Сеул вдигна бойни самолети заради китайски и руски военни машини

Те са навлезли в зоната за противовъздушна отбрана
Обновена: 30 ное 2022 11:52 | 30 ное 2022 11:50, Елка Василева
31
Сеул вдигна бойни самолети заради китайски и руски военни машини
Снимка: архив, БГНЕС

Южнокорейската армия съобщи, че е вдигнала по тревога бойни самолети, след като два китайски и шест руски военни самолета са навлезли днес в зоната за противовъздушна отбрана, предаде Ройтерс.

Двата китайски бойни самолета Х-6 са навлезли няколко пъти в зоната за противовъздушната отбрана на Южна Корея край южните и североизточните ѝ брегове. Навлизането на китайски самолети е започнало около 5:50 ч. сутринта местно време и са напуснали зоната, съобщи Обединеният комитет на началник-щабовете на Сеул.

Часове по-късно те са влезли отново в зоната над Японско море, известно в Южна Корея като Източно море, заедно с руски военни самолети, включително бомбардировачи ТУ-95 и изтребители СУ-35.

Самолетите не са нарушили въздушното пространство на Южна Корея, каза Обединеният комитет.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Ако сме малко по точни и без американска пропаганда,то "влизането" на китайски и руски самолети е в опознавателната зона за ПВО на РКоеря,която Тя сама си я създаде и сама си я признава ..китайските самолети се прелетяли в тази опазнавателната зона вчера в 23.48, и то на 128 км от корейският остров Ио ,а руските от остров Уллиндо.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи не са нарушили нищо
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдигнали те, малките самолетчета в бикините си!
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви *икам на новините.... След като не са нарушили въздушното пространство за какво изобщо го правите на новина? Чудя се колко пъти американски самолети прелитат в зоната за противовъздушна отбрана на Китай или Русия? Ама от това не правите новина...