Масови проверки на полицаи за алкохол и наркотици

Хванат ли пиян зад волана, уволняват го дисциплинарно
40
Масови проверки на полицаи за алкохол и наркотици
Снимка: МВР

От днес започват масови проверки в МВР за алкохол и наркотици по време на смените и работния процес на служителите на МВР,  съобщи пред bTV главният секретар на министерството гл. комисар Петър Тодоров.

"Ще започнем на много места едновременно. Дадена е заповедта", допълни той.

Още по темата

Главният секретар посочи, че от януари следващата година ще влезе в сила наредба, в която ще бъде предвидено как ще се действа при установяване на служител на реда, който е употребил алкохол или наркотици преди смяна.
От думите му стана ясно, че дисциплинарно уволнение в момента е възможно, ако служител на МВР е седнал зад волана след употреба на такива вещества.

„Служителите на МВР, шофирали след употреба на алкохол или наркотици, се отстраняват, а по-късно ще бъдат уволнени дисциплинарно. Когато полицай бъде заловен да управлява в такова състояние, той се уволнява дисциплинарно без значение количеството в кръвта. Дори отказът за проба предвижда дисциплинарно уволнение“, добави Тодоров.

Според него проблемите с личния състав на МВР са натрупвани с десетилетия, като открои, че основните пропуски са в подбора, обучението, възпитанието и контрола над служителите.

Сигурността в обществения транспорт

„Беше взето решение, че ще се изработи алгоритъм за обществения транспорт, за да се изградят паник бутони и видеонаблюдение“, добави той.

Сигналите ще се подават в ново звено към МВР.

Имало ли е „българска следа“ при взрива на Кримския мост?

"Освен твърденията на Руската федерация няма данни, че камионът от Кримския мост е бил в България. Базираме се на всички проверки, които могат да се извършат на граничните пунктове", коментира Тодоров.

Взривът, който доведе до срутване на част от моста, стана на 8 октомври. Според Русия той е причинен от камион бомба, който е преминал през границите на няколко държави.

Българските служби обявиха, че нито камионът, нито визираният контейнер са били в този момент на Кримския мост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Еди кой си там преди 1 година
Сега наркоманите и пияници ще останат без работа щот много лаят! А я кажете за полицайчетата със затъмнените предни стъкла на лични автомобили защо не им правят проблеми и до кога ще се движат свободно от Пловдив до София как така не им правят проблеми? Ако сме обикновенни граждани веднага ще ни накажат без да се замислят.
25
0
 
1
 
! Отговори
Социала преди 1 година
Сега им остана само без колан да карат,няма правилегии у нас
24
0
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Така е, трябва все пак да има върховенство на законът и реципрочност в обществото
23
2
 
5
 
! Отговори
Турист: преди 1 година
Следващата стъпка ще бъде да се раздадат дрегери на "чистите" участници в движението и при спиране от страна на Полиция или Кат, водачите да проверяват "служителите на реда"! Ако не е смешно, то е просто жалко...! Пародия на държавност...!
22
0
 
5
 
! Отговори
Коко преди 1 година
*** да ги тестват всичките и да го направят с дръг чек 5000, дето хваща много време назад. Ако нямат пари за толкова тестове - кръв и урина.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ли се окажат повече дрогирани полицаи от шофьорите на пътя ?!
20
1
 
6
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 1 година
Младите взимат рушвети, пият, покровителстват нарко разпространител да което взимат процент а страните взимат пенсия и заплата и цял ден ходят с чантичките под мишница по любовници. Ей това е Мвр.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не се намери поне един коментар който да каже нещо положително и хубаво за МВР и полицията.
18
0
 
8
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Сещам се като работих в една фабрика в UK как един натегнат мениджър беше тръгнал да тества наред всички служители и какъв смях настана след това. Оставиха три-четири работни смени без половината работници и....дотам. Набързо се отказаха да се занимават с глупости. Тука ще е същия смях. Само че аз залагам на поне 50% употребяващи в групата под 40 годишна възраст. Голям смях ще настане.
17
0
 
13
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Само засилен граждански контрол, би помогнал за лечението на затворени системи като МВР, МО, съд и др. Иначе полза нет. Ще се проверяват фиктивно. Както е до сега.
16
2
 
8
 
! Отговори
Antinwo преди 1 година
Сега българите по трудния начин ще разберат че Волен Сидеров им казваше истината ! Всичко в страната ни винаги се случва по трудния начин !
15
0
 
0
 
! Отговори
... преди 1 година
До АнонименПо навик .
14
0
 
3
 
! Отговори
Чукча преди 1 година
Ама и ПСР, че толкова стока залежава по складовете!!!
13
2
 
19
 
! Отговори
пппп преди 1 година
Значи ме ако ме хвнат с 1.80 промила директно по бързата процедура ме осъждат и в затвора, а полицаите с 1.80 промила само ги уволняват
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак трием коментари
11
0
 
12
 
! Отговори
do11 преди 1 година
точно пенсионерите не се друсат. проблемът е в младите, че влизат в системата, за да се друсат и пият без никой да ги следи и да взимат пари от такива като тоя с панамерата за частна охрана. дъртите си знаят работата не ги мисли
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо ново няма да се случи докато не се изчистят всички служители от системата на МВР и МО които са на заплата и пенсия вече седма година!Няма незаменими до кога?
9
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
всяко чудо за три дни
8
11
 
3
 
! Отговори
Кан преди 1 година
Тестовете вместо на джигитите отиват за контролният орган. До къде го докара Радев
7
3
 
13
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
А кой ще ги проверява. Някой който не е употребил в момента или не е употребил вчера. Някой не корумпиран....къде ще го намерят. Все едно да проверяваш ортака си също крадец. А измислете друга глупост.