САЩ обвиняват Русия и Китай, че помагат на Северна Корея

Без санкции режимът в Пхенян ще отправя повече заплахи
6 окт 2022 10:07, Елка Василева
36
САЩ обвиняват Русия и Китай, че помагат на Северна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ обвиниха Русия и Китай в това, че помагат на Северна Корея. Обвиненията, отправени в ООН, САЩ обосновават с блокиране на опитите за налагане на санкции в Съвета за сигурност.

Още по темата
Опасенията са, че без санкции режимът в Пхенян ще отправя повече заплахи и ще провежда повече тестове на балистични ракети. В сряда при разискване на тестовете на Северна Корея американският представител в ООН Линда Томас-Грийнфийлд заяви, че Северна Корея се радва на протекции от два члена на Съвета за сигурност. Според нея тези два члена са полагали допълнителни усилия в посока оправдаване „неколкократните провокации“ на Северна Корея и са „блокирали всеки опит да се обнови режима на санкции“, предаде кореспондентът на БНР.

За Русия санкциите са контрапродуктивни. В същото време Китай заедно с Русия отбелязаха неотдавнашните военни учения на САЩ с Южна Корея, като Томас-Грийнфийлд отвърна, че не може да има еквивалент между провокациите и ученията.

Съветът за сигурност на ООН се срещна в сряда, след като Северна Корея изстреля балистична ракета при пореден тест на оръжия. Ракетата е прелетяла над Япония за първи път от 2017 година насам. Това принуди властите да призоват хората в северните и североизточните части на страната да потърсят укритие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колежки, чакаме ви в коментарите, да подкрепите казаното от сестрите ви отвъд океана
3
6
 
7
 
! Отговори
Кире преди 1 година
В северна Америка не знаят какво е северен поток. Друг е въпроса, че повечето мислят, че Европа свършва при Швейцария. Но може и да са прави де:)
2
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглосаксите както винаги каквото им е угодно, тяхното било учение, на руснаците и китайците провокация. Какво търси тоя самолетоносач и съпровождащата го флотилия толкова далеч от Америка? Това не е ли провокация? Е няма да става каквото име кеф на наглосаксите.
1
9
 
35
 
! Отговори
Изолацията преди 1 година
Медиите в Норд Америка не предават че са взривили северен поток. Все едно нищо не е станало. Хората не знаят. Пълна изолация с цел контрол.