Англия срази Уелс, Пулишич прати САЩ на 1/8-финал

"Трите лъва" и американците продължават напред на Световното
29 ное 2022 23:15, Красимир Ангелов
34
Англия срази Уелс, Пулишич прати САЩ на 1/8-финал

С 3 гола през второто полувреме, Англия срази Уелс с 3:0 и спечели категорично битката за Британия на световното първенство в Катар.

Тимът на Гарет Саутгейт имаше предимстно през цялото време, което матеариализира с три попадения. Маркъс Рашфорд се разписа на два пъти, а Фил Фодън също вкара.

Триумфът подпечата първото място на "Трите лъва" в група В със 7 точки и им осигури 1/8-финал срещу Сенегал. Драконите приключиха надпреварата само с точка в актива си, като това бе най-слабият им мач и те определено не показаха, че могат да спечелят подобен двубой.

В другия мач от тази вечер Кристиан Пулишич бе големият герой на САЩ и с единствения гол срещу Иран за победата с 1:0 прати тима си на осминафиналите на Световното първенство в Катар.

Двубоят на стадион “Ал Тумама” в Доха бе повече от емоционален и със специален заряд и заради влошените политически отношения между двете държави. В крайна сметка американците показаха повече футболни аргументи и с гол на крилото на Челси в 39-та минута стигнаха до скъпоценните три точки. В края на първата част пък попадение на Тимъти Уеа беше отменено заради засада.

Буквално в последните секунди на мача иранците имаха сериозни претенции за дузпа за нарушение срещу Мехди Тареми. Реферът Матеус Лаос от Испания обаче получи помощ от ВАР и взе решение да не показва бялата точка.

Победата бе първа за САЩ в Група В и с нея тимът завърши на второто място в крайното класиране. Янките събраха актив от 5 точки.

Всички новини около последните мачове в група B четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
1
 
! Отговори
Брадвата преди 1 година
В предишния кръг Англия легна на САЩ. И то си легна доста явно и открито. Както щеше да легне на Уелс за хикс. Разбира се, резултатът от мача на САЩ с Иран не им хареса. Затова на полувремето им беше заръчано все пак да бият с 2 гола(третият беше случайност). Футболът отдаааавна не е футбол за тези "нации". Приспивайте се сладичко с футбол, нека иранците са лошите във филма. И от време на време руснаците. Вие нямате личен избор. Каквото каже големия брат.
18
4
 
4
 
! Отговори
Сокър преди 1 година
А смятайте, че сокъра, както му викат янките, е няй-слабият им спорт. Представете си на баскетбол срещу иранците. Хахаха. Ще вкарват тройки от пейките в залата. Сметнете пък ако военно ги подпукат. Аятоласите няма да могат да обявят бедствено положение. САЩ си е мега държава, заедно с Китай. Другото е пълнеж!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уелс защо участват още на квалификациите като отделен отбор. Нещо хитрост и привилегии за Великобритания съзирам тук. Значи за едни може за други не може кой ли път?!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо може да има словенски съдия а няма български три пъти сме по големи и много по стара държава сме от тях. Дузпата няма как да коментирам. Победа няма. Служебен резултат. Сори.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искате да сте обективни четете повече коментари преди да сложите знак защото от прочетеното може да се ориентирате кой кого репликира. Иначе не е честно.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До IQ115 - твоят пропуск се дължи на високото IQ, което показваш!
13
4
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
А брaтушкитe кога играят?
12
2
 
9
 
! Отговори
До случайно минаващ преди 1 година
До случайно минаващМатематиката ти куца. САЩ преди мача бяха с 2т, а Иран с 3т. Нямаше как да имат равен брой точки при какъвто и да е резултат. Но не се притеснявай, това няма да навреди на никого. :-)
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управляващите имат право ...на дузпа. Те имат право на всичко. Могат да наричат хората както си искат. Никой не може да им се противопоставя. По любезните коментари и по ненужните дузпи ще ги познаете.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има хора без просветни тука щом смятат че те са светлината и прогреса. Те затова стоят и на тъмно...
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Абе каскет..." минус от мен за теб заради грубия език...
8
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уелс не знам да е самостоятелна държава и дори се питам коя е столицата и. Но участва на първенството и на квалификациите по този начин. Защо има някаква специална привилегия за англо саксите. САЩ как са стигнали до там също ми е интересно и Канада тоже. Май почти всички страни от Северна Америка са там . Доста странни неща...
7
13
 
13
 
! Отговори
случайно минаващ преди 1 година
@3 Анонимен: Първо дузпа очевидно нямаше и второ дори да бяха 1:1 и двата отбора щяха да са с по 4т и янките пак щяха да продължат, заради головата разлика. На крива ракета нали знаеш какво пречи...
6
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Херо Мустафа за ФАЩ или за Иран беше?
5
21
 
22
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Сладка победа на АМЕРИКА срещу персите. Те дават дронове на фашистка Русия и Бог ги наказа в Катар на Световното.
4
10
 
15
 
! Отговори
USA, USA, USA преди 1 година
Браво САЩ!!! Харесвам ги! Но дано Англия отпадне още следващия кръг!
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сокърът много е напреднал в Сащ.Факт.
2
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическата мафия спря Иран! 100% дузпа в последната минута! Поредният подарък за краварите!
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде ислямистите да се хапят по г...а.И на футбол ви биха американците.Скоро ще ви освободят и от ислямско иго.