Турция отдавна готви голям план с Русия, включва и България

Учени са го разработвали още през лятото
16 окт 2022 14:05, Росен Стойчев
259
Турция отдавна готви голям план с Русия, включва и България
Снимка: БГНЕС/EPA

Турски експерти са разработили плана за превръщането на страната в газов хъб още през лятото, съобщи Yeni Safak.

Работата се е реализирала още преди планът да бъде обявен. Това стана след среща между руския държавен глава Владимир Путин и Реджеп Ердоган.

Още по темата

Руският представител обяви, че планира да направи турската страна водещо място за пренос на газ към Европа. Част от трасето ще минава и през България.

Учените настоява, че програмата ще укрепи братството между страните.

През следващите дни ще започнат преговорите между Турция и Русия за трасето, през което ще могат да се прекарват 75 млрд. кубически метра газ. Учени от университета Гюмушане са подготвили авторска дисертация, като са обещали подкрепа при стартиране на идеята и планират три различни маршрута през Тракия.

Южният клон ще гарантира доставки за Италия, а северният за Румъния, Словения, Унгария и вероятно Германия. Средният клон ще направи доставки за Сърбия, като ще преминава през България, Косово, Албания и Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още по темата: РусияТурцияплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
2
 
! Отговори
До всички соросроби! преди 1 година
Преди украинските знамена на профилите си си закачете снимки със фесове по главите!Русия освободи България - ФАКТ!!!
184
6
 
7
 
! Отговори
Иван Пишман преди 1 година
плана включва да станем вилает, а не газов хъб ..
183
9
 
23
 
! Отговори
Фори преди 1 година
Азерска или аверска газ,както казваше господин 800 дни,"Ама .моля,ви се аз и кражби?Аз съм тук,да оправя България!'Оправи я .ама отсекъде!Днес е същото!Само народа,кога ще погледне?Май,без чужда помощ?НИКОГА!Нито промяна.нито гробове,нито *** за баня,нито копейки,само част от времето трябва да сме ние!От Запад само смрад и гейпаради!
182
3
 
11
 
! Отговори
Наска преди 1 година
Днес,след толкова години,прочетох...Европейска България!?Само да попитам,по какво сме европейци-цени,смъртност.заплати,пенсии,стандарт,население или крадене!Не знам и аз!По кражби сме европейци и даже и отпред!Стига вече,само с политика,няма да се получи!
181
1
 
7
 
! Отговори
Серги преди 1 година
Планът е голям,ние пак Сме от еваааната страна!ПЕЧЕЛЯТ,двете и ...Беларус!Нищо неясно , няма,скоро и четвърти играч!Той е известен!Пълен крах на...ЕК!
180
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като нашите рисофилу се радват че Русия анексира украински територии с руснаци, те ще се радват и на това Турция да анексира български територии с турци.
179
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаааа, и отново ли трасето през България ще е за наша сметка, и без отклонение за България ?! Ай сиктир !
178
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно путинчо има големи планове за възстановяването на османската империя .
177
14
 
17
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Някои така и не разбраха че Европа постигна това производство и стандарт само с руска евтина газ. Сега Путин ще заобиколи Украйна и пак ще снабдява Европа. Иначе цялото производство се срива. Стандарта на живот-евтин ток и парно - също.
176
18
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Правите си сметки без кръчмар другари азиатци. Айде забравете България!
175
25
 
18
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
До баба Гошка и матрошка не аз ще пътувам за страните от Ес, защото вече съм видял как хубаво си живеят хората, а такива като Гошка Матрошка трябва да заминат в любимата си Русия и Евразия за да не цапат с присъствието публичното пространство и хубава и европейска България. За български просперитет без руски икономически гнет. Отидете в Русия, но завинаги и си направете една колония на другарите, а не да цицате на готово всички блага от Ес и останалите западни държави. Вие другарите сте ***
174
32
 
13
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Като им ръкопляскате на руснаците които източват огромни финансови средства от България и народа ние българите винаги ще сме бедни с ниски заплати и пенсии.Русия и руско българската олигархия гледат на държавата ни като на дойна крава, за нас българите храненето на кравата, а за руснаците млякото. Дано разберете, че има три най вредни партии за българите и хазната, а именно. Кагабейските партии и лидери Бсп, Дс, Възраждане и Дпс. Те притежават обръчи от фирми и подставени лица обслужващи Русия
173
6
 
15
 
! Отговори
Баба Гошка преди 1 година
До Мъдреца-Сега границите са отворени, излизай и НЕ се връщай
172
22
 
18
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Не минусите които пишете, а проглеждането и осъзнаването, че европейска и натовска България нямат алтернатива. Русия е най големия икономически враг на хазната и българите. В България има регистрирани над 54 хиляди руски фирми. От получените досега около 26 милиарда евра от еврофондовете за България, около половината от тях са отишли по задкулисен начин в корупционна Русия. Русия източва всяка година от България между 4 и 6 милиарда долара, а вие продължавайте да им ръкопляскате.
171
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтите са безплатни!
170
19
 
17
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
Все още има невежи и зомбирани българи които да хвалят корумпираната тоталитарна и репресивна руска партия Бкп, Дс. Другари, защо имаше корекоми в които имаше от пиле мляко и показни магазини за банани и портокали и то само за нова година, като е било добре в комунистическа България. Защо трябваше открит лист от Мвр или Дс за да отиде българина до границата. Засрамете се стига сте лъгали, защо Бкп, Дс беше забранена през 2000г в парламента като престъпна организация. Или сте забравили???
169
33
 
15
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Колкото по далече от Русия толкова по добре за европейска България. Не ни трябват нито меда нито жилото на агресивна и корупционна Русия. Руснаците си правят сметките без кръчмаря. Те нямат на кой да си продават газта, защото Ес се опари и то яко от руските зависимости от газ и петрол. Гладна кокошка просо сънува. Та и Путин и Ердоган си мечтаят на глас. На вас другари диктатори ви трябват клиенти, а не хъбове. Ердоган е вербуван от Путин за пробутване на продажбата на руски газ, но уви няма да
168
8
 
6
 
! Отговори
Плановете са едно преди 1 година
Реалността нещо съвсем,съвсем друго.Едва ли ЕС ще разреши строеж на нов тръбопровод през България предвид последните събития в Европа.Не знам дали няма да има санкции и на текущия транзитен газопровод,от който и частичка газ не остава в България!
167
2
 
17
 
! Отговори
до FF преди 1 година
фирмата за събиране на таксите от трансграничният пренос ще се управлява от близки на ДПС и така всичко е точно!Нас кучета ни яли!
166
14
 
19
 
! Отговори
FF преди 1 година
Аз не виждам да доставят газ на България, само ще минава през нас. Разлюби ни Путин. Надявам се Радев да отиде там и да измоли газ и за България.