Най-малко 23-ма загинали при ракетен удар край Запорожие

Нападението е извършено срещу хуманитарен конвой
30 сеп 2022 12:43, Елка Василева
48
Най-малко 23-ма загинали при ракетен удар край Запорожие
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко 23-ма цивилни бяха убити и още 28 ранени при ракетен удар срещу хуманитарен конвой в района на град Запорожие, написа днес в Телеграм украинският областен губернатор Олександър Старух, цитиран от Франс прес.

Още по темата
Губернаторът обвини руските сили, че са извършили ракетен удар срещу хуманитарен конвой от цивилни. Той допълни, че хората са чакали на опашка за влизане в окупираните територии и са отивали, за да вземат близките си и да им доставят помощи. Старух качи в интернет снимки на изгорели автомобили и тела на жертви, разпръснати по пътя. Той допълни, че на място работят спасители.

Руските окупационни власти на свой ред обвиниха Украйна за смъртоносния удар в района на Запорожие. Представителят на руските окупационни власти Владимир Рогов написа в Телеграм, че украинските сили са извършили "нов акт на тероризъм". Рогов допълни, че, след като украинските сили са видели, че населението масово се отправя към (окупираната) част на Запорожска област, те са нанесли удар по колона с десетки цивилни автомобили.

Ударът става в момент, когато Москва се готви да анексира четири украински области след разкритикувани в международен план референдуми за присъединяването им към Русия.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари