Най-малко 23-ма загинали при ракетен удар край Запорожие

Нападението е извършено срещу хуманитарен конвой
30 сеп 2022 12:43, Елка Василева
48
Най-малко 23-ма загинали при ракетен удар край Запорожие
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко 23-ма цивилни бяха убити и още 28 ранени при ракетен удар срещу хуманитарен конвой в района на град Запорожие, написа днес в Телеграм украинският областен губернатор Олександър Старух, цитиран от Франс прес.

Още по темата
Губернаторът обвини руските сили, че са извършили ракетен удар срещу хуманитарен конвой от цивилни. Той допълни, че хората са чакали на опашка за влизане в окупираните територии и са отивали, за да вземат близките си и да им доставят помощи. Старух качи в интернет снимки на изгорели автомобили и тела на жертви, разпръснати по пътя. Той допълни, че на място работят спасители.

Руските окупационни власти на свой ред обвиниха Украйна за смъртоносния удар в района на Запорожие. Представителят на руските окупационни власти Владимир Рогов написа в Телеграм, че украинските сили са извършили "нов акт на тероризъм". Рогов допълни, че, след като украинските сили са видели, че населението масово се отправя към (окупираната) част на Запорожска област, те са нанесли удар по колона с десетки цивилни автомобили.

Ударът става в момент, когато Москва се готви да анексира четири украински области след разкритикувани в международен план референдуми за присъединяването им към Русия.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
2
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До АнонименУКРИ и други подобви ЗАЩО не коментирате ударите на УКРОнацистите по мирни граждани и бежанци А МЕКЕРЕТА? ке ви слагам по стълбовете да гасите осветлението,а я ке попърцам воши рунтавелки хубавелки.....
39
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41...обаче преди да разсипят Югославия , Югославия разсипа други държави.Преди Ирак да бъде нападнат , Ирак подслоняваше терористите от Ню Йорк и нападна и окупира Кувейт.Американците наказват всеки окупатор.Ще накаже и Русия.Но като го изпепели.
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нелъжливия рашняк е уб-ития рашняк .Защо преди да влезнат руснаците на украинска територия нямаше убити от бомби.А сега има.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро в Украйна може да избухне гражданска война.
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КУЧЕТО СИ ЛАЕ РУСИЯ СЕ РАЗШИРЯВА, СКОРО ХАРКОВ И ОДЕСА ОТНОВО ЩЕ СА РУСКИ
35
3
 
8
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
фащ като разсипаха Югославия, Ирак , Либия, Сирия и т.н. няма никакви проблеми, обаче тръгне ли някой друг да го прави , ауууу вой до небесата. Що ревете за тия референдуми като фащ признаха косово примерно, това не е ли същото ? А израел, като на Палестина им взеха земята, нищо не се казва за това?
34
1
 
1
 
! Отговори
Литмус преди 1 година
*** - по-прос -т най-*** - Алекс! До на те е бомбенка ве ***! Ходи го бомби - връщат кинжали със специални глави, които и тъпите американчета не могат да спрат! А американските ракети не могат да стигнат цел! Те чакат селския Алекс да даде команда и почват да бомбят! Тва Алекс винаги ми е било жендърско име - мъж ли си жена ли си кво си! ***!
33
6
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Рашките упорито просят да се разбомби някой руски град.
32
0
 
1
 
! Отговори
до Pepe преди 1 година
Значи ако се запозная някога с някого, който ми каже " Аз съм Пепе" - директно му чупя носа и зъбите! Кво Пепе ве ***...
31
4
 
10
 
! Отговори
Уркопитек преди 1 година
Укрофашагите са пряко виновни за всяка жертва и разрушение!
30
3
 
9
 
! Отговори
Украинците стрелят.. преди 1 година
По мирни стрелят САМО нацистите, платените от англосаксонските наемници и украинските войски,командвани от сащ и нато.. те ползват мирните за щитове от самото начало.. и продължават да обстрелват мирните от Донбас до днес.. не са спирали от 2014г насам..жалки лъжци..толкоз от купени американски медии..
29
3
 
9
 
! Отговори
Жокеръ преди 1 година
Укрите са новите фашисти! Укропропагандата е най-гнусното нещо в изсторията досега, а служещите и *** са полухора!
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укритата пак трепят цивилни и го приписват на противника. Ей, не е лесно да си укри!
27
3
 
5
 
! Отговори
Време е! преди 1 година
Те милите само хуманитарни конвои и училища имат! Където и да удариш или хуманитарен конвои или училище! Да не мислите, че както вече западни организации казаха, са напълнили жилищните райони с войски и оръжия, училищата и болниците са им военни бази, а конвоите пренасят оръжия! Амнести интернешънъл и други подобни вече потвърдиха тези данни, а не Кремъл! Украйна се управлява от фашисти вече 8 години!
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Склонен съм да повярвам на руснаците. Украинските власти служат на сатанисти.
25
7
 
4
 
! Отговори
Pepe преди 1 година
Наистина се надявам, тези които пишете за "укрите" и колко е велик путин, да ви плаща някой копейки. Ако го правите съзнателно и безплатно, значи положението е направО трагично. Не 80%, както казваше вашия професор. Лошо е, че такива неумни хора като вас, влекат огромни негативи за ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ! Наистина толкова ли сте ограничени, че не сте прочели истински (не от фейсбук) исторически източник. Та Русия винаги е натискала и е била срещу България. Възрожденците ни са мислели същото!!!
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох родна русофилска мъка :) абе знаете ли, че Руснаците дори нямат сателит над Украйна? :) тъжно но факт :)
23
7
 
14
 
! Отговори
джо преди 1 година
Долни комплексари са укрите, учат номерата на своите господари, убиват цивилни безащитни жени и деца, а после обвиняват други или се оправдават , че са сгрешили без да искат. Но съдбата си знае ... господ ще ги накаже сурово за всичко ще си платят ...
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този удар е украински, тъй като са обстрелвани бежанци КЪМ територията контролирана от Русия!!!
21
4
 
20
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Руснаците убили конвой, който се движел в посона на освободените територии. Руснаците убили хора, които търсели убежище при тях. Вие да не искате украиците да разпространят новината, че те са убийците, като ги цитирате? Ще ви кажа кои са убийците. Убийците са във Вашингтон