на Димитър Любенов, причинил преди два дни тежка катастрофа на Околовръстното шосе в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви имам промяната. От година насам, скандалите вместо да стават по-малко, те ставата всекидневни и много по нагли. За ордите бежанци дето ни заливат да не говорим. Пълен Провал
23
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се беше сетил за майка си преди да се качиш в колата пиян и дрогиран.Трябват крути мерки за такива иначе няма да се оправим.
22
25
 
13
 
! Отговори
столичан преди 1 година
Пуснете го човека, не го е направил нарочно, а и все пак пукналия е некакво франсе, т.е. няма особено значение. Човекът е почти на 40г., още няколко годинки младост му остават, не я пропилявайте по затвори, нека да си живее.
21
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ......Семерджиев наистина продава дрога, но не на Борисов. Продавал е дрога на Киро от ПП-то докато е бил премиер. Има снимки как доставя пици с кристали на оргиите на Киро в Министерски съвет. Ама, тролящината и омразата към Борисов и Герб напълно е изчегъртала мозъка на поддръжниците на ПП-тата и розовото ДБ, а лъжите са им ежедневие.
20
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***. Веднага в затвора
19
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква прошка!Затягайте мерките,че се изтрепаха по пътищата.И откъде толкова много дрога?Всеки хванат пиян и дрогиран!А тия,които не са хванати?
18
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да казва определено има вид на гербаджийска нарко мутра
17
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега почва, наддаване на прокурори, съдий ще се точат делата, с години ще се изгубят документи
16
1
 
35
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 1 година
Естествено, че ще му се размине. Това, го гледаме вече 33 години.
15
2
 
40
 
! Отговори
Мразя Радев и ГЕРБ преди 1 година
Този реве като магаре а като кара Панамера се мисли за........ типичен *** убиец. *** момчета на мама детето. Гадни балкански некадърници. И този си е платил на служителите на реда.закон за отнемане на имущество на такива длъжници
14
0
 
34
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
на кого е полезен този човек на себе си на семеиството си на обществотокакво дете ще отгледа номерата с болните маика и баща не вървят
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека като е казал че ще се оправи в МВР болница, явно е имал нещо предвид. Да не е осигурявал луксозни автомобили на ушевите, които са ги карали на автомивка при Семерджиев.
12
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, ще му сложат мярка "задържане под стража" А, после??? Дрогирания убиец на Милен Цветков вече е с мярка "домашен арест", а за 2 години съда все не успява да даде ход на делото и да го осъди за убийството, но адвокатите му със сигурност ще променят квалификацията от убийство на хулиганска проява. Този дрогирания наглец с Поршето също е връзкар и мангизлия.... Не вярвам да бъде осъден за убийството с ефективна присъда - затвор. А, вие????
11
2
 
31
 
! Отговори
Трагедия преди 1 година
За съжаление това са последствията от разграбените милярди помощи от Европа за последните десет години луксозни автомобили дрога и много алкохол!! Парите за това порше трябваше да помогнат на поне 10 български семейства а преставете си колко е издрусал каква къща си е направил и т.н!!! Трагедия г.а.н.ь.о.в.с,.к.а
10
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аа карал с 200 и с наркотици и сега, реве че имал семейство и болна майка а човека дето уби няма ли семейство изр.. од или не те интересува гледаш да, спасиш затвора
9
4
 
26
 
! Отговори
Умник преди 1 година
Вземете му няколко хилядарки и го пускайте, то се е видяло, че е само въпрос на време и този случай да се замете под килима. Както стана с убиеца на Милен Цветков, както стана и с убиеца на двете момичета в София.
8
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле,разчуствах се,той говорел през сълзи.Абе,***,затвор за тебе бе,долен и гнусен тип!
7
0
 
32
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Отнех човешки живот и осакатих друг до живот- "извинявам се".Потуп по рамото, по една кола на дежурния и по висока месечн атакса към МВР-то.По едно уиски на полицайчетата дето му помагат и всичко точно.Утре поне да се забие в комбайна или трактор със плуг отзад.
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглец! В кауша доживот!
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя ще го изкарат че е арестуван неправомерно като банкяския