Северна Корея екзекутира двама непълнолетни?

Причината е разпространение на южнокорейски телевизионни драми
9 дек 2022 18:00, Йоана Цонева
26
Северна Корея екзекутира двама непълнолетни?
Снимка: БГНЕС

Двама гимназисти са екзекутирани в Северна Корея за гледане и разпространение на южнокорейски телевизионни драми сред приятелите си. Според радио "Свободна Азия" гледането и разпространението на К-драми в страната е в разрез със законите на Северна Корея, предаде Business Today.

Шокиращата екзекуция за гледане и разпространение на K-драма е рядка проява на наказание в режима на Ким Чен Ун, показва доклада.

В началото на октомври тийнейджърите са гледали няколко корейски и американски театрални постановки в гимназия в провинция Рянган в Северна Корея, която граничи с Китай, съобщава The Independent, позовавайки се на корейски медии.

Тийнейджърите, на възраст 16 и 17 години, са осъдени на публична смърт и веднага са разстреляни от властите на летище в Хьесан, докато жителите са били принудени да гледат насила, се казва в доклада. Членовете на режима нарекоха "престъпленията", извършени от непълнолетните, като "зло".

Още по темата
През 2020 г. Северна Корея въведе закон, уреждащ идеологическите и културните инструменти. Съгласно закона управляващият режим забранява чуждестранната информация и влияние в рамките на репресии, насочени срещу нарастващата популярност на корейските предавания и музика.

За да избегнат глоби, затвор или още по-лошо - смърт, южнокорейските предавания се пренасят контрабандно на флашки и се гледат при затворени врати в Северна Корея.

Неотдавна Северна Корея обяви, че родителите трябва да дават на децата си "патриотични" имена като "Бомба", "Пушка" и "Сателит". Страната се бори с имената, които според правителството са "твърде меки".

Миналата година в Северна Корея беше обявен 11-дневен траур по повод годишнината от смъртта на бащата на Ким Чен Ун - Ким Чен Ир. През този период гражданите нямаха право да се смеят, да пазаруват или да употребяват алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Ким Чен Ир преди 1 година
Не съм въвел тези закони. Търсете отговора от татко. И двамата умряхме но сега сме щастливи!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 - Щом казваш ...
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Феновете на Възраждане четат ли? Разбират ли срещу какво се бори западния свят в войната на Украйна? Диктатурата води до ужасяващи изкривявания на личността на лидера.
18
1
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
А публичните разстрели са нещо обикновено в С.Корея. Гладът - също. Публичният възторг от вожда, съ що. Публичният плач по *** на някого, също. Така си живуркат двайсетина милиона мизерници. Отвъд границата 50 милиона се радват на живота. И създават блага за други десетки милиони.
17
2
 
1
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
До До 16:С хапчета или без - така беше, гнусно, гадно и тормозещо. А който много шава - в лагера, там сам ще си умре, или ще му помогнат.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се получава когато преписват щуротии без да се интересуват от източника. Децата не са убити а наказани в трудов лагер. Гледайте сателитни ТВ за да сте информирани.
15
0
 
5
 
! Отговори
До 16: преди 1 година
Може да си биеш сам още 10 плюса на пpocтотиите, но след това не забравяй да си изпиеш хапчетата.
14
8
 
5
 
! Отговори
Свен преди 1 година
В България преди 1989 г. не беше ли така! Разликата е, че тези деца са ликвидирани веднага, а не като тук в Концлагери като Белене, Скравена, Ловеч и пр. Поне са умряли без да усетят, а не да ги мъчат като в Комунистическа България!
13
2
 
8
 
! Отговори
Мъск да купи преди 1 година
и тая медия, та да спрат да пишат платени глупости!
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази новина ми се струва невероятна. как ще екзекутираш 16г дете за гледане на нещо?
11
4
 
7
 
! Отговори
До Карлуково преди 1 година
Е то няма лошо и да е така, въпреки че е фейк. Все пак американската армия спретва едно от най-чудовищните кланета в световната история по време на Корейската война - клането в Синчон...
10
8
 
3
 
! Отговори
Миролюб Бенатов преди 1 година
Една изостанала държава в азиатския север , с горди и уверени стъпки ще настигне С.Корея , под вещото ръководство на бай Ботокс ! Слава на мужиците
9
5
 
5
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
За да не бъда голословен, пуснете в търсачката на Гугъл видеото: "Измамата с детската корейска песничка "***, проклета Америка"".
8
7
 
9
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
"Двама гимназисти са екзекутирани в Северна Корея за гледане и разпространение на южнокорейски телевизионни драми сред приятелите си." ------------------------------------------------------Честно казано не вярвам на тази "новина". Преди 10-на години имаше огромен фейк за С. Корея с предаване по БНТ и подобни "статии" пишещи, че корейски деца пеят песен как ядрените им ракети ще поразят САЩ. След наемане на корейски преводач, това се оказа нормална детска песен за мечо и т.н.
7
2
 
6
 
! Отговори
комунизъм - факт преди 1 година
е как бе , не са ли им нарушени правата ?
6
6
 
16
 
! Отговори
й преди 1 година
Публичните екзекуции са нещо нормално в Северна Корея, тука отдолу явно пишат някви индианци неграмотни
5
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От санкциите на САЩ срещу някои държави загиват много хора, а на много други живота става много труден, но не пишат за това.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чувам също, че за коледното парти на Ким Чен Ун щели да сервират 200 печени бебета. По различни рецепти.
3
14
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Скоро и в Блатная :))))))))))))))))
2
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И един мармот завива станиол...