Външните министри на НАТО обещаха по-голяма подкрепа за Украйна

Те обявиха, че никога няма да признаят анексиите на Русия
29 ное 2022 21:48, Красимир Ангелов
62
Външните министри на НАТО обещаха по-голяма подкрепа за Украйна
Снимка: БГНЕС

Външните министри на страните от НАТО обещаха да засилят подкрепата за Украйна и да окажат помощ за поправяне на нейната енергийна инфраструктура, подложена на руски атаки, водещи до прекъсване на електрозахранването и отоплението за милиони украинци, предаде Ройтерс.

"Агресията на Русия, включително нейните продължаващи и безскрупулни нападения срещу украинска гражданска и енергийна инфраструктура, лишава милиони украинци от основни човешки услуги", казаха министрите в изявление след първия ден на срещата си.

"Ще продължим и още повече ще увеличим политическата и практическата подкрепа за Украйна, докато тя продължава да защитава своя суверенитет и териториална цялост", заявиха те.

Министрите отбелязаха още, че остават непоколебими в своя ангажимент към независимостта на Украйна и че никога няма да признаят незаконните анексии, извършени от Русия.

Те също така потвърдиха решението, взето на среща на върха на НАТО през 2008 г., Украйна в крайна сметка да стане член на алианса.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че страните от алианса са се договорили за по-тясно сътрудничество с Украйна, посочва ТАСС.

"Съюзниците от НАТО ще продължат да подкрепят Украйна, докато е необходимо. Няма да отстъпим", заяви той.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
До АнонименТи си напълно безмозъчен
35
7
 
8
 
! Отговори
.... преди 1 година
украйна и укрите са само жалки пешки в играта на сащ, след време никой няма да си спомня имало ли е някога украйна..
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срамно е, че България е в групата на най-големите съвременни сатрапи, Срамно е, но се съмнявам, че въпросните министри и другите около тях, които организират човекоизтребленито на североисток , въобще познават чувството срам. Това е ПЪРВОТО ЧОВЕШКО чувство, животтните нямат чувство за срам, едиствено човекът Би могъл да има срам. Би могъл. ако е човек. А че се прокарва унижение и итребление на източноевропейските цивилизации, е явно и от киното. И в рубриката на Стоянович по БНТ имаше ясен знак
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лоши новини за българските русофили.
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Русия!
31
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
По улиците на руските градове не маршируваха нацисти,носещи портрети на Хитлер,Бандера,Шухевич.Нямаше погроми над храмове,паметници...Да си спомним изгорените в одеския дом на профсъюзите.Та коя държава всъщност е фашистка,м?Време е да си избършете пянатаот устата,господа неонацисти,защото вие сте разходен материал за западните ви господари.
30
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа няма да допусне втори Хитлер да я завладява и тероризира. Именно затова ще даде всевъзможни оръжия на Украйна за да прогони руските варвари. Фашистка Русия няма никакви шансове за успех в тази "специална операция". Въпрос на време е окупаторите да осъзнаят, че ги чака гибел или позорно бягство.
29
4
 
6
 
! Отговори
мак преди 1 година
И ес, и нато живее с проблемите на Украйна. А зеленото човече командва и нарежда.
28
3
 
4
 
! Отговори
При война преди 1 година
...истината е първата жертва!
27
0
 
9
 
! Отговори
Заглавието? преди 1 година
И КОИ СА ВЪНШНИТЕ МИНИСТРИ НА НАТО? ЧЕ НЕЩО НЕ СЕ СЕЩАМ!
26
9
 
13
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Украинците още не са минали Днепър. На изток от него руснаците са завзели територии 3 пъти колкото България. Като минат Днепър може и да имат успех. Но не виждам как ще стане това. Нямат и мостове дори.
25
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 години чакат за да ги приемат във военен блок туй е дълъг срок,направо да ги приемат в НАТО и в ЕС понеже Русия все ги плаши всички в Украйна и в НАТО,що в ЕС,и други дори,че ще ги гърми,ако не са с нея и слагат държавни оценки за цени по ценоразпис на продукции кат тавани за купуване-продаване относно себестойноста на продукцията изчислена от разходната част за производството й материали,материална база и оборудване,заплати,условия труд и държавна ставка печалба за облагане с данък издръжка
24
7
 
12
 
! Отговори
Знаете ли преди 1 година
...кой е най- големият производител на злато в света??? Русия. След нея - Китай. А най- големият производител на хартийки, наречени долари? Така че Сащ е колос на глинени крака.
23
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна няма нужда да побеждава фашистка Русия. Просто ще прогони руските фашисти от територията си, както го направи до Киев, Харков, Изюм, Лиман и Херсон... и много други селища. Всичко с времето си. Много къса памет имате русофилчета...
22
10
 
12
 
! Отговори
Милиони преди 1 година
...украинци без ток и вода...ама щели да победят...?
21
8
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
И как по- точно ще стане това като Украъна не може да праща ракети към Руски територии? Нато не й дава такива!!! Тилът в тази война е по- важен! Украйна е в руини.
20
9
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 година
Украйна е Кауза Пердута! Жалко за ЕВРОПА!!!
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега в САЩ се сглобяваха джипове BMW, а сега там ще се сглобяват и останалите немски коли. Същата съдба очаква и цялата германска автомобилна индустрия, следващи са Мерцедес, Ауди и кой ли още не. Германците построиха своето "икономическо чудо" на евтините енергийни ресурси от Русия и сега авантата свърши - свиквайте с реалността.
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евростат: Става все по-трудно гражданите на Европа да свързват двата края.
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обществени организации в Русия вече работят върху варианти и ще предложат план за териториално преформатиране на Европа в пост-европейското пространство. Нища и немита Европа на никого не е нужна. Русия ще предложи своята визия как трябва да бъде устроена Европа от гледна точка на държавни граници и политическа система. Представителната демокрация в Европа вече е минало, Европа се изражда във фашистка диктатура. Русия ще предложи своето виждане как ще живеят европейците.