Паметно: Тунис надви Франция, а Австралия излъга Дания

Африканците бяха на 1/8-финали, но едва за две минути
30 ное 2022 19:22, Нели Христова
7
Паметно: Тунис надви Франция, а Австралия излъга Дания
Снимка: БГНЕС

Тунис постигна паметна победа над Франция с 1:0 и беше на косъм от историческо класиране на 1/8-финалите на Световно първенство, но радостта продължи точно две минути.

Причината за това е, че в другия мач от групата Австралия излъга Дания със същия резултат, като головете в двете срещи паднаха в рамите на 180 секунди. Именно за това време африканците бяха на 1/8-финалите, но престоят им там се оказа твърде кратък.

На стадион "Едюкейшън Сити" Тунис изигра страхотен мач и не остави шансове на резервите на "Петлите". Успехът донесе Уахиб Хазири с гол в 58-ата минута, а за всички 90 минути Франция така и не създаде чисто голово положение, въпреки че след средата на второто полувреме в игра се появи цяла звездна плеяда от нападатели.

Все пак Франция спечели групата си и на 1/8-финалите чака подгласника от група "С", където са Полша, Аржентина, Саудитска Арабия и Мексико.

Австралия се класира за осминафиналите на Световното първенство по футбол, след като шокира с 1:0 Дания на стадион “Ал Жануб” в Ал Уакра. “Червеният динамит” имаше наглед предимство в мача, но така и не създаде реално голове положение.

За сметка на това в 60-та минута “озитата” хванаха съперника си на контраатака и с прекрасно насочен удар на опитния Матю Леки извлякоха максимума от мача.

Победата бе достатъчна, за да прати Австралия в осминафиналите. В другия мач от Група D Тунис победи с 1:0 Франция. Така в крайното класиране “петлите” завършиха на първото място с по-добра голова разлика от Австралия. Двата тима имат по 6 точки, но настоящият световен шампион има голова разлика 6:3 или +3, докато Австралия е с -1 (3:4). Тунис събра актив от 4 точки, докато голямото разочарование остана за Дания със само точка от трите си мача в Катар.

Всичко за Световното първенство по футбол в Катар четете на сайта на Gol.bg

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
7
 
! Отговори
Гост преди 1 година
За съжаление вече няма футбол...има само пари..
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само Велизар, Янев също е мишка.Не каза дума за поредната уговорка и полегване на арабаска Франция пред бивша колония.
4
2
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
По-слаб и трагикомичен отбор от този на Дания досега не е играл на световно първенство, а австралийците ще бъдат разбити на осминафинала от Аржентина или Полша.
3
3
 
6
 
! Отговори
Явор преди 1 година
Колкото и да ме е яд, знам, че самочувствието и самонадеяността играят лоша шега на отбори като Дания, Франция и Германия. Миналата година на европейското, бе миналата година поради причина, която не е нужно да пиша тук, същото се видя и много пъти на световни и европейски. Винаги съм за Дания, Франция, Италия, Англия или Германия, но те си вредят и губят от огромната си самоувереност често.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велизар Димитров беше добър играч, но в коментарите си се показа като посредствен "разбирач"..
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дания нали искаха да си ходят?!!Австралия си заслужи класирането.Дания игра този турнир с 10 човека заради Ериксен и криво разбраната толерантност.Никакъв стил и с един гол напускат заслужено.