Радев очаква да влезем в Шенген до 2023 г.

Той разговаря с Урсула фон дер Лайен
11 дек 2022 16:38, Нели Христова
79
Радев очаква да влезем в Шенген до 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Присъединяването на България към Шенгенското пространство, както и мерки за по-бързото приключване на този процес, бяха във фокуса на разговора. Президентът Радев изрази очакването си постигнатото от страната ни да бъде зачетено от всички партньори в ЕС и България да се присъедини към Шенген още през следващата година. Темата ще бъде обсъдена и на предстоящото този месец заседание на Европейския съвет в Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е един голям лъжец и демагог! Опитва се да ни хвърля коледни фоерверки,мислейки си,че народът ни примира от умиление от тази новина!Неговите копои министри оставиха народа ни да тъне в глад и мизерия,докато ще подаряват оръжие за милиарди на укрофашистите! Радев е огромно огорчение за всички,които му повярваха и гласуваха за него! Оказа се същия долен краварси васал като всички предходни слугинажи!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България има за президент една нула.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и последният път имаше такива обещания. Стига сме се лъгали.
55
3
 
2
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Раефф е много сръчен политик. Казал е, че с влизането си в Шенген Бэлгария ще може да се съсредоточи в усвояването на Десет милионо мигранта. Ще им осигурим работа, като за целта ще поръчаме в Турция Десет милиона бюра. - Моят приятел Ердоган ми каза, че турската индустрия ще се справи, но с български дървен материал. Ще го купим от Русия - тя има много, но Путин ми каза, че приемат плащане само в Евро?
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Шенген е като моркова под носа на магарето, който ни го разклащат, докато ни яздят колкото си искат. Ама така е - магарета ни управляват, а ние всички останали магарета търпим.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той каза, че Холандия била сама а пък накрая и Австрия изникна ей така, от нищото.
52
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да изберем за президент Кирил Петков и ще ни приемат на секундата! Гарантирано. ЕС има респект към него и всички в бг парламента знаят това, особено Борисов, и адски му завиждат, затова го плюят.
51
1
 
8
 
! Отговори
гоголондон преди 1 година
До кога ,с диктатура ще ни управляват ?Както в цивилизовани страни е нужен РЕФЕРЕНДУМ,...Какво ще каже народа ?! За мен е предателство, срещу собствения си народ. Запомнете и направете проучване -НЯМА СТРАНА ОТ БИВШИТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СТРАНИ, КОИТО СА ПРИЕЛИ ЕВРОТО , НАРОДА ДА ЖИВЕЕ ПО ДОБРЕ ! ! ! Защо други страни ,като Дания ,Унгария. Чехия ,Швейцария, Швеция не са го приели.Англия също ,а защо излязоха от евросъюза....
50
0
 
12
 
! Отговори
КОГА? преди 1 година
УРСУЛА кога ще отговаря за конфликна на интереси в бизнеса и с ваксини? Кога? Тъкмо трябваше и избухна войната. Колко удобно, а?
49
3
 
6
 
! Отговори
Обикновен човек преди 1 година
Ще си го преместя от единия крачол в другият. Без значение дали ще или няма да влизаме в Шенген.
48
2
 
5
 
! Отговори
Какво ако НЕ стане? преди 1 година
ВСЕ ТАЯ дали сме вътре или вън от Шенген България си е все същото място за мизеруване.
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз очаквам импийчмънт през 2023г.
46
1
 
8
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Очакваме го 15 години вече....с очакване не става. Политиците ни се издъниха тотално и ни унизиха за пореден път пред всички европейски държави. За да те уважават трябва първо сам да се уважаваш и второ да имаш механизъм за противодействие. Ние само клякаме и изпълняваме и се надяваме......
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз очаквам за вляза в Шенген до 23 иначе ще им тегля една майна на това ЕС и НАТО и ще гласувам само за копейко оттук нататък! Ще ме третират те като 3та категория човек пък аз ще съм длъжен да правя всичко което искат от мен, еми няма да стане повече!
44
6
 
5
 
! Отговори
За вас... преди 1 година
...незнам, но в Шенген ЩЕ влезем някъде към 5023-та година и то по милост, и то евентуално, може би ако... Дотогава търпение ;) !
43
4
 
12
 
! Отговори
мнение преди 1 година
ако излезнем от тоя измислен ЕС който така или иначе ше се разпадне , кво ше стане ? пътя Европа - Азия минава през България не през Германия или Франция нито през Брюксел . слагаме им едни такси и условия и готово . смятам че ше озъбят .
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2023 г е след 20 дни, нещо пак сте се объркали със заглавието
41
6
 
9
 
! Отговори
до 46 преди 1 година
за 6 месеца пп много пъти ни обясняваха как било у Харвард , въртяха кран , теглиха милиарди , сключваха сделки , откриха завод за ел.автомобили , построиха неколко моста над Дунав , неколко тунела под Шипка , довършиха магистралата ,вдигнаха доходите до незнааайни висоти и държаха парапета . е тва свършиха .
40
4
 
6
 
! Отговори
решение преди 1 година
дигайте бариерите , махайте оградата та да видят шенгенци кво е напаст !
39
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 6 месеца ПП направиха изключително много за България и нейните граждани - целенасочено , планово и дейно срещу корупцията , без страх от нищо , пенсиите не бяха вдигани повече от десет години , само подаяния по 50 лева за Великден и Коледа и и....... Това изплаши мафията и корумпираните ѝ слуги навсякъде и с мръснишки подмолни схеми свалиха дейно и работещо правителството ! Но , който гроб копае , сам влиза в него !