ГДБОП изземва документи, издирва товара, взривил Кримския мост

В информация на руските медии се споменава фирмата "Балтекс Кепитъл"
12 окт 2022 14:58, Нели Христова
76
ГДБОП изземва документи, издирва товара, взривил Кримския мост
Снимка: БГНЕС

Служители на ГДБОП и Агенция "Митници" са иззели документи и видеозаписи от Свободна зона - Русе в издирване на товара, посочен от Кремъл като взрив, предназначен за Кримския мост, предаде БНР.

След като официалната руска власт намеси България във взривяването на Кримския мост, още вчера се появи информация с конкретика - фирмата и мястото, където бил натоварен камиона с взрива. В информация на руските медии се споменава фирма "Балтекс Кепитъл", която била сключила договор за товара с украинска фирма в началото на август и товарът пристигнал в Русе.

Такава фирма обаче няма регистрирана в България, а в Панама и нейни митнически представители са спедиторската фирма "Тиваком".

"За мен като професионалист няма нищо общо камионът, контейнерът, стоката с това, което е стигнало оттатък. Този камион е стигнал там, качвайки се на ферибота в Бургас, стигнал е в Поти оттам нататък какво е станало нямам представа, обясни един от управителите на спедиторската фирма Валентин Илиев и поясни, че отговорност за съдържанието на контейнера носят граничните и митнически власти на държавите, през които преминават товарите.

В случая строителното фолио е тръгнало от Украйна, преминало е през Румъния, пристигнало е в Русе и от там през Бургас е отпътувало към Грузия и Армения. Фактически това прави невъзможно безпрепятственото придвижване на взрив, колкото и добре да е прикрит, категорични са специалистите.

Въпреки ясната позиция на правителството, че България няма нищо общо с взрива, вчера е назначена проверка в Свободна зона-Русе от ГДБОП и Агенция "Митници", а резултатите от нея ще бъдат докладвани на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Беее преди 1 година
Новите ни приятели как грубо ни бутат в устата на войната. Че сме о'вце е ясно показвано на избори, ама с такива о' вни като тукашните хем ще ядем боя, хем ще захапем дръвцето.И Зеленски е пионка, ама поне се опитва да смъкне няколко кожи от европейците и му се получава. За ползу Украине западните данъкоплатци ще се топлят до 18' и ще се къпят един път в месеца.Аферим, да живее демократична Европа,която си има акушерка и може спокойно да си ражда безумия! А, ние ще си го получим ответниойт удар.
53
0
 
1
 
! Отговори
Булгар Христа,тюркиш преди 1 година
Волжско-Камска България е една от главните унищожители на ислямската религия чрез Кръстоносците на Римския Папа от 1099г. наравно с Иран заради "Шехерезада 1001 нощи".........................оглеждали се в ДРЕВНАТА Дунавска България и Волжско-Камска България си мечтаели за обща Империя с руснаците...........после Чингиз Хан......и накрая Волжските Българи доброволно за разлика от други мюсюлмани се християнизирали и съучаствали в управлението на Руската Империя поне до 1917
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Християнска Стара Древна България на Патриция Кубрат .......Българите още от 374 година се знае че са Римският Вълк и Константинополски ОРЕЛ какъвто е герба на синът на Цар Симеон Византийския Християнин завършил АРАБСКИ университет Боян Мага.........Германеца казал всичко е вярно за Боян Мага то ест преведено да дойде 1099 г.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От този взрив ни камион,ни каросерия,ни някакъв багаж натоварен в нея,а само едно фолио ли останало за сравнение от взрива.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Волжските Българи са били най крайните Православно Християнски фундаменталисти и фанатици за разлика от далеч по умерените руснаци.......причините са многобройни както и че Волжските Българи също са една от многобройните причини Римският Папа от 1099 г. да организира КРЪСТОНОСНИТЕ походи за окончателно унищожение на Исляма..........Новия юдеоеврейски елит в СССР заловили и разобличили Волжско Християнското Българско Православно страшилище Михаил Булгаков бетер Шерлок Холмс и доктор Уотсън
49
0
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
У РУСИЯ КАТО ПРЪДНАТ----НАШИТЕ ПРЕБОЯДИСАНИ ЧЕРВЕНИ ДЕМОКРАТИ ТУК СЕ ОСИ РАТ....ЕКСТРЕНО!
48
0
 
2
 
! Отговори
Ал Турция Кайда????? преди 1 година
ГРЪКЪТ от РУСЕ който нито веднъж не е бил във РУСЕ както и никога не е бил във България етническия грък Елия КАЗАНджоглу по турското си тескере родом от Анадола в Турция естествено се махнал от турския *** емигрирайки в САЩ където влиза във Висшето общество на САЩ като гениален писател,сценарист,режисьор на САЩ под име ЕЛИЯ КАЗАН(Християнски Волжски Българин сигурно като родения в град Русе юдеоеврейския писател Елиас Канети) и Турция нищо незнам за гръцка Казан от Турция никога не бил в Русе
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До две години всичко амаруканско ще бъде вън от ЕС.
46
6
 
0
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Наистина е глупаво постоянно да се оправдаваме за кремълските лъжи! За зла участ Русия се превърна в световен център на злото и лъжата и ние трябва да сме на страната на доброто!
45
10
 
3
 
! Отговори
аз преди 1 година
Стига сме се излагали и кланяли на русначата! Някакъв си джуджак кихнал, ние се нас.рахме. Така ли реагират на фалшивите обвинения Армения, Грузия, Турция!
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зад взривяването стоят американските служби, както и при потоците в балтийско море. Русия сама няма да си ги взривява.
43
5
 
2
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До Али Акджа. Ти нещо май плашиш. За кой тероризъм говориш? За рисков ли дето само си взривиха моста. А пък ако не е на ФСБ дело, само да те светна че мостът не е военна инфраструктура. По него се кара военна техника до Крим. Апропо разрушаване на детски градини и жилища от руснаците какво са? Жив тероризъм и криминално деяние. А бегай пий сега водка.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи пердашат СТРАНДЖАТА...
41
1
 
1
 
! Отговори
Али Агжа преди 1 година
До Black Sea - за тероризма няма политическа коректност ! Утре ТИ може да си жертва на тероризъм !
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поръчай си некролози -- ПОЧИНА СТРАНДЖАТА, на всяко дърво по един.
39
0
 
4
 
! Отговори
до 55 Странджака преди 1 година
ЦРУ май са експериментирали неуспешно с теб!
38
12
 
1
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
А бе нашите служби за Русия ли работят та дирят под вола теле? Кой какво бил казал. Оставяш ги без отговор, викаш Митрофанова, нота и я гониш.
37
8
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
До До "Странджата&В ЦРУ ИМАТ ЕДНО КОПЧЕ И КАТО ГО НАТИСНАТ ВСИЧКИ РУСОФИЛИ СЕ ПОСИРАТ.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АК-47ДОКУМЕНТИ ДОКАЗВАЩИ ЧЕ КАМИОНЪТ НИКОГА НЕ Е БИЛ В БЪЛГАРИЯ И ПУТИН Е ЛЪЖЕЦ.
35
1
 
5
 
! Отговори
До "Странджата& преди 1 година
Странджа, има едно копче - "caps lock" на клавиатурата - като го натиснеш още веднъж можеш да пишеш с малки букви както пишем нормалните хора и по-малко ще си личи , че си доста глуповат. Поне няма да се забелязва още от пръв поглед! И недей петни име носено от войводи и революционери - не приляга за пансексуален евроатлантик!