Гешев за откриването на Сашко: Може и да е чудо, аз съм вярващ

Той не мисли, че би издържал 9 дни в планината при такива условия
21 ное 2022 15:58, Нели Христова
50
Гешев за откриването на Сашко: Може и да е чудо, аз съм вярващ
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев благодари на всички граждани, които се ангажираха с търсенето на 12-годишния Сашко от Перник. "Щастлив съм, че приключи благополучно и той е жив и здрав. Конкретните наблюдаващи прокурори и следователи извършат обстойно разследване с цел изясняване на обективната истина, къде се е намирало 9 дни. Логично е да се провери и версията дали е държано някъде против волята му.  Лично като гражданин и като магистрат - възможно е и да е чудо. Аз съм вярващ човек - възможно е. Логично е и да проверим версията дали не е държано някъде против волята му. Защото, ние сме възрастни хора. Аз лично бих се притеснил и едва ли мога да преценя дали мога да оцелея 9 дни без храна, вода и без дрехи в планинска местност по това време на годината. По всички версии работят колегите. Конкретните наблюдаващи прокурори и следователи извършат обстойно разследване. Всичко е въпрос на доказателства", коментира Гешев пред журналисти в Петрич, където се срещна с ученици.

Каза, че Прокуратурата и местната власт може би останаха единствените стабилни институции и е нормално да си взаимодействат в интерес на хората и на децата. "Най-добре гражданите в конкретното населено място и местната власт знаят проблемите на хората. Ще се постараем да решим тези проблеми, които можем. Ситуацията с престъпността е доста сериозна. За дни се закри специализираната прокуратура, защото интерес имаха олигарси - бяха запорирани 3 млрд. лв., интерес имаше и организираната престъпност. Надявам се българският законодател да реши други проблеми важни за българските граждани - разпространението на наркотиците, тревожната тенденция с телефонните измами, с битовата престъпност и войната по пътищата, в която всекидневно загиват деца", допълни Главният прокурор и даде пример с катастрофата снощи във Велико Търново, където пиян шофьор се е врязал в спирка. "Късмет е, че е било късно вечерта и не е имало хора. Този проблем е резултат от „маниакално некомпетентен законодател“, както казва в един коментар проф. Иван Тодоров.  За съжаление голяма част от институциите този проблем не ги интересува, а той е основен за гражданите. Но българската прокуратура я интересува и ще продължим да работим за гражданите", допълни Гешев.

Обяви, че в четвъртък ще има конференция, на която прокуратурата заедно с редица неправителствени организации е инициатор. Ще се  предложат варианти за решаване на проблема с войната по пътищата, защото ние "даваме жертви колкото в един локален конфликт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 1 година
Като видя милиционер от Симеоново да се кръсти в църква, винаги избухвам в дълбок смях.
32
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Неме разбирайте по грешно, че аз нещо направих, бог е който върши чудеса.. може би се молеха за това момче но разберете нито награди нито търсения без молитва усърдна нямаше да е намерен.. аз самият съм родител на три деца слава на нашия спасител йсус Христос.. радвам се за детето.. вечна слава на нашия спасител йсус Христос изворат на живота
31
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Братя и сестри ще ви кажа нещо незнам как но до кат не се молих за това момче то не бе открит, два дни ми излиза все пред телефона за това момче и аз си викам да но се открие, но не съм се молел, но нещо ме кара и казва до кат несе молиш за него ти защото никой не се моли за него няма да бъде с родителите,, и аз късно вечер прибирам се от работа и седнах с тъжно сърце и се молих на бога да направи бог така че да бъде открит, и след като се прибрах от работа съпругата ми казва новината дето чу..
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може олигарси да закрият специализираната прокуратура,тя тяхна ли е,неефективна ли е,че те ще разрешават този проблем,че не хваща малките от малките олигархчета като чета пък се мъчи с големите или пък не ония по отстрани,а тия що се врасли с управлението от избора му в тях като по-напреднали за контакт със свободния избор на изберателите за избор на управлението с олигарсите при тях по съвместителство поставили тъй въпроса след народен вот с хартиена машинна бюлетина или саморъчно запълнена
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ СПОМЕНАВАЙ НАПРАЗНО ИМЕТО ГОСПОДНЕ,ЗАЩОТО СИ ГРЕШЕН !
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А белият швед.
27
1
 
17
 
! Отговори
До Мухаха преди 1 година
Естествено, че ще намесят господ - да не искаш да намесят полицията, дето не го намери, кучетата, дето не го надушиха или термокамерите, дето не го видяха? Иначе ще излезе, че те са некадърните, а така - хоп - и чудо!
26
3
 
6
 
! Отговори
Фройд Дучев преди 1 година
доста понамирисва тази история, Гешев отново е прав!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вярващия да вземе да разследва "турски"/"руски"/"боковски" поток за 3-те милиарда, кооито държавата ни е платила без да има абсолютно никаква полза за нас?... голем прокурор ама само като трябва да унижава жени, боко не може да разследва, явно е голяма лъжица за малката му уста
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ако е истински вярващ, трябва да знае, че лъженето е грях.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лицемер!
22
0
 
12
 
! Отговори
всъщност преди 1 година
да благодарим на хилядите доброволци които се организираха в интернет и така не позволиха полицията да опъне чадър над отвлеклите го престъпници за органи или педофилия.Както се случи със Съвестин преди 25 години, когато нямаше интернет и полицията "не го намери".Изследванията на изпражненията ще покажат точно какво е яло детето-горски плодове или друго там където е държано, а после е оставено където е намерено.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка Каскет!
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая мантра с чудото дето я повтарят всички взе да ми писва. Чак толко *** не сме!
19
0
 
9
 
! Отговори
баба Яга преди 1 година
не бе гешка аз го земах баба Яга беше ми на гости хич не сме прости ядохме пихме и 6 дена се веселихме игри играхме и като полицаи сладко спахме после рамбо отиде в планината за да си види родата
18
0
 
15
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
A сега и Господ намесихте.....Що ли ? Толкова ли е неудобна истината?
17
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
а дали НАИСТИНА е имало 100 000 ?..И от къде толкова пари "кеш" у тейкото?
16
1
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мда, Сашо Рамбото - Първа кръв :)))))))) Сам в гората 9 дни..... Кажете кой взе парите и го пусна на открито.
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казват, че най-големите престъпници, са вярващи.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше вярващ, нямаше да прикриваш най големите престъпници с власт в тая държава и нямаше да вкарваш невинни в затвора по поръчка.