Германският канцлер: Русия няма да спечели тази война

Бундесверът ще защитава Германия, както и партньорите от НАТО
1 дек 2022 12:45, Елка Василева
173
Германският канцлер: Русия няма да спечели тази война
Снимка: архив, БГНЕС

Русия няма да спечели тази война. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц в реч на Берлинската конференция по сигурността.

Шолц изрично подчерта волята на държавите от НАТО да се защитават - Германия е мощен партньор, готов да действа, каза Шолц. В случай на нападение, каза той, Бундесверът ще "защитава територията на Германия, както и партньорите от НАТО, с всички средства, с които разполагаме".

Още по темата
„Русия трябва да разбере, че ние ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. Икономически, финансово, хуманитарно, чрез ново изграждане на разрушената инфраструктура сега актуално и също така чрез оръжия“, каза германският канцлер, цитиран от БНР.

Шолц се позова на заплахите на Русия да използва ядрени оръжия на фона на войната в Украйна. "Докато държави като Русия притежават ядрени оръжия като част от своя потенциал за заплаха, НАТО естествено се нуждае от надеждна възпираща сила", каза той. "Всичко останало би означавало да станем уязвими за изнудване".

По тази причина, каза Шолц, германското правителство възнамерява да финализира поръчката за американския изтребител F-35 в близко бъдеще.

Самолетът е един от проектите за въоръжение, за които договорите за доставка трябва да бъдат сключени "преди края на тази година", каза Шолц.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
22
 
! Отговори
Логика бате! преди 1 година
"Шолц изрично подчерта волята на държавите от НАТО" - махаме думите за благозвучие и се получава "Шолц изрично подчерта волята на НАТО" И какво е НАТО? - волята на САЩ -- следователно стигаме до : ""Шолц изрично подчерта волята на САЩ" но волята на Русия не е волята на САЩ и може да не се получи първото съждение "Русия няма да спечели тази война". Такива работи - елементарна логика!
13
4
 
16
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Само се питам КАК Бундесферът ще защитава Германия общо е около 100000 човека като в сухопътните войски са 60000...
12
2
 
18
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Г-н Шолц със сигурност знае много добре че мантрите не са лекарство срещу некадърност и не могат да променят реалността!А който вярва в това ,обикновено ставаза смях!
11
6
 
29
 
! Отговори
Няма шанс за запада преди 1 година
Няма вариант да се изолира най-голямата страна в света с повече от половината световни ресурси на всичко... И сега мъчат да я разпердушинат за да се доберат до ресурсите. Ми не става бате, защото ще ядеш юмруци.
10
28
 
6
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Това стана ясно още първата седмица на март :) Донякъде обаче е добре, че войната продължава. Колкото по-дълго обезкървяваме мордор, толкова по-дълго след това ще живеем спокойно.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един се заключил на ледения балкон и започнал да си самовнушава, че му е топло.Намерили го починал от топлинен удар...
8
6
 
19
 
! Отговори
А ако я спечели? преди 1 година
То и Хитлер е бил с такава нагласа...
7
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолц е прав - Бундесферът ще зашитава Германия, ама то точно в това е уловката! Руснаците няма да нападат Германия, но затова пък след завземане на Украина - ще сплескат Полша, Чехия и Словакия - щото са много активни в доставките на оръжия в Донабс тия месеци
6
3
 
13
 
! Отговори
Ииии преди 1 година
като се сАбуждам, краката отвити и двата пръста в контакта!
5
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари европейци,пийте ги тия хапчета моля ви.
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Васална Германия е само един донор без право на глас и решения,само където ми е интересно какво ще се случи след тая прословута"победа"на Русия с промишлеността и бизнеса в Германия?
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолци, Шолциии, като зациклил грамофон "Акорд" си брат... всеки ден едно и също.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не изглежда така.
1
9
 
34
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
А Германия няма да живее на топло. Всеки с проблемите си, Шолц...