Швеция потвърди, че експлозиви са взривили "Северен поток"

Анализите на инцидента продължават
18 ное 2022 13:33, Нели Христова
34
Швеция потвърди, че експлозиви са взривили "Северен поток"
Снимка: БГНЕС

Шведски служители потвърдиха, че взривовете през септември, които разрушиха участъци от газопровода "Северен поток", пренасящ газ от Русия за Германия по дъното на Балтийско море, са били саботаж.

"При извършените анализи бяха открити следи от експлозиви върху няколко чужди предмета", намерени на местата на взривовете, се казва в изявление на прокурора Матс Юнгквист, който води предварителното разследване.

Предварителните анализи продължават, за да може да се направят по-обосновани изводи за инцидента, уточни той.

Предварителното разследване е много трудно и разнопосочно и има за цел да докаже дали може някой да бъде заподозрян в извършване на престъплението, посочи прокурорът.

"За да продължим с предварителното разследване, е важно да можем да работим на тишина и спокойствие", подчерта Юнгквист, който обясни, че не може да предостави повече информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не бе, пиратки са били. Ай приключвайте я тая тема, хайли лайкли е ясно кой е.
25
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 31"Германия ще вземе обезщетение" - кат паднат на коча дисагите ще вземе германия нещо... виж, като се изчегъртат Лондон и Вашингтон от картата някой друг може да вземе нещо, но това нява да е германия.
24
3
 
13
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 23: "Кой не вярва че е руска". А кой вярва, че е руска? Само русофобски неграмотници. Това е ракета от ЗРК С300, която има обхват 150 километра. Няма как да достигне от контролираната от Русия територия до Полша. А освен това зенитна ракета, която пропусне целта, трябва да се самовзриви във въздуха. Не са направени така, че да падат на земята и да убият тези, които се случат там долу. Освен че е била украинска, а е била и дефектна. Анадънму?
23
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това нямаше да се случи, ако фюрера в Кремъл не беше започнал тази война. Цялата криза в България и Европа е следствие от действията на кремълския пcиxoпат. Милиони бежанци, десетки хиляди убити руснаци и украинци и инфлация. От едно yмoпoбъpкано, плешиво джyдже.
22
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой не вярва че е руска.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взривяването на СП1 и СП2, взривяването на кримския мост, мистериозните водни дронове атакували Севастопол, взривяването на Дугина, убийството на убийцата и. Подозирам, че всички тези случаи са свързани. Почеркът е един и същ. Остава да някой да придобие смелост да го каже на глас! --- РАЗБИРА СЕ ЧЕ Е ПУТИН ... И ЕТО НА ГЛАС ГО КАЗАХ .... Сега САЩ, и близките им съюзници трябва да ме възнаградят за показанта смелост... :) хаххахахах
20
2
 
7
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Явно Германия и Газпром ще си разделят 11 млрд.$ застраховка!
19
2
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Да питат Байдън да им каже какво трябва да говорят. Това са ЕС и НАТО днес.
18
3
 
41
 
! Отговори
А ракетата в Полша? преди 1 година
Къде изчезнаха новините за украинската ракета, която уби двама човека в Полша? Имаше два дена русофобско тумба-лумба докато можеше все още да се твърди че ракетата е руска. А когато вече не може да се отрече, че е украинска (и то дефектна) - пълно затъмнение.
17
15
 
7
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Предварителните анализи продължават, за да може да се направят по-обосновани изводи за инцидента --- Всеки знае русия обича да унищожава всичко което има... Руснаците винаги се обстрелват сами... Така че изводите са ясни... Така е с демо общноста... Едни викат демо == демокрация но повечето твърдят че демо = демонизация... Айде оше един пирон в ковчега на демокрацията
16
2
 
32
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 13: "Нищо няма да се открие или докаже. Не е възможно"? ............................ Възможно е, но няма да се докаже. Как Великобритания ще си признае, че нейни специални част са участвали? Как бившата им премиерка Лиз Тръс ще си признае за какво е докладвала на държавния секретар на САЩ точно е деня след експлозията: "Готово"? Няма как да стане.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А добър ден! :)
14
3
 
28
 
! Отговори
Някои неща преди 1 година
са очевидни, като изгрева на слънцето. Взривяването на СП1 и СП2, взривяването на кримския мост, мистериозните водни дронове атакували Севастопол, взривяването на Дугина, убийството на убийцата и. Подозирам, че всички тези случаи са свързани. Почеркът е един и същ. Остава да някой да придобие смелост да го каже на глас!
13
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди да се появи Украйна, Швеция беше най-наведената на Щатите държава. Абсолютни слуги и изпълнители на поръчки! Как сготвиха Асандж преди години, а и не само това.
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да се открие или докаже. Не е възможно...
11
17
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задачата е изключително сложна без майтап. Тук трябва да се докаже, че 1+1 не е 2 ами е руccия
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дръжте Путин
9
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
западняците не разбраха с гмо мозъците си че каквото и да става в европавиновният е зад океана какво трябва да се случи за да вденат наи после сегабаш убие-цът от цру е в киев после отива в анкара каква работа има в раионасега кои знае какво ще изгърми
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварника ги гръмна и натопи клетата Британия.