Русия и Украйна с нова размяна на военнопленници

Руската страна предала 108 жени, две поискали да останат в Русия
18 окт 2022 09:20, Елка Василева
16
Русия и Украйна с нова размяна на военнопленници
Денис Пушилин. Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на самообявилата се Донецка народна република, която беше анексирана от Русия заедно с три други украински региона, каза, че Русия и Украйна отново са разменили военнопленници, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Министерството на отбраната на Русия каза, че са били освободени 110 руски граждани, като 72 от тях са моряци от търговски кораби, задържани през февруари. Ведомството добави, че руската страна е предала 108 жени военнослужещи от украинските въоръжени сили. Министерството уточни, че всички освободени граждани на Руската федерация ще бъдат превозени до Москва с военнотранспортни самолети и ще им бъде оказана необходимата медицинска и психологическа помощ, предаде ТАСС.

Денис Пушилин отбеляза, че е било договорено всяка от страните да освободи 110 военнопленници, но неговата страна е предала само 108 украинки, след като две жени са казали, че искат да останат в Русия.

Началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак посочи, че сред освободените жени има 12 цивилни, предаде Ройтерс. "Това беше първата размяна изцяло на жени", написа той в "Телеграм" и добави, че 37 от жените били пленени, след като руските сили превзеха огромния металургичен комбинат "Азовстал" в Мариупол през май. Украинското министерство на вътрешните работи каза, че някои от жените са били задържани от промосковските власти в източната част на страната още през 2019 г.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До УкрайнаНе са се били руските мужици с женичките. Просто"Героите на Украйна"ги ползваха и зарязаха в Азовстал.
8
2
 
1
 
! Отговори
Украйна преди 1 година
Чакайте малко! Руските солдати с жени ли са се били, че са го арестували? Егаси ташшакка.
7
0
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Жесток анонс. +++++++++
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биха ги украинците, но така е когато водиш медийна война вместо да се опънеш на противника :))) Не чух да сформират армия, не чух да има некаква мобилизация за мъжете в Украйна, само клипчета по нета :)))
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разменяме и партии.Цялата ПГ на ,,Възраждане " Барабар с децата и жените..Щото тая болест била фамилна.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министерство на външните работи на България предлага за размяна....1000 га,мени от ,,Възраждане" ,за размяна с 10000 български татари .Ако сделката се осъществи предлагаме и бонуси Атака,НФСБ и част от върхушката на ГРАБ
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е много ясно че Путин ще ги върне тия 108 ко кошки на зеления. За какво са им на руснаците само да разнасят венерически болести.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
72-*** от руснаците са били моряци на търговски кораби, тоест няма как да са военнопленници по никой закон а направо са си заложници, отвлечени от Киев ската хунта.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две шапкарки украинки си искат в Россия защо ли?